Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Eljegyzés, belebetegedtem?

Eljegyzés, belebetegedtem?

Figyelt kérdés

7 éve vagyunk együtt a párommal. Anno 1 éve megígérté, ha hazaérkezik külföldről meg lesz az eljegyzés.

Ennek 1 éve és azóta is ígérgeti. Nyárra is ígérte, mentünk szülinapokór 1 hétre nyaralni gondoltam, majd akkor, ott lesz az alkalom, de persze nem. mentünk wellness hétvégére akkor is azon agyaltam, hogy majd ott, de nem. Most mondta h nézzük meg újra a méretet, bementünk nézegettünk gyűrűket és méretet. Elmentünk hétvégén a kutyánkkal egy folyópartra, ott is olyan jó volt, lehetősége lett volna, de nem. Minden napomon elhatalmasodik ez az egész és stresszelek miatt, hogy miért nem, miközben ígérgeti. Annyiszor megfogadtam, hogy leszarom, nem érdekel, de nem megy :( egyszerűen nem tudom leszarni és nem tudok nem gondolni erre bármit is csinálunk, mert annyira akarom. Pszichológus segíthet szerintetek túltenni magam ezen? Nem direkt csinálom és nem erőszakoskodok, csak azzal, hogy 1 éve ígérget, teljesen kikészített vele :(

valami tipp? :(

2013. okt. 15. 14:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A türelmetlenséged miatt elveszítheted őt. Lehet, hogy még nem áll készen. Vagy éppenséggel nem akarja az orrodra kötni, hogy mikor. Az eljegyzésben ne legyen előre időpont! Minél váratlanabb annál varázslatosabb. Ne görcsölj ezen. Ez nem olyan, hogy megígérted, hogy ma te mosogatsz el. Ez hülyeség. Szállj le a témáról, előbb-utóbb el leszel jegyezve! :)
2013. okt. 15. 14:22
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi 8 év után házasodtunk össze a férjemmel, és engem a hideg rázott a házasság gondolatától is, de az eljegyzés meg se fordult a fejemben. Nekem az volt a fontos, hogy éreztem, hogy velem akar lenni, velem akarja tölteni az idejét, velem akarja leélni az életét. Miért ennyire fontos az az eljegyzés? Miért ragaszkodsz hozzá ilyen görcsösen? Ha meg mégis, akkor miért nem kérdezel rá nyiltan? Felesleges pénzkidobás a pszichológus. Két ember egyszerű, őszinte beszélgetésére van szükség ilyenkor. Kettőtökére.
2013. okt. 15. 14:24
 3/12 A kérdező kommentje:
Persze, nem erősködöm, csak anno 1 éve megígérte, hogy akkor abban az évben még, akkor nagyon örültem vártam, de semmi. Idén nyárig nem is érdekelt, nem gondoltam rá. Majd felhozta megint és onnantól "elveszett az egész" gyűrűket nézünk méretet nézünk és egyszerűen semmi Teljesen bele betegedtem az ígérgetéseibe és én ezt nem akarom, de annyiszor sírtam és mondtam magamnak, ha nem akarja, akkor miért ígéri, miért ver át és nem gondolok erre többet, nem érdekel. De nem megy :( És elhatalmasodik a mindennapjaim felett :( Nem tudom, hogy verhetném ki a fejemből :(
2013. okt. 15. 14:27
 4/12 A kérdező kommentje:
jha, igen! Az sokat dobott a dolgon, hogy nyáron 4 barátnőmet jegyezték el, és fele annyi ideje sincsenek együtt mint mi, ez is sokat adott ahhoz, hogy idáig jussak lelkileg.
2013. okt. 15. 14:28
 5/12 anonim ***** válasza:
Kérd meg Te a kezét,ha nemet mondd,akkor legalább tudod,hogy ennyi,ha igent akkor meg meg van oldva a probléma.
2013. okt. 15. 14:35
 6/12 anonim válasza:

Kérdezni szeretnék egy dolgot. Az eljegyzés alkalma a fontosabb neked, vagy maga a konkrét lépés, ami közelebb visz a házassághoz? Mert ha az utóbbi, akkor vedd a kezedbe az irányítást és jegyezd el te kettőtöket! Kideríted, mekkora gyűrű kell az ujjára, és veszel két hasonló gyűrűt. Egyet magadnak, egyet neki. Ez lesz az eljegyzési gyűrűtök. A jegygyűrű pedig szigorúan aranyból legyen.

Gondolom élvezed a női egyenjogúság napsütötte oldalát, hát ne csak élvezd, amiért megdolgoztak neked az elődeid, hanem tegyél is magadért. Ha megkéred, és nemet mond, akkor száz, hogy ő sem akart megkérni sohasem, csak azt élvezi, hogy a feleségét játszod: mosol, főzöl, takarítasz rá, mindenféle kötöttség nélkül.

Annyian siránkoznak és várnak éveket a férfiakra, hogy eljegyezze őket, de a mai világban neked is jogod van megtenni ezt a lépést.

Vagy cselekszel, vagy várod a megváltást.

A te döntésed...

2013. okt. 15. 14:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Nekem minden fontos ami vele kapcsolatos. Maga az érzés a tudat, hogy ezzel ti tudja még jobban mutatni felém, azt, hogy mennyire imád és velem akarja elélni hátralévő életét. 7 éve együtt vagyunk, együtt nőttünk fel és én egyszerüen azt érzem, hogy itt az idő egy nagyobb lépést tenni a jövő felé. Nem gyereket akarok, nem esküvőt, csak azt, hogy mutassa meg, hogy ő igen is engem akar, csak engem. Nekem ez egy nyugalmat okozna. Így mondja persze, hogy imád és velem akar maradni, de nekem ez egy pussz! Ezt érzem és egyre jobban és nem tudok mit tenni az érzésem ellen. Néha arra gondolok egy parkban sétálva tökéletes lenne teljesen egyszerűen, csak letérdel mond 1-2 szép szót és eljegyez, de az is tetszene, ha valami kicsit extrémebb lenne, egyszóval mindegy hogyan :) Nem akarom, hogy rámenjen a kapcsolatunk. Nem emlegetem mindennap, de 2 hetente biztos feljön, ha gyűrűt mutatok neki neten, vagy bármi ilyen által. Szeretném és vágyom rá, minden vele járójára :)
2013. okt. 15. 15:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem pénzkidobás a pszichológus. Kérdező, te súlyosan szorongó vagy. Rettegsz, hogy mi van, ha elhagy, és ezt az eljegyzést biztonságnak akarod.

Pszichológus segíthet feloldani ezt a szorongást, de nem egy alkalommal (több ülés. Terápia).

És jó lesz, ha tényleg utána jársz, mert a görcsölésed ki fogja nyírni a kapcsolatod.

2013. okt. 15. 15:26
 9/12 A kérdező kommentje:
Én is így látom...sajnos :(
2013. okt. 15. 15:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi gond, kérdező. Nem te tehetsz róla, hogy mi okoz neked félelmet, hogy milyen görcsök vannak belédrögződve a gyerekkorodból. Mindenkinek vannak ilyen görcsei. A pszichológusok megtanulták ezeket a mintákat felismerni, és tudják, hogy mivel tudnak segíteni. Nincs benne szégyen, ha segítséget kérsz - sőt, ha megteszed, legyél inkább büszke, mert te teszel azért, hogy a problémád megoldódjon, és az életed boldogabb legyen, és nem csak a sült galambot várod. Hajrá!
2013. okt. 15. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!