Hogy tudnék a beszédkészségemen javítani?
Három részből áll a dolog megoldása. 1.: Fejlesztened kell a szókincsedet. Ezt sok olvasással, írással, keresztrejtvényekkel tudod megtenni. 2.: Gyakorolni kell az élő beszédet. 3.: Ebben sikerélményeket szerezni, és ezáltal legyőzni a lámpalázat. A 3 egymást erősíti, de fokozatosan.
Jelzem, hogy saját tapasztalatból beszélek. Ha régen kérdeztek valamit, max annyit tudtam kinyögni, hogy: Ööö...izé, nem tom. Most azt válaszolnám: Rendkívül érdekes a felvetésed, de nekem személy szerint az a véleményem, hogy nem vagyok annyira járatos a témában, hogy érdemben is hozzá tudjak szólni.
Mindkét válasz ugyanazt jelenti, csak némiképp eltérő stílusban. Szóval olvasás, olvasás, írás, beszéd gyakorlása. Sok sikert!
Egy író
Talán gyarapítsd a szókincsedet olvasással s ne kapkodj, legyél nyugodt-megfontolt s ne akarj egyből gólt lőni, hanem vezessed végig a pályán a labdát, majd pöccintsd be végül a kapuba.
Persze, néha egyből rúgni is lehet azt a labdát, ha olyan a helyzet;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!