Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy konyvet keresek, ami...

Egy konyvet keresek, ami segit nekem az onbizalom hiany es hasonlo problemakban. Melyik ez a konyv?

Figyelt kérdés
26 eves ferfi vagyok, sokat bantalmaztak korabban, azota rengeteget vsltoztattam a kulsomon, konretan mindent ami miatt bantottak azt megvaltoztattam. Jol nezek ki, a noknek tetszem, viszont valamiert nem segit ez rajtam. Onbizalom hianyom van, ami miatt sosem kezdemenyezek noknel, mindig ok kezdemenyeznek nalam. Aztan ha talalkozunk is, nem merem megcsokolni, mem merem megerinteni, nem merek semmi komolyabb dologba belemenni, mert félek, szorongok es szamomra a szorongasra mindig egy válasz létezik, ez a menekülés. Sok bantalmazas miatt evekig elnyomva, egyedul maganyosan voltam es undorodtam magamtol. Egyszercsak meguntam es elkezdtem valtoztatni a dolgokon, de egy szinten megakadt ez a fejlodes es nem jutok tovabb. Szorongok minden uj dolgon az eletemben, minden apro probleman kepes vagyok durvan szorongani. Mindig negativan latom a jovot, nem hiszek magamban, nincs onertekelesem, nincsenek celjaim, nincs motivaciom. Sportolok, dolgozom, bulikba is eljarok 1-2 haverral. De valahogy ennyi. Ha egy buliban is szemezek egy lannyal nem merek odamenni, nem erzem magam eleg jonak. Ha egy lany megolel kellemetlenul erzem magam...mivsn ha budos vagyok, mivsn ha rossz helyen olelelm, mivsn ha mivsn ha ...folyamatos kattogás. Nem tudok a jelenben lenni, es mostmar nagyon kezdek elfaradni ezekben a dolgokban lelkileg. Nem vagyok boldog ember, de szeretnek az lenni. Nem szeretnek tovabb csendes, onbizalom hiannyal, onertekelesi problemakkal kuzdo, visszahuzodo emberkent lenni es majd egyedul leelni az egesz hatralevo eletem. Jartam pszichologushoz, nem ereztem sok sok alkalom utan sem hogy a penzemen kivul barmi eltunik az eletembol vagy javul. Voltam pszichiaternél aki antidepresszánsomt irt fel nekem. Én nem szeretném azt szedni. Most éppen olvasni szeretnék a témában és ettől egy kis kezdő lökést, kis változást remélni. Van aki tud esetleg ilyen könyvet, ami a témában a legjobb? Ami esetleg segitett neki is? Koszonom a valaszokat elore is és sajánlom a helyesirási és tagolási hibákat, ezen is dolgozom már. Köszönöm.
tegnap 14:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem anno Paulo Coelho - Veronika meg akar halni sokat segített :) én is nagyon önbizalomhiányos voltam, enyhén depis és ez a könyv sokat változtatott a világnézetemen és a dolgokhoz való hozzáállásomon. Tetszett, az önismereti könyveket sosem szerettem a “hogyan éld az életed” és társait
tegnap 15:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem 2 keresztyén könyv jut eszembe, ha ez nem baj. Az egyikbe beleolvasgattam (a nőknek írott másik részét viszont elolvastam, az nagyon tetszett(nő vagyok)), a másikba még nem olvastam bele. John Eldredge - Kalandvágyó, harcos, hős; és Bolyki László - Apák és fiúk
tegnap 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!