Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rettenetesen félek a bogaraktó...

Rettenetesen félek a bogaraktól/ pókoktól! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ha csak meglátok egyet, azonnal 10 méterre megyek a közeléből, mert nagyon félek tőlük. Ez főleg a pókoknál van, de a bogarakat se nagyon bírom. Nagyon-nagyon félek tőlük. Érzem, hogy mindenhol ott vannak és olyan érzésem van, mintha meg akarna ölni az összes pók. :S Mindig azzal nyugtatgatom magam, hogy nem bántanak, de nem megy...:( Mit tegyek? A legrosszabb, hogy folyton engem küldenek ki anyáék gazolni, kertészkedni. Pedig már hányszor mondtam, hogy bármit megcsinálok csak ne kelljen kinn lennem. Olyankor rám bíznak valami benti munkát, de aztán következő alkalommal megint kint kötök ki.

SEGÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍTSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!!!!!

2010. jún. 17. 12:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Légy- és szúnyogirtó spray-vel ki tudod irtani. Nem kell félni...
2010. jún. 17. 12:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyitott vagy,meglátogathatnál egy kineziológust,az állitólag oldani tudja a fóbiákat.
2010. jún. 17. 12:08
 3/13 A kérdező kommentje:
szívesen elmennék
2010. jún. 17. 12:08
 4/13 elika ***** válasza:
Szia! sajna én is rettegek a pókoktól( kivéve a kaszáspóktól, mert az olyan nyüzüge, hogy elfújja a szél). Én szerencsére már abban a stádiumban vagyok, hogy hisztérikusan lenyomom/ eltaposom őket, mert csak így vagyok nyugodt, főleg a lakásban. Amikor anno a bátyámat, apámat, vagy páromat kértem meg, ők sok esetben csak kitették az udvarra, sajnálatból. Gyújts össze magadban ilyonkor mindenféle indulatot/ dühöt, és sikerül megtenned a " kellő lépést". Ja, és kerti munkánál hasznáj sapkát/ kalapot, és cérnakesztyűt.
2010. jún. 17. 12:10
 5/13 anonim ***** válasza:
egyszer már leírtam itt egy ilyen kérdésnél: rovargyűjtemény, döglötteket gyűjtsd, címkézd fel és nézz utána a határozóban + a neten az életmódjuknak
2010. jún. 17. 12:15
 6/13 A kérdező kommentje:
háát, nyemtom
2010. jún. 17. 12:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerezz be egy madárpókot! Nekem segített legyőzni a félelmemet. Kicsit még mindig félek tőlük,de már nem rohanok visítva el ha látok egy pókot,papírral megfogom és kirakom vagy szólok valakinek fogja meg.
2010. jún. 17. 12:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is a kineziológust javaslom. Nem hittem benne, hülyeségnek tartottam de elmentem, mert már nem bírtam tovább!

Én kiskorom óta rettegek a darazsaktól, méhektől, a végén már az utcára is alig mertem kilépni, amikor kitavaszodott!

Most meg végre normális az életem! Ezt nem kell szégyellni, egy fóbia ami valamitől van és a kineziológia pont ezt oldja fel!

2010. jún. 17. 12:28
 9/13 anonim válasza:
Én a bogarakól írtózom...nem merem kinyitni az ablakom éjszakára,mert tavaly is ronda fekete bogarak jöttek be,amik a falon másztak. Esténként végigmegyek a szobán,h nincs-e bogár. Ugy alszom el,h sokszor hallom őket,h a közelemben vannak,de csak az agyam képzeli. Állítólag,ha megfogod őket,és félreteszed a bogárgyűlöletet,akkor semmi gond nem lesz. A Thai-földiek ugy eszik,mint mi a mogyorót. Fúj:S Én nem bírnám.
2010. jún. 17. 16:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is rettegek tőlük. Főleg a pókoktól, mert olyan sunyik, megbujnak és a hálójukkal még vissza is tudnak kapaszkodni vagy leereszkedni. Én ha megfelelő pozitúrában van a pók, akkor leütöm, mert akkor tudom, hogy vége és nem jön vissza; ha nehezen megközelíthető a kis szemét akkor megkérem a bátyám, hogy csináljon vele valamit, mert különben kikészülök. Nagyon zavaró fóbia, már én is gondoltam rá, hogy kezeltetem, de nincs rá pénzem. :(
2010. jún. 18. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!