Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik velem? (magyarázat...

Mi történik velem? (magyarázat hosszú)

Figyelt kérdés

Sziasztok, most 18 éves vagyok, 14 éves koromtól kezdve fokozatosan épültem le lelkileg, előtte sem rendelkeztem makulátlan lelki világgal,barátok halálesete, közeli rokonok halálesete,család széthullása, kivoltam közösitve minden közösségben , az utcán deszkázva nőttem fel kb,egy kettő fizikai bántalmazás is történt iskolában, nem komolyak, de akkor nagyon fájtak belül. Lett egy barátnőm akkoriban akivel elvesztettem a szüzességem, aztán szakitottunk, de én nagyon szerettem, sőt a mai napig is él bennem, ez után éltem az életem, volt egy csodálatos háromnegyed évