Öngyilkossági gondolatoktól meglehet szabadulni?
Ha nem tartana évek óta és nem az öngyilkosság lenne az első gondolatod, ha hiba csúszik a gépezetbe, a munkaterápia megoldás lehetne.
Időszakos depire, kedvetlenségre jó.
Viszont itt már komolyabb gondokról beszélünk.
Egyébként kérdező, mintha engem írtál volna le. Én sokév szenvedés után felkerestem egy pszichológust, aki továbbküldött egy pszichiáterhez. Ssri antidepresszánst írt fel, szorongásomra nyugtatót, emellett folytatom a pszichoterápiát. Szerintem korrekt volt a doki, a forgalomban lévő legkisebb dózisút írta fel mindenből. Szerencsére ezek is használtak. Nagyon nem szerettem volna emelni az adagot. 3 hónapja szedem az antidepit, a nyugtatókat már nem. Őszintén sokkal jobban vagyok. Vannak még rossz napjaim, de sokkal könnyebben megbirkózom velük. Ha meg nagyon para a helyzet és előjönnek az öngyilkos gondolatok, beveszek egy nyugtatót. Ez a 3 hónap alatt készer fordult elő.
Szóval én azt javaslom, hogy keress fel egy pszichológust, s ha ő azt javasolja, hogy gyógyszeres kezelésre van szükséged, már pedig szerintem ezt fogja, akkor ne félj ezt igénybe venni.
Persze emellett fontos, hogy többet kijárj a szabadlevegőre, sportolj vagy csinálj valami kreatívat, nyelvet is elkezdhetsz tanulni.
A munka nem fog segíten.
Fillérekért dolgozni? Aztán jönnek azok a gondolatok, hogy a semmiért dolgozok, ennyire hasznavehetetlen vagyok, hogy nem fizetnek meg...
Javaslom menj el egy paphoz vagy pszichológus. Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a 116-123 ingyenes telefonszámot mobilról vagy vezetékes telefonról, vagy keress további
elérhetőségeket (Skype, e-mail, stb.) a sos116-123.hu oldalon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!