Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Úgy érzem, hogy nem erre...

Úgy érzem, hogy nem erre lettem teremtve. Belebetegedtem. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok. Olyan beállítottságú, aki szeret mindenben részt venni, szervezkedni és valami olyant létrehozni, amivel adhatok valamit a világnak. Gyerekkoromban rengeteg programban, táborban, stb. részt vettem. De ahogy elkezdtem nőni, úgymond "kinőttem" ezeket és jelenleg abból áll az életem, hogy alszok, táplálkozok, suliba járok, tanulok és ezeken kívül a többi időmben bámulom a szobám falait és ez ismétlődik minden nap. Annyira, de annyira szeretnék ebből a helyzetből kitörni... sem egy normális hobby-m, se egy szabadidős foglalkozásom nincs. Ebbe a monoton, "szar" életembe belefáradtam, depressziós lettem és bárhogyan próbálkozom, nem találok kiutat.

Igazából tudom azt, hogy mivel szeretnék foglalkozni, hogy mit szeretnék, hogy a hobby-m legyen... Egy kamerára lenne szükségem, amivel fotózhatnék és különböző jellegű lisfilmeket gyárthatnék. De a szüleim nem hajlandóak nekem megvenni, ugyanis ők nem látnak ebben jövőt és semmiben sem támogatnak, de az viszont zavarja őket és szomorúak, hogy depis vagyok de mégsem akarnak segíteni. És ez annyira fáj...

Olyan rossz érzés tudni azt, hogy képes lennék valamire, de elnyomnak és egy nagyon szürke, unalmas életet kell éljek. A másik, ami nagyon fáj, hogy a testvéremet a hobby-jával kapcsolatosan nagyon támogatják. Ő verseket, meséket és újságcikkeket ír, amelyeket publikálnak is. De rólam a szüleim valahogy nagyon megfeledkeztem...

Nem tudom mit tegyek, hogy ki tudjak tőrni. Kérlek adjatok tanácsokat, mert már tényleg nem bírom ezt a monotonitást...

2018. máj. 21. 01:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy! Ne vedd a szívedre ennyire a dolgokat! Gondolj arra, hogy most tanulsz és később ebből a tanulásból hogyan kifogsz virágozni. Amit elültettél magokat azok kifognak kelni :)

Ami természetesen a te javadra te életedet teszik jobbá.

Hobbi szinten: Keresgélj magadban ismerd meg jobban önmagadat! Hogy rájöjj hogyan tudnál magadnak örömet szerezni, hogy kitudj törni ebből a mókuskerékből.

Nagyszerű! A filmgyártás egy nagyon jó ötlet főleg, hogy ezt szeretnéd! Mindenképp ne add fel mert a szüleidnek nincs igaza! Jegyezd meg: a szülőknek nem mindenben van igaza. Sokan úgy tekintenek a szűlőkre mint példakép ők amit mondanak amit csinálnak az jó. Ez sosincs így! vagyis a legtőbb esetben nem így van.. Ők se tökéletes ők is olyan emberek minta többi.:)

Gyerünk mutasd meg nekik , hogy igenis te tudsz valamit amit ők nem! Gyerünk iskola mellett keress egy munkahelyet ahol úgy vagy beosztva ahogy az neked jó, diákmunka stb.. és megtudnád venni magadnak azt a kamerát! Esetleg ha lenne rá lehetőség a filmedben is szeretnék szerepelni:) Na fel a fejjel és csak pozítívan ismerd meg magadat nyilj ki és virágozz!

2018. máj. 22. 11:58
 12/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon szépen köszönöm a számomra építő jellegű válaszod és tanácsaidat! Megpróbálom őket megfogadni. Jelenleg nagyon rossz lelki állapotban vagyok és ez a napok teltével egyre csak rosszabb lesz... már aludni is alig tudok, stb... stb...
2018. máj. 22. 17:18
 13/13 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta?
2023. nov. 19. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!