Miért vagyok ilyen érzékeny a környezetváltozásra?
Néhány hónappal ezelőtt külföldön kezdtem tanulni, s mikor kimentem, az első néhány nap kifejezetten nehéz volt. Indulás előtt 1 hónappal kezdődött, hogy nem tudtam nyugodtan aludni, görcsben állt a gyomrom a környezetváltozás miatt. Itthon a családommal nem annyira fényes a helyzet, s mikor kint voltam, mégis alig vártam, hogy valami hírt kapjak otthonról, és minél előbb haza akartam jönni.
Most telt le az a négy hónap, amit kint töltöttem. A kezdeti nehézségek után iszonyatosan jó lett minden, életem legjobb időszaka volt ez a néhány hónap, és úgy érzem, nagy befolyással volt a személyiségemre is. De aztán egy hónappal az indulás előtt megint kezdődtek a pánikrohamok, most itthon vagyok, nem tudok enni, mikor fölébredek, megint görcsbe áll a gyomrom, sírógörcsöt kapok, és legszívesebben visszamennék. Emellett a családi problémák is még mindig megvannak, úgy érzem, hogy kiszakadtam onnan, ahova tartozom, visszakerültem abba a szürke és fullasztó életbe, amit utazásom előtt éltem.
Normális az, hogy valaki ennyire érzékenyen reagál a környezetváltozásra? Mit lehetne ez ellen tenni?
A válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!