Szorongással küzdők! Ti hogy boldogultok a mindennapokban? Van itt olyan, aki már kilábalt belőle? Esetleg le tudnátok írni, hogy nektek mi vált be?
Lassan több, mint fél éve szorongással küzdök, és már kezdem elveszíteni a türelmem. Pszichológusnál jártam, beszélgettünk, tanított relaxációs gyakorlatokat, de úgy érzem ezek csak rövidtávú megoldások. Valamilyen szinten állandóan jelen van a szorongás, tehát étterem, bár, mozi, utazás kiesik. Úgy érzem magam, mintha korlátozva lennék, mert bárhova szeretnék menni, bármit szeretnék csinálni, nem lehet, elkap a rosszullét... Olyan érzés, mintha megakadtam volna egy szinten valahol a gyógyulás felé (mert ugye 5-6 hónapja maga a pokol volt minden) és egyszerűen nem tudnék továbbjutni. Vitaminokat, Valeriánát szedek. Tudnátok esetleg ötleteket adni, esetleg kezeléseket ajánlani? :)
19/L
Ha valaki nem tudná, a 19/L azt jelenti, hogy 19 éves lány a kérdező.
Egyébként #9/10-nek ment a zöld mancs! ;)
Annyit még hozzá, hogy fontos az Istenbe vetett bizalom is!
Bocsi, nem olvastam végig a hozzászólásokat mind.
Amik nekem nagyjából segítettek:
- Istenben való hit (keresztény): napi imádkozás, napom összefoglalása, hálaadó ima (ez este max egy 10 perc). Elhiszem, hogy amit hittel kérek, azt megkapom. Bízom Isten tervében, hogy ebből a rossz helyzetből is egyszer győztesként jövök ki.
- Agykontroll szerű pozitív gondolatok: még amikor nem is hiszem el 100%-osan, akkor is elgondolom, kimondom, mert akkor is beleépül tudattalanul pozitív elemként a testembe, életembe.
Pl ma minden problémán át fogok gördülni, csak a mai napra kell koncentrálnom, jó napom lesz, bármi történik velem, az először Isten elé került, 100 évig fogok élni (amikor testi panaszom van :))
- Járok pszichológushoz, volt benne több hónap szünet is, mert akkor úgy éreztem jónak, vezettem gondolatfüzetet, így a visszatérő gondolatokon, szituációkon sikerült javítanunk pozitív irányba
- tervezek sportolni, gyógyszert csak Betalocot szedek a pulzusomra, viszont annak erősen kiüt rajtam a mellékhatása, Magne B6
- próbálom legyőzni a rossz helyzeteket is pozitív gondolkodással, szerencsére a család és a párom mellettem áll, meg kell próbálni nem elhagyni magad
, hanem csinálni, előre felé haladni. Igen, kell a pihenés is, akár egy hétig is folyamatosan, mert sokszor tényleg kell, de utána tenni kell, igenis pozitívan gondolkodni, összepakolni a szobádban, felkelni reggel, bemenni dolgozni, vicces videókat nézni, lekötni magad, hogy ne ess bele a szorongásba
- Youtube: relaxációs zenék
Plusz: a Tanulom magam csatorna, mert a srácnak a háttérben nagyon jó könyvek vannak ajánlónak kirakva: Szeretettel sebezve, plusz több önbizalomfejlesztős könyv, ezeket érdemes elolvasni, elemezni magad, tanulni belőle.
Fent van valamelyik írótól az "Éld jól az életed most" c. hangoskönyv is, nekem az is hasznos volt.
A szorongás 20%-át a szülőktől szedjük, 80%-ot mi rakunk hozzá. Ugyanígy, ha képesek vagyunk hozzá rakni 80%-ot, akkor képesek vagyunk a 20%-ot is levenni.
Nekem a jóga segített rengeteget, ill. az önelfogadás: ha rám jön, próbálom humorosnak tekinteni a szituációt, amiben benne vagyok. Vagy elképzelem, hogy bármi történne velem tömegben, azonnal lenne segítség. Lelkiismeret-furdalásnak nem szabad lenni.
Amúgy minél több relaxációs gyakorlatot tudok ajánlani, sok olyan tevékenységet, ami örömmel tölt el és próbálni elemezni, hogy mikor és miért alakul ki a szorongás. Persze, amikor jó passzban van az ember, mert "Ne akkor merülj alá igazgyöngyért, amikor a tenger viharos."
Ismerd fel az értékeidet és örülj neki! Koncentrálj azokra az emberekre, akik szeretnek és elfogadnak, ne az ellenségekre.
Azt is ki lehet kutatni, hogy milyen testrészek feszülnek meg szorongás közben és azokat próbálni lazítani, hiszen akkor az érintett idegpálya kap relaxációs impulzusokat.
A gyógyszereket csak orvosi kontroll alatt, ha nagyon szükséges!
Sok sikert kívánok és, hogy találd meg a boldogságodat, mert a felszabaduló életöröm (a spontán, nem a pl. alkohol-okozta ál-életöröm) begyógyít minden sebet!
Gratulálok az előttem szólónak! Nagyon jókat írt!
Egy gyógyult pánikbeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!