Szerintetek nem a media es ez a mai felgyorsult vilag generalja ezt a rengeteg depressziost, bipolarist, panikbeteget stb betegseget?
Igen. Gondolj bele, hogy a családok egyre kevesebb időt töltenek együtt, és a fiataloknak egyre több infóra kell reagálniuk rövid időn belül.
Egyébként szerintem a betegségek eltúlzásán azt is értheti valaki, hogy vannak, akik azonnal leírják a mentális betegeket. Például én borderlineként ezerszer megkaptam, hogy egy idő után biztosan megcsalom a páromat, és őt állítom be hibásként... Nem, nem történt ilyen. Ráadásul a betegségeken belül is vannak reményteljesebb, jobb pillanatok.
22/N
A gluten es mas elelmiszerek pont hogy okozhatnak tobbek kozott mentalis betegsegeket, szoval ez nem "divat". Ez egy tipikusan megalapozatlan, legbol kapott okossag. Utana kellene olvasni, foleg angolul.
Az altalad emlitett apro lyukaktol valo felelem meg... keress ra kepekre es fraszt fogsz kapni. Errol ennyit.
egy szóval nem mondtam, hogy nem létezik gluténallergia vagy typophobia. azt mondtam, hogy sok ember saját magát diagnosztizálja ezekkel, és nem az orvos. a glutén annak okoz problémát, aki konkrétan allergiás rá. aki nem az, annak semmi baja nem lesz a gluténfogyasztástól.
a divattypophobiásokkal az a baj, hogy azt hiszik, hogy attól, hogy jaj de nem jó nézni azokat a képeket, azt jelenti, hogy ők is fóbiásak. a valóság az, hogy aki tényleg ebben a fóbiában szenved, annak konkrét pánikrohama van az ilyen képektől ÉS valós dolgoktól, pl nem tudnak tésztaszűrőre nézni vagy sajtreszelőre. mindennapi dolgok olyan nehézségeket okozhatnak, amitől pl munkaképtelenek lesznek. azért ez marhára nem ugyanaz a szint, hogy jaj de creepy az a kép a lótusz terméséről. tehát röviden: a divatfóbiások elveszik az igazi fóbiások hitelességét
én amúgy kifejezetten imádom a typophobiát kiváltó képeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!