Eljegyzés, belebetegedtem?
7 éve vagyunk együtt a párommal. Anno 1 éve megígérté, ha hazaérkezik külföldről meg lesz az eljegyzés.
Ennek 1 éve és azóta is ígérgeti. Nyárra is ígérte, mentünk szülinapokór 1 hétre nyaralni gondoltam, majd akkor, ott lesz az alkalom, de persze nem. mentünk wellness hétvégére akkor is azon agyaltam, hogy majd ott, de nem. Most mondta h nézzük meg újra a méretet, bementünk nézegettünk gyűrűket és méretet. Elmentünk hétvégén a kutyánkkal egy folyópartra, ott is olyan jó volt, lehetősége lett volna, de nem. Minden napomon elhatalmasodik ez az egész és stresszelek miatt, hogy miért nem, miközben ígérgeti. Annyiszor megfogadtam, hogy leszarom, nem érdekel, de nem megy :( egyszerűen nem tudom leszarni és nem tudok nem gondolni erre bármit is csinálunk, mert annyira akarom. Pszichológus segíthet szerintetek túltenni magam ezen? Nem direkt csinálom és nem erőszakoskodok, csak azzal, hogy 1 éve ígérget, teljesen kikészített vele :(
valami tipp? :(
Kérdezni szeretnék egy dolgot. Az eljegyzés alkalma a fontosabb neked, vagy maga a konkrét lépés, ami közelebb visz a házassághoz? Mert ha az utóbbi, akkor vedd a kezedbe az irányítást és jegyezd el te kettőtöket! Kideríted, mekkora gyűrű kell az ujjára, és veszel két hasonló gyűrűt. Egyet magadnak, egyet neki. Ez lesz az eljegyzési gyűrűtök. A jegygyűrű pedig szigorúan aranyból legyen.
Gondolom élvezed a női egyenjogúság napsütötte oldalát, hát ne csak élvezd, amiért megdolgoztak neked az elődeid, hanem tegyél is magadért. Ha megkéred, és nemet mond, akkor száz, hogy ő sem akart megkérni sohasem, csak azt élvezi, hogy a feleségét játszod: mosol, főzöl, takarítasz rá, mindenféle kötöttség nélkül.
Annyian siránkoznak és várnak éveket a férfiakra, hogy eljegyezze őket, de a mai világban neked is jogod van megtenni ezt a lépést.
Vagy cselekszel, vagy várod a megváltást.
A te döntésed...
Nem pénzkidobás a pszichológus. Kérdező, te súlyosan szorongó vagy. Rettegsz, hogy mi van, ha elhagy, és ezt az eljegyzést biztonságnak akarod.
Pszichológus segíthet feloldani ezt a szorongást, de nem egy alkalommal (több ülés. Terápia).
És jó lesz, ha tényleg utána jársz, mert a görcsölésed ki fogja nyírni a kapcsolatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!