Miért csinálja ezt a barátnőm? És mit tudok ez ellen tenni?
Az a helyzet, hogy még másfél év van hátra a középsuliból. Az osztály nagy részével nem igazán vagyok jóban, de van egy barátnőm az osztályból, de elég furcsán viselkedik. Állandóan beszólogat, piszkál, kritizál és veszekszik velem. Mindennap talál szinte valamit a külsőmön vagy az aznapi öltözékemen, amire muszáj beszólnia. Próbáltam kezdetben a negatív megjegyzéseit először nem komolyan venni, de hosszú távon megfigyeltem, hogy rombolóan hat a közérzetemre. Jó hangosan szereti játszani az agyát időnként az osztály előtt, hogy felhívja mindenki figyelmét arra, hogy mi a gond velem. Már általánosban is volt egy öltözködési stílusom és egy kedvenc parfümöm. Azonban mostanában szintén hangosan vitatja az osztály közepén, hogy én másolom őt, ami hülyeség, mert én előbb képviseltem egy bizonyos stílust és illatot, mint ő.
Többször is jeleztem neki, hogy legyen szíves ignorálni a nem tetszését, mert zavar. Miután megbeszéljük kb. 1 hétig bírja türtőztetni magát csak... utána minden indul elölről. Nekem kisebb a súly feleslegem, mint neki, és képes még ezért is beszólni nekem. Több mint egy éve van párkapcsolatom, és a srác exbarátnőjével beszéli ki, hogy mekkora "nyomorék" a barátom, akivel még sose találkozott mellesleg.
És engem piszkál, hogy nekem minden fiú összejön, és hogy én bárkit megkaphatok. Én megértem, hogy neki még nem volt párkapcsolata, de ez azért erős túlzás.Hiába próbáltam rávezetni, hogy nem a szépségem miatt környékez meg engem több fiú, hanem azért, mert nem vagyok az a típus, akinek ha tetszik valaki, akkor nem próbál meg beszélgetni vele, hanem megvárja, amíg a fiú észreveszi őt.
Meg megy a hiszti, hogy én semmit se tanulok és mégis jobb az átlagom mint neki.
Egy vitánál hozzávágtam, hogy úgy érzem, hogy saját magával nem elégedett, és ezt rajtam vezeti le, de ezt tagadta.
Olyan szinteken vagyunk, hogy azért képes beszólni, hogy miért likeoltam ezt vagy azt, hogy miért töltöttem fel egy adott képet, hogy miért írtam vissza egy srácnak, aki rám írt. Ennél az esetnél is mondtam hogy azért, mert attól függetlenül, hogy van barátom, még megpróbálhatok barátkozni fiúkkal... erre meg úgy nézett rám mintha hülye lennék, és kérdezte hogy: Miért?
Sajnos nincsen közös érdeklődésem se a barátnőmmel, se egyik lánnyal se az osztályban. Illetve ezzel a barátnőmmel nagyon nem tudunk egyet érteni sem erkölcsi, sem vallási, se társadalmi, se politikai kérdésekben, amikből mindig vita alakul ki.
Nem tudom mit csináljak. Javasolták már, hogy szakítsam meg vele a barátságot, de valljuk be őszintén, nem lenne kellemes még 1,5 évig egyedül lenni hetente több mint 35-40 órán keresztül minden héten.
Azt kérlek ne javasoljátok, hogy szóljak neki vissza én is valamilyen gonoszságot, mert amikor próbáltam lealacsonyodni a szintjére, abból az lett, hogy hiába ő kezdte, akkor is én vagyok a szemét állat.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hát ha te mindezek ellenére a barátnődnek tudod nevezni akkor neked emberfeletti türelmed van. :D
Bocsáss meg, ha nem teljesen értek mindent valószínűleg azért mert nem nőből vagyok.(: Nálam is hasonó a helyzet olyan téren hogy nincsenek nagyon közös dolgaim az osztálytársaimmal, de ha én a helyedben lennék biztos megszakítanám a kapcsolatot ezzel a barátnőddel még akkor is ha utána másfél évig egyedül lennék, mert egy ilyen irritáló személyiséget nem tudnék elviselni.
Kérdésedre válaszolva valószínűleg azért csinálja mert irigy rád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!