Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexiás vagyok? 166 cm 47 kg.

Anorexiás vagyok? 166 cm 47 kg.

Figyelt kérdés
Nagyon gyorsan leakarok fogyni, legalább 45-46 kg-ra. 2x hánytattam már magam. De nekem ez se elég, hashajtóhoz nem jutnék hozzá egy könnyen. Hogyan tudnám "hatásosan" hánytatni magam? Valami egyszerű módszer? Anorexiás vagyok? Egyszerűen undorodom magamtól, utálok emberek közé menni ilyen külsővel. Utálom,hogy így néznek ki. Utálom,ha a testemet nézik. Nagyon kövér vagyok, már nem bírok így élni. Eddig normálisan ettem,de szerencsére mindig megtudtam tartani ezt a 47 kg-ot. Most viszont nem bírok ki még többet ebben a testben, meg akarok változni! Egyszerűen utálok a tükörbe nézni, mégis sokat töltök előtte, azon töprengve,hogy hogyan fogyhatok le minél előbb. A szüleim nem igazán törődnek vele, még akkor sem aggódnak annyira,ha éppen olyan időszakban vagyok,hogy alig eszek. Egyszer belenéztem a tükörbe, és annyira nem tetszett az amit láttam,hogy leejtettem a tükröt. így pedig letört belőle egy darab. Persze jól leszúrtak miatta. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl,és ekkor alakultak ki bennem ezek az érzések. Mindaddig nem igazán gondoltam arra, hogy kövér vagyok, de most.. Amikor belenézek a tükörbe akkor egy tohonya és torz ember néz vissza rám. Undorodom saját magamtól, utálom azt,aki vagyok. Hogy tudnék lefogyni? Ez már anorexia/bulimia? 12/l

2018. máj. 7. 11:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%

Igen, ez anorexia, és egyáltalán nem kell lefogynod. Nem véletlenül nevezik az ilyen betegségeket testképzavarnak is. Te kövérnek látod magad, de valójában egyáltalán NEM vagy kövér.

Biztosan lelki oka van annak, hogy most így érzel, ahogy lényegében írod is. Kérj segítséget felnőttől! Ha a szüleidet nem érdekli, akkor más felnőtt rokontól, vagy tanárodtól, iskolaorvostól! De mindenképpen, kérlek!

És ajánlom neked megnézni a To the Bone című filmet.

2018. máj. 7. 11:43
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez bizony anorexia, testképzavar és kialakulóban van a bulímia.

Első utad szüleidhez legyen, aztán a pszichológushoz.

Figyelj, az anorexia egy betegség, amit egyedül legyőzni nem tudsz. Biztosan nem vagy kövér, ezt elhiheted nekem.

Járj sportolni! De kötött sportra gondolok, ahol figyelnek rád. Ahol többen vagytok, lehet ez egyéni, de csapat is. A lényeg, hogy egyesületben.

Valószínűleg hajlamos lennél túlhajszolni magad, ezért legyél társaságban.

Nagyon csúnya következményei lesznek, ha így haladsz. Az anorexia bulímiával a legrosszabb. Hajhullás, szétmarja a nyelőcsövedet a sav, a fogaidat tönkreteszi. És ez még csak a legkevesebb.Nézz videókat olyanoktól, akik ugyanezekben a betegségekben szenvedtek, ők elmondanak neked mindent.

Nagyon fiatal vagy még, ne cseszd el az életed.

2018. máj. 7. 11:49
 3/21 A kérdező kommentje:
A családommal olyan semleges a viszonyom, egyből szólnának a szüleimnek. Magántanuló vagyok. Igazából ezek a gondolatok 1-2 éve kezdődtek. (Inkább 2) de csak fél-1 éve jutottam el arra a pontra,hogy én nem szenvedek ebben a testben. Mióta hánytatom magam, folyamatosan hányingerem van. Étvágyam egyáltalán nincsen, és már csak ezért sem eszek. Túl fáradtnak,gyengének érzem magam ahhoz,hogy egyek,majd kihányjam. Viszont azt sem akarom,hogy egy kicsit is hízzak emiatt. Ezért inkább nem eszek.
2018. máj. 7. 11:52
 4/21 anonim ***** válasza:
87%

12 éves vagy. Nehogy még itt kérj tanácsot, hogy hánytasd magad... Sürgősen szólj a szüleidnek, mert ha hiszed, ha nem, a legdurvább mentális betegség, ami kialakulóban van nálad. A halálozási aránya a legmagasabb az összes pszichikai betegségek közül. Voltam már kórházban, láttam, mire képesek. Az orvosokat átvágják, be is került a zártosztályra, mert egyszerűen leállnak a szerveid, ha sokáig ezt folytatnád.

Remélem, kellőképpen megijesztettelek!

