Segítség! Nagyon félek! Erős szorongás! Mi a kiút?
Szia!
Nagyon sajnálom hogy így érzed magad és átérzem a helyzeted! Mindig is szorongósabb voltam aztán hosszú évekig tünetmentes időszak, egészséges önbizalom, minden. De jött az érettségi időszak, felvételi, elveszítettem egy közeli hozzátartozóm és sorra jöttek a változások. Újra előjött. Bár én sosem mentem szakemberhez és nem tartom ilyenkor jó ötletnek a gyógyszeres kezelést (meg lehet kövezni, az én véleményem) én az öngyógyításban hittem. Ugyanis ha valamit magadnak generálsz igenis vissza tudod csinálni. Beszéltem erről végre családtagokkal ami segített helyretettek picit és párom is. Pedig az utcára is utáltam kimenni, meg egyből rámjött minden. Jól tudtam hogy nehéz időszakom volt és ez "normális" átmenetileg. Nem ijesztettem be magam. Amit tudok tanácsolni, hogy saját magadra hallgass! Ne felejtsd el ki voltál és hogy az az ember még mindig te vagy ugyanabban a testben. Az valóban jó ötlet, ahogy egy előttem lévő írta, hogy kivizsgáltatta magát, így alaptalanok a félelmek rosszulléttől. Térj vissza hobbikhoz, sportolj, egyél jókat és a legfontosabb: ne legyél egyedül! Hagyd, hogy a barátok elvonják a figyelmed a rossz gondolatokról. Ne szigetelődj el a beszélgetésektől. Ha kezd rád jönni a pánik, tereld el a gondolataid és jusson eszedbe instant pár őszintén jó gondolat! Pl állíts fel magadnak célokat és azokra gondolj amiket elértél nekem az rengeteget segített. Csak azért is elmentem bulizni, fesztiválozni, hogy féltem, igen, hogy rosszul leszek. Ott meg eszembe se jutott és utána nagyon nagy sikerélmény volt. A pánik pedig ártalmatlan, irracionális dolog. Semmi bajod nem tud történni. Te ennél erősebb vagy és minden a fejedben dől el.
Tényleg nagyon sajnállak, tudom sajnos milyen érzés.. Amíg úgy voltam vele, hogy nekem sem "estek jól" a régi tevékenységek, hobbik, nem erőltettem inkább. Csak ha tényleg éreztem, hogy na most jó lenne.
Nekem személy szerint tényleg a barátok, társaság segített sokat, néha ők tudnak csak emlékeztetni ki is vagy valójában, meg visszazökkenteni(: És majd egyre kevésbé figyelsz ezekre, mire szinte teljesen elfelejted magad "ellenőrizgetni" mert egyből eltereled a rosszat.
Igazából picit nehéz ezt így leírnom, de az a lényege, hogy ne akarj görcsösen ne akarni:D Vagyis minél inkább koncentrálsz arra hogy kizárd a rosszat, tudat alatt kattogsz rajta. Csak akkor megy ez, ha 100% elvonod a figyelmed és megengeded magadnak, hogy élvezhesd ami van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!