Nincs más út, mint az öngyilkosság?
Nem biztos, hogy neked nem használna valamelyik gyógyszer. Eleve ott kezdődik, hogy eleinte neki nem is konkrétan kényszerre írtak fel gyógyszert, hanem csak szorongásra, talán csak az utolsó volt az, ami kényszerre is jó lett volna. De sajnos nem. :(
Ezért lett elege az itteni dokikból, mert nekik nem profiljuk az OCD igazából. Szóval elment a Honvédba, de mire időpontot kapott (kb. egy hónap), addigra már nagyon sokat javult az állapota, úgyhogy gondolkodási időt kért, és végül nem vállalta a befekvést.
Én azóta hiszek ezekben a cuccokban (napi egy-két Omega3 kapszulát szed, az 1200 mg-osból, napi 1-2 B-komplexet, és napi 1 magnéziumot).
És neki is voltak ilyenjei sokszor, hogy tudta, hogy hülyeség, de mégis megcsinálta, hogy nehogy azért következzen be a baj, mert nem csinálta meg... Nem akarom leírni, de tényleg nagyon durva dolgok voltak.
Eszembe jutott még valami: nincs valami olyan (folyamatos) probléma az életedben, amit nem tudsz megoldani? Vagy lehet, hogy már megoldódott, de akkor jelen volt az életedben, amikor elkezdődtek ezek a kényszeres cuccok. Mert neki volt egy ilyen része is a dolognak.
Ja, még egy: kisebb dolgoknál sokaknak működik a "gondolatstop" technika; akár hangosan is lehet mondani, amikor betör az ember fejébe egy ilyen, hogy "gondolat, stop" vagy "ez hülyeség, stop", és annyiszor elmondani, ahányszor visszajön. Állítólag egyre ritkulnak az erőszakos gondolatok, ha tényleg ellenállnak nekik. De nem tudom, csak itt olvastam még régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!