Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A barátnőm vagdossa magát....

A barátnőm vagdossa magát. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3-4 éve vagdossa magát. Törékeny személy nagyon. Jár pszihológushoz, pszihiáterhez, szed most depresszió elleni gyógyszert, aminek rossz mellékhatásai vannak (fejfájás, hányinger), a rosszabbik mellékhatások a még nagyobb depresszió és öngyilkossági kényszer ami hála Istennek nincs neki (remélem). Amikor együtt vagyunk nagyon boldog és szeretjük egymást. Családban vannak gondjai. Veszekedések, az apja nagyon beteg, ezért a sulira se tud koncentrálni, kimarad rengeteget. Ezért vagdossa magát. Pedig már rengetegszer mondtam meg neki hogy azzal nem oldja meg a problémát. Sokat beszélek neki én is de nincs eredmény. Amúgy 2 hónapja vagyunk együtt, ő 18 éves én meg 20
2018. márc. 11. 23:44
 1/8 anonim válasza:
50%
Értesd meg vele, hogy ez gáz nem menő.
2018. márc. 12. 00:21
 2/8 anonim ***** válasza:
26%
Ha igazán depressziós lenne veled sem akarna találkozni, unatkozik senki nem foglalkozik vele, inkább feleslegesnek érzi magát amibe beleun és igy űzi az unalmát
2018. márc. 12. 00:44
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

"Jajj de unatkoznak ezek a tinik. Már minden második szerencsétlen vagdossa magát, mert ez a trendi. Ha elrabolnák, és apró darabokra vágnák, biztos elmenne a kedve közben. Mit tegyél? Adjál neki egy élesebb kést."

Én pontozgattam, mert ritka undorítóak vagytok, a legalja. Volt egy barátnőm, aki vagdosta magát, mint később kiderült az apja lelkileg terrorizálta, plusz meg is erőszakolták és hozzátok hasonló mocskok is zaklatták, mert ettől érezték magukat pár pillanatra tökösnek ( ti is kb. így működtök) mielőtt megismertem.

Öngyilkos lett azóta. És ez kb. húsz éve volt. Remélem, ha nektek lesz gondotok ugyanezt kapjátok vissza. Férgek.

Kérdező, gondolom nemrég kezdte el szedni a gyógyszert, az az elején még felerősíti a depresszió hatásait, később kezd el "hatni".

A falcolásról: [link]

2018. márc. 12. 00:54
 4/8 anonim ***** válasza:
98%

Hú milyen undorító férgek vannak a válaszolók között... Ha az érzelmi intelligenciátok a béka segge alatt van, inkább ne gyertek publikus fórumokra, mert ugyanolyan közutálat tárgyai lesztek a szellemi fogyatékosságot mutató hozzászólásaitok miatt, mint amilyennek feltehetőleg a való életben is ki vagytok téve.

Azzal kapcsolatban viszont nem tudok vitába szállni, hogy ezt java részt önmagának és/vagy az inkompetens szüleinek köszönheti barátnőd, amiért nem az egészséges tudat fontosságára lett nevelve és/vagy jelenleg nem arra törekszik. Egyszerűbb megkarcolgatni a karunkat mint elszámolni az életünket érő negatív hatásokkal.

Tarts ki mellette kérdező, ha kell kérd ki pszichológus véleményét, vagy olvass a témával kapcsolatban és segíts neki a tanult információt felhasználva, ettől ténylegesen jobb ember leszel, mert nehezebb valakit felhúzni a szakadék széléről mint elengedni a kezét.

2018. márc. 12. 01:18
 5/8 anonim válasza:
9%

Nekem is volt ilyen csajom.

Én megszabadultam tőle, mielőtt még engem is eszébe jut nyeszetelni. :D

2018. márc. 12. 02:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha komoly a kapcsolat és megeheted, koltozzetek össze akar ilyen fiatalon. Attól hogy az apu beteg nem kellene legyen otthon sok veszekedés gondolom én tehát ott más baj is lehet

Én nem vagyok a helyedben de voltak régen hasonló gondolataim mint a baratnodnek

Jót tenne neki ha elkerülné abból a környezetből

Van rá lehetőséged hogy fel mutass valami egzisztenciát ilyen fiatalon (Bocsi a kérdésért) és össze tudjatok költözni, vagy ha ő továbbtanul akkor el tudna kerülni kollégiumba? Ha nem tanul tovább egy jó allas kellene neki és ha te is otthon laksz esetleg lakhana gyakorlatilag nálatok?

Nem vagyok orvos de ismerek olyat aki gyogyszer nélkül jött ki ebből

Nem azt mondom hogy tegye le a gyógyszereket mert nem vagyok orvos de meg kellene próbálnia valahogy megerősödni

2018. márc. 12. 04:50
 7/8 anonim ***** válasza:
92%

Elég fura a hozzá állásotok.

Nem mindenki azért falcol mert ez menő. Sokan nem is mutogatják vagy csak nem veszik észre mások. Egy tanárom mondta hogy ő el sem tudja képzelni milyen dolgok állhatnak egy ilyen mögött. Azért aki saját magát tényleg bántja az nem kedvtelésből van. Egy tanárnak pl észre kellene vennie akkor is ha csak divatból csinálja valaki és utána kellene járnia. Négy év alatt egy tanárom sem kérdezte meg hogy milyen kezem. Vagy nem vették észre vagy nem akarták észre venni. Örüljetek hogy nincs ilyen gondotok. Az meg hogy kinek mi a nagy lelki fájdalom megint más tészta. Én örültem volna ha kamasz koromban az lett volna a legnagyobb bajom hogy elhagyott az aktuális partnerem.

2018. márc. 12. 06:11
 8/8 anonim ***** válasza:
30%

Ezek nem vagdossák magukat csak egy kicsit megkarcolja a bőrt.

Mint irja itt valaki, adj neki egy élesebb kést, attól ő gyávább hogy vágni merje magát.

Ez csak olyan figyelem felkeltő, de kell hozzá az is hogy valaki figyelje is. Amúgy nem csinálná, sima hiszti ez.

2018. márc. 12. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!