Szerintetek nem a media es ez a mai felgyorsult vilag generalja ezt a rengeteg depressziost, bipolarist, panikbeteget stb betegseget?
Amug meg nem csak panikroham a tunet nagyokos. Olvasd mar el ezt. Mar ha tudsz angolul. (Amugy a pokoktol rettegok se feltetlenul kapnak panikot, hanem pl mem meri ratenni a kezet egy pokot abrazolo kepre.)
"Upon seeing these shapes, some people said they shuddered, felt their skin crawl, experiencedpanic attacks, sweated, palpitated, and felt nauseated or itchy.[1][10] Some said the holes seemed "disgusting and gross" or that "something might be living inside those holes".[6][11][12] Other reported symptoms include goose bumps, body shakes, feeling uncomfortable, and visual discomfort such as eyestrain, distortions, or illusions."
Amugy meg a kerdes tok nem errol szolt, ugyhogy miutan felvilagosultal, keress mas kerdest. Koszi szia
Szerintem nincs igazatok teljesen. Azon a véleményen vagyok, hogy régen is voltak ilyenek, csak az emberek sokkal jobban elfogadták, beillesztették a világképükbe. Ha olvastok a romantika/realizmus alatt született regényeket, mindben van kb. egy-egy "gyenge idegzetű" férfi vagy egy "hisztérikus" nő - ahogy leírják a viselkedésüket, simán ki lehet találni, hogy ha élnének, és ma élnének, mivel diagnosztizálnák őket.
Magyar irodalomban Kosztolányi volt nagyon jó lélektani író.
Nálam borderline zavart diagnosztizáltak, de mikor vidéken laktam, ahol felnőttem, senki nem furcsállta a viselkedésem, maximum annyit mondtak, hogy hisztis vagyok, vagy túlérzékeny, vagy szenvedélyes. De ahogy beköltöztem a fővárosba, és szereztem magamnak itt barátokat, nem sokkal később annyi embertől hallottam, hogy nem tudnak velem együtt lenni, és menjek orvoshoz, hogy mentem.
Máshol van az emberek ingerküszöbe a szülőfalumban és a fővárosban, valószínűleg a régi, média előtti időkben is ez volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!