Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a bajom? Nem tudom...

Mi lehet a bajom? Nem tudom mit tegyek

Figyelt kérdés
Úgy érzem, és tudom is hogy nincs minden rendben velem. Mondhatni semmi. 3, lassan 4 éve kezdődött az egész. 6.os koromban borzalmasan magam alá kerültem de semmilyen trauma vagy ezt kiváltó hatás nem történt velem/ a környezetemben. Annyira befordultam hogy vagdostam magam. Ez az időszak körülbelül 2 évig tartott. 8.-ra rájöttem, hogy semmi értelme bántanom magam, úgysem lesz jobb tőle semmi. Ebben az évben viszont bulimiás lettem ami még manapság is néha visszajön az életembe. Most gimnáziumba járok es voltam is pszichologusnál aki megállapította, hogy az ég világon semmi bajom. Viszont úgy érzem hogy kezd minden kicsúszni a kezeim közül. Nem érzek semmit, fásult vagyok. Nem tudom kontrollálni az érzéseimet: van hogy a végig sírom az utat a suliba menet, de van amikor egy árva könny sem tud kiszökni a szememen. Egyre többeg foglalkoztat az öngyilkosság gondolata. Már mindent tökéletesen ki is terveltem. Párszor ( nem öngyilkossági célzattal) vettem be egyszerre nyugtatot es alkoholt de nem tortent semmi. Közömbös vagyok mindenhez és mindenkihez. Senkit sem érzek magamhoz közel. Az egész életemet a közöny uralja. Semmi nem tesz boldoggá, semmi nem motivál. Képtelen vagyok koncentrálni. Belefáradtam mindenbe. Ilyenkor mi a teendő? Mert néha úgy érzem hogy egy hajszál válszt el egy egy végzetes döntéstől.

2018. ápr. 3. 01:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
pszichiáter, vagy alkohol/drogfüggőség - ez a kettő kiút szokott lenni a te korodban, amikor valaki így érzi magát
2018. ápr. 3. 03:02
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

Legelőször is, ha valaki, akár egy pszichológus azt állítja, hogy semmi bajod, és te érzed, hogy baj van, ne hidd el neki!

Fontos, hogy találd meg az életedben azokat a "kapaszkodókat", amik megtartanak akkor, amikor minden nagyon reménytelennek látszik. ( Szülők, testvérek ,barátok, egy hobbi, stb.).

Nagyon sok hormonális változáson mész át most, ezért sokszor félelmetes ez az egész. Néha minden szörnyűnek tűnik, néha pedig jónak, de minden túlságosan kezelhetetlennek is tűnhet egy tizenéves számára. Tudom, mert átéltem tizenévesen. Az életedet ne akard eldobni, mert meg kell látnod, hogy az élet ajándék, az élet csodálatos, csak meg kell találnod benne a helyedet, ami boldoggá tesz, és amiért erre a világra jöttél. Azt az energiát, amit végzetes dolgokon való gondolkodásra fordítasz, fordítsd át pozitív dolgokon való gondolkodásra. Mi tesz boldoggá? Mi motivál? Lesz időszak, amikor semmi. Akkor csak használd a kapaszkodókat, olvass, aludj sokat, és lassan a háborgó tenger majd megnyugszik. Amikor pedig olyan időszakban vagy, akkor "valósítsd meg magad". Tanulj valami újat, tervezd meg,hogy hova utaznál például szívesen, mi lenne a munka, amit szívesen végeznél, tűzz ki kisebb célokat, például az iskolában az előrehaladással. Látogass el olyan rendezvényekre, ahol hozzád hasonló gondolkodásúak vannak. Menj el önkéntes munkára akár ( pl. gyerekkórházban mesét olvasni, menhelyre sétáltani stb.), és meglátod egyrészt, hogy mennyire szükség van itt rád, másrészt nagyobb szeletet látsz az életből, és rájössz, mi a te utad. És nagyon fontos: soha, de soha ne add fel!

2018. ápr. 3. 03:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Mostanaban sokszor hallgatom ezt a számot : Nightcore - her last words.

Erre jon ez a kérdés.

Az öngyilkossag nem old meg semmit.

