Szorongással küzdők! Ti hogy boldogultok a mindennapokban? Van itt olyan, aki már kilábalt belőle? Esetleg le tudnátok írni, hogy nektek mi vált be?
Lassan több, mint fél éve szorongással küzdök, és már kezdem elveszíteni a türelmem. Pszichológusnál jártam, beszélgettünk, tanított relaxációs gyakorlatokat, de úgy érzem ezek csak rövidtávú megoldások. Valamilyen szinten állandóan jelen van a szorongás, tehát étterem, bár, mozi, utazás kiesik. Úgy érzem magam, mintha korlátozva lennék, mert bárhova szeretnék menni, bármit szeretnék csinálni, nem lehet, elkap a rosszullét... Olyan érzés, mintha megakadtam volna egy szinten valahol a gyógyulás felé (mert ugye 5-6 hónapja maga a pokol volt minden) és egyszerűen nem tudnék továbbjutni. Vitaminokat, Valeriánát szedek. Tudnátok esetleg ötleteket adni, esetleg kezeléseket ajánlani? :)
19/L
Igen, valószínű nekem is ez a fő oka, egyszerűen ilyen a személyiségem ^^”
Xanaxot az első 1-2 hétben kellett szednem és akkor segített is, de mára már csak vészhelyzet esetén van zsebben, vagy 5-6 hónapja nem nyúltam hozzá. Hát nem tudom, inkább hagyni hogy konkrétan megéld hogy szinte megfulladsz és elájulsz a pániktól és az oxigénhiánytól (mert én ilyenkor általában úgy érzem nem kapok levegőt)... inkább segítsen a nyugtató ^^” Az szerintem egyenlő egy újabb traumával.
Én odáig jutottam, hogy sokkal inkább már csak idegesít, mint félelemmel tölt el. Idegesít, hogy nem tudok tőle megszabadulni.
A lesz.rom érzés egyébként tényleg nagyon hatásos :D
Csak tényleg jó lenne már egy tényleges megoldás :/ Lassan mennék egyetemre, de ha ez így marad, képtelen leszek akár csak leutazni is :(
Szerintem ez egy genetikai jellemző.
Lehet rajta enyhíteni,de alapvetően nem lehet megváltoztatni az embereket.
Van aki nagyon laza,mások szorongósak.
Persze szedheted a gyógyszereket,de akkor meg arra szoksz rá.
A világ elég félelmetes hely.
Van,aki könnyebbe éli meg,mások nehezebben.
Szia.
Nem tudom hány éves vagy. Igen szerintem is elakadtál. Amúgy ez nem ritka.
A MEGOLDÁS: SZeresd magad.
Hogyan?
Ahogyan csak tudod.
Hallgasd meg a testedet. El fogja mondani mire vágysz, mit kíván. Ha nem tudod könnyen megadni magadnak amire vágysz, akkor készíts tervet.
Ha utazásra vágsz, akkor utazz. Ha nincs hozzá pénzed, akkor gyüjts...
Ha szerelemre vágsz akkor keress társat aki megadja amire vágysz és kölcsönösen te is megtudod adni amire Ő vágyik. Ez sem megy gyorsan.
Ha lelki békére vágysz. Keress olyan társaságokat akikkel jól érzed magad. Nem minden emberrel jó az együttlét. Sőt...
Sok séta
Sok meditáció
Joga
Jó barát
És ami a legfontosabb: Önismeret...
Szeresd magad. Figyelemmel, egészséges ételekkel, mozgással, különösen azt a részedet amelyik fáj. Nagyon-nagyon-nagyon szeresd.
Akkor van esélyed a gyógyulásra és a fejlődésre. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!