Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha apró dolgokon...

Mit tegyek, ha apró dolgokon kattogok napokig/hetekig, hogy szabaduljak meg ezektől a gondolatoktól?

Figyelt kérdés
Az a probélmám, hogy mindig keresek valami kis apró hülyeséget, amin akár hetekig nyomasztom magam. Tök jó életem lehetne, és nem direkt csinálom, hanem kényezeresen vagy nem is tudom. Most pl. egy több hónapos dolog van egész nap a fejemben, de már napok óta. Egy olyan dolog, amin már egyszer “pörögtem” sokáig és már egyszer el tudtam hesegetni. Csak ezen túl teszem magam és úgyis a fejembe veszek mást. Nem tudok így önfeledten boldog lenni soha. :(
2018. jún. 23. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
szia.lehet nagy meló,de szerintem egyesével át kell gondolni mindet ami eszedbe jut.és általánosságban kell lenni egy értékrendszerednek ami szerint megpróbálsz élni.mert az nem mindenkinek megy,de legalábbis tisztában kell lenned vele mit szeretnél csinálni.de ha konkrétumot írsz könnyebben tudnak válaszolni.
2018. jún. 23. 11:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejettem írni és nem tudom, hogy köze van-e hozzá, de most jöttem ki a depresszióból, és pánikbeteg is voltam, de már olyan egy hónapja nem jelentkezik a betegség...
2018. jún. 23. 11:36
 3/7 anonim ***** válasza:

ha változatos elfoglaltságokat választasz biztos eltereli a figyelmed és tiszta fejjel már jobban át tudsz mindent gondolni.

engem pl. rendszeresen felidegesít egy csomó ember.mióta tudom hogy mire számítsak tőlük jobban viselem a dolgokat.

2018. jún. 23. 11:38
 4/7 A kérdező kommentje:
most pl. a volt munkahelyemmel kapcsolatban (ahonnan már fél éve eljöttem) jutott eszembe egy dolog, hogy valamit csináltam és vajon ezekután mi a véleménye az ex kolléganőmnek rólam. Pedig ha reálisan belegondolok, tudom, hogy nem is jutok eszébe, de mégsem tudok szabadulni a gondolattól.
2018. jún. 23. 11:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld ki magadból a problémákat! Legjobb lenne egy pszichológus, de egy megértő barát is segíthet. Vagy néha elmondhatod ITT is, hogy mi bánt...

Vagy próbáld meg valamivel elterelni a gondolataidat. Szedjél hangulatjavito étrenkiegészítőket. (Magnézium, B-vitaminok, ginko biloba...)

2018. jún. 23. 11:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ugyanez volt, minden apró sz*rságon agyaltam, idegeskedtem, sosem tudtam megélni a jelent, mert vagy valami múltbeli vagy jövőbeli dolgon agyaltam. Nekem csak pszichológus tudott segíteni, azóta sokkal könnyebb elengedni minden apró rosszat. Már nem érzek kényszert rá.
2018. jún. 23. 11:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. :) Fel fogok keresni egy szakembert mindenképpen.
2018. jún. 23. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!