Mit tegyek ha remeg a hangom vitatkozás közben?
Bocsánat ha ezt mondom, de ha én ilyen lennék és nem tudnék alkalmazkodni a munkakörhöz, akkor elgondolkoznék, hogy valóban jót teszek azzal magamnak hosszú távon, hogy ott maradok továbbra is? Drukkolok, hogy változzon ez meg, előttem nagyon jól leírták a gyakorlatot, az hasznos lehet! ^^
Az is más kérdés, hogy sosem értettem azokat akiknek a felgyülemlett dühük azokon csattan akik tényleg nem tehetnek semmit a dologról. (üfis, akár telefonon akár élőben, felveszi a hibát stb.) Mások vagyunk, na. :)
Kérdező:
valószínűleg az életben azt tanultad, hogy mindenkinek meg szeretnél felelni, illetve lelki fájdalmat okoz, ha "valakinek rossz véleménye van rólad" és a viták alkalmával pontosan e "rossz véleményt" éled meg és ez beindítja a védekező reakciókat, tüneteket okoz, torok összeszorul, szívverés gyorsul...
Nem szerencés az embernek magából kiindulnia, én most csak azért teszem, mert úgy gondolom ez egy lehetséges magyarázat, nálam a fentebb leírtak okoznak ilyen problémákat (erős szorongás, beleélem magam a szituációba, remeg a hangom, elakad a szavam stb).
Dönthetsz úgy is, hogy nem éled bele magad a szituációba, minden eseményre, ami történik veled, megválaszthatod a reakciódat, csak ehhez egyfajta tudatosság kell.
pszichológus/Pszichoterapeuta kognitív viselkedésterápiával sokat tudna ezen segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!