Nem lehet ,hogy csak az iskola miatt vagy stresszes?

Keress fel mas pszichológust,hatha tud segiteni!

Egyebkent a csaladod mit szol ehhez?

Pl hogy vagdostad magad.

Nem is érdeklik?

2018. ápr. 3. 05:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Egyébként 100%ban igaza van a masodiknak!
2018. ápr. 3. 05:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
2018. ápr. 4. 00:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Szivesen :)
2018. ápr. 4. 05:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az öngyilkossággal vigyázz ! Nem úgy megy, mint a filmekben. A többség nem hal meg a gyógyszertől, csak örökre nyomorék lesz, vagy megvakul, lebénul. Utána aztán a tolószékben, valami állami intézményben, öregek közé bezárva, odafigyelnek ám, hogy ne tehess kárt magadban, onnan már nincs kiút még a halálba sem.

Kellene neked egy barát. Talán egyik régi iskoládból. Az sem baj, ha úgy érez, mint te. Sok mindent meg tudnátok beszélni. Az ember egymagában semmi, egy nulla. Két ember együtt már egy univerzum... :-)

2018. ápr. 5. 12:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha nem motivál semmi akkor érzelmileg megrekedtél,ez sajnos megalkuvás beletörődés a mókuskerékbe...

Ilyenkor viszont nem kapaszkodók kellenek,hanem tényfeltárás és ha nem tudsz felfelé menni,csússz a legaljára nézd meg mi van a gödörben átfordul az magától...bátorság...talán belesajtolt a környezet a maga irreális elvárásaiba,találd meg a sajátjaidat,válaszd le mi az ami tényleg fontos az életedben és mi az ami ellen lázadnod kell,mert értéktelen....ha nem megy tudatosan,csináld ösztönösen...lógj el a suliból ha reggel képtelen vagy bemenni,keress durvább elfoglaltságokat,amiben kifelé irányíthatod az eddig önpusztításra használt energiákat...csapj az asztalra,vágj vissza keményen ha a helyzet úgy kívánja (utána gondold át,értékeld,ismerd el magad érte)....

és ne hagyd,hogy pátyolgassanak,olyan barát kell aki kiráz a megfelelési kényszerből,egy stílusváltás is segíthet...

Amikor a fiam középsuliban végzős volt sokat készültek a szalagavatóra..Igazi otthon penészedő kiskocka volt egyébként..se barátnő,se bulik,cigi,drogok,vadulás semmi,csak a számítógép és a haverok....rémálom! sokáig azt hittem valami borzalmas csere történhetett a szülőszobán,de ő csak "tiszta akart maradni",hát ok....

Aztán eljött a szalagavató,előző napon már láttam ahogy zöldül a feje,(mindig utálta a sulis rendezvényeket)...ezért kötöttem vele egy egyességet.Ha elmegy egy egésznapos programra a haverokkal,este pedig ivás és biliárd,akkor nem kell részt vennie rajta...a hátamat persze én tartottam a habzó szájú ofő előtt,ugyan miért pont most lett beteg a gyerek,de megérte... ;)

Keress egy másik pszichológust a balfék helyett...puszi

2018. ápr. 5. 15:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia. Ugyanúgy érzek mint te. De az előttem szólóknak tökéletesen igazuk van. Nem mindig van így de amikor rossz az nekem is nagyon nehéz. Pedig én már nem vagyok tinédzser. 😊 Tényleg szerezz egy barátot. Nekem is van egy igazi jó barátnőm aki ugyanazon megy keresztül sokszor mint én. Olykor együtt vagyunk depressziósak. De ez nem baj mert legalább van valaki akire támaszkodhatok.
2018. ápr. 5. 18:59
 10/11 anonim válasza:

A 8.-válaszoló rohadtúl durva.

Tényleg anyuka vagy,mond?

Borzalmas csere a szülő szobában. Csakmert egy gyerek később érik meg,és másképp látja jónak..

Jesszusom :DDD

Kérdező! Az összes másik valaszolónak igaza van! Keress olyan dolgokat,amikkel levezetheted az energiád!

2018. ápr. 10. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!