Mi a feladata a tanárnak/osztályfőnöknek ha megtudja hogy az egyik diákja vagdossa magát/anorexiás/bulímiás és hasonlók?
Az már régen rossz ha csak a tanár veszi észre a problémát a gyereken. Tanárként én először a szülőt értesìtem. Volt olyan hogy a szülő megköszönte és elvitte szakemberhez, és volt olyan hogya szülő elküldött melegebb éghajlatra mondván semmi probléma sincs (aztán fél év múlva a pszichiátrián kötött ki a 11dikes gyekőc).
Mivel tanárként nem vagyok kiképezve hogy ilyen gyerekek problémáit megoldjam ezért véleményem szerint egy tanárnak ilyenkor "csak" szakemberhez kell irányìtani a delikvenst (négyszemközti heszélgetést még beválalom).
Értem, köszönöm a válaszokat!
És ha esetleg nem szeretne ekkora feneket kerekíteni az egésznek akkor megesik hogy csak továbbirányítja az érintettet pszichológushoz vagy hasonló szakmaihoz?
A gyermekjólétiseknek ilyenkor mi a feladata, mit tesznek?
Előveszik a szülőt vagy csak szakmai segítséghez irányítanak?
A vagdosás itt a legdurvább. Az öngyilkos viselkedésnek számít, ebben az esetben NINCS olyan hogy nem akar feneket keríteni az ügynek. Különben az állásával játszana. Másik 2 problémánál lehet olyan, hogy csak iskolaorvoshoz és pszichológushoz küldi.
A gyermekjóléti szolgálatosok felkeresik a szülőt, de nem támadólag intézkednek, csak tanácsokkal segítenek. A szülőknek együttműködési kötelezettségük van. Ha nem teljesítik, akkor jönnek a keményebb intézkedések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!