2018. máj. 7. 11:57
 5/21 anonim ***** válasza:
87%

És pszichológusoz nem szeretnél menni? Mert biztos tudna neked segíteni, tudod itt már nagy a baj.

Egyél rendesen, egészségesen. Gyümölcs, zöldség, csirkemell, tojás, túró satöbbi.

Hidd el, nem lesz utána bűntudatod, mert tudod, hogy ezek jó kaják és nem hízol tőlük, sőt egészséges leszel.

2018. máj. 7. 11:59
 6/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Az a lány, akiről írtam, 13 éves volt. (VOLT!)
2018. máj. 7. 11:59
 7/21 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem mindegy, hogy hízni nem akarsz, vagy csak csinos szeretnél lenni. Nem gondolom, hogy bárki is őszintén azt hiszi csinosnak, akinek kiállnak a csontjai. Ha sikerül meggyógyulnod ebből a betegségből, mert ez BETEGSÉG, akkor nő leszel majd, és egy csinos női alak, te is tudod, nem olyan, hogy mindenhol lapos mint a deszka. Az, hogy a mérleg éppen hány dekát vagy grammot mutat, szintén nem mutatja meg reálisan azt, hogy "kövér" vagy-e, mert a testünknek egy jó része víz. Pl. menstruáció előtt és kezdetekor MINDENKINEK többet mutat kicsit a mérleg, és ez teljesen normális. Nem attól van, hogy meghízott, hanem ilyenkor a tested több vizet tart magában, ami aztán teljesen magától megszűnik a menstruációval, szóval ez nem azon múlik egyáltalán, hogy mennyit eszel. Vagy mondok egy másik példát, ha valaki elkezd edzeni úgy, hogy nincs túlsúlya eleve, hanem csak szeretne izmosabb lenni, erősebb, egészségesebb, akkor 2-3 kg-mal nőni fog a testsúlya, amellett, hogy közben csinosabb lesz és jobban fog kinézni. Ennek pedig annyi oka van, hogy az izom tömege nagyobb, mint a zsírszöveté. Ezt te is egyszerűen le tudod ellenőrizni, ha pl. bedobsz egy darab zsírt vízbe, és egy kb. azonos méretű húsdarabot. Szóval a mérleg sokszor hazudik neked.

Az kívánom, hogy egészséges, csinos, szép nő akarj majd lenni felnőtt korodban, a fiúknak/férfiaknak is azok tetszenek, nem pedig a csontkollekciók.

Igaza van, aki azt írja, hogy muszáj segítséget kérned, mert egyedül ebből nem tudsz meggyógyulni. Akkor is, ha magántanuló vagy. Kell, hogy legyen a környezetedben valahol olyan felnőtt, akihez fordulhatsz ezzel a problémával. Akár háziorvos is. Bárki. csak az a fontos, hogy kérj segítséget olyantól, aki ezt tevőlegesen is meg tudja tenni, hiszen mi itt maximum csak irkálni tudunk neked.

Léteznek segélyvonalak, pl. itt is van ifjúsági segélyszolgálat, amit ha felhívsz, biztos tudnak valahogyan segíteni neked: [link]

2018. máj. 7. 12:16
 8/21 A kérdező kommentje:
rendben.:) Köszönöm szépen a hasznos válaszokat,sokat segítenek^^
2018. máj. 7. 12:54
 9/21 anonim ***** válasza:

miről beszéltek többiek???

a kérdező NEM anorexiás.

kiszámoltam a testtömeg-indexét 2 helyen is (online)

12 éves lány, 166 cm, 47 kiló, normált testsúlynak számít.

Nemed: nő

Magasságod: 166 méter

Testsúlyod: 47 Kg

Korod: 12 év

Test tömeg indexed: 0 - normal!

Javasolt a normál étrend folytatása!

Testsúlya jelenleg az egészséges tartományba esik.

Az ideális testsúlytartománya 39.1 - 58.2 kg között van.

Ön remek formában van! Táplálkozzon egészségesen és kiegyensúlyozottan, valamint mozogjon rendszeresen, hogy később is megtartsa jelenlegi testsúlyát és megőrizze egészségét.

Sovány

(percentilis: kisebb, mint 5%)

Egészséges

(percentilis: 5% - 85%)

Túlsúlyos

(percentilis: 85% - 95%)

Elhízott

(percentilis: nagyobb, mint 95%

2018. máj. 7. 19:34
 10/21 anonim ***** válasza:
87%
Senki nem azt mondta utolsó válaszoló! De leírása alapján arra készül! Olvass is, mert nagyon szépen levezetted, igazad is van, de jó úton halad a durva betegség felé! Ezen nincs mit szépíteni. Féltem, ennyi.
2018. máj. 7. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!