Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szülők miatt kialakulhat...

Szülők miatt kialakulhat depresszió, stressz, kényszerbetegség?

Figyelt kérdés
A szüleim mindig azt mondták, hogy nem vagyok olyan mint más, semmihez sem értek, és hogy fogjam be, mert örülhetek hogy eltarthatnak. Mindig mindenhol kisebbségi érzésem volt, az hogy nem érek többet másoknál. Azzal tudnak kiakasztani, amikor dicsérik a munkatársaik gyerekét, hogy az milyen ügyes, mert neki már férje és gyerekei vannak. Mostanában sokszor arra ébredek hogy rosszat álmodom. Sokszor rossz a kedvem, szégyellek emberek közé menni. Ők mindig azzal vannak ki, hogy nem akarnak miattam szégyenkezni. A kényszerbetegségem meg abban merül ki, hogy sokszor járnak rossz gondolatok a fejemben, amiket nem valósítok meg, de kényszeresen még is arra a rossz dologra gondolok, hiába nem akarok. Meg sokszor leellenőrzök dolgokat.
2018. márc. 2. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Ha ez igaz, akkor a szüleid nagyon ostoba, lemaradi emberek. Jó lenni tudni a korod és a nemed, hogy könnyebben lehessen tanácsot adni. Az ilyet legjobb lenne megbeszélni barátokkal, vagy bárkivel aki meghallgat. Szóba jöhet még elköltözés is, a szülőktől való függetlenedés.
2018. márc. 2. 18:11
 2/8 A kérdező kommentje:
22 éves lány vagyok, és nincsenek már barátaim.
2018. márc. 2. 18:18
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
Miért nincsenek barátaid? Szüleid leválasztották? Mérgező szülők szeretik elhitetni a gyerekükkel h semmit se ér h a lábtörlő mindig otthon legyen kéznél..
2018. márc. 2. 18:27
 4/8 anonim ***** válasza:
14%

Az már nem a szüleid problémája, hogy nincsenek barátaid. Mit vársz, ha semmit se teszel érte?

Oké, a szüleid elcseszték a fiatalkorodat. Viszont ha ezt a hisztit folytatod, a többit te magad cseszed el. És azért már csak magadat okolhatod.

2018. márc. 2. 19:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Sajnos ėn is átėltem ezeket amiket te. Mindig összehasonlítgattak, soha semmi nem felelt meg nekik...

Viszont rájöttem, hogy csak magamėrt állhatok ki, így szėpen lassan kezdem felėpíteni (megkėsve ugyan egy kicsit) az önálló ėletem.

Ki kell állnod magadėrt, mert ugyanolyan ėrtėkes vagy mint bárki más, max mások az erőssėgeid.

26F

2018. márc. 3. 02:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Bámtalmazó,elnyomó szülők maradandó károsodást tudnak okozni. Én tudom,hiszen súlyosan depressziós lettem egy nagyon rossz ember miatt+
2018. márc. 4. 00:01
 7/8 anonim válasza:
Ismerős a helyzet. Velem is mindig ezt csinálják... Csak én kicsit fiatalabb vagyok nálad.
2018. márc. 4. 16:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az egy ökör, aki téged hibáztat, hogy nincsenek barátaid. Ha az ember már a saját szüleiben sem bízik, mert mindig csak a negatívat kapja tölük, akkor mégis hogy bízzon meg idegenekben?

Ne foglalkozz a szüleid keserű és irracionális elvárásaival! Keress munkát, költözz el és kezd élni az életed!

2018. márc. 5. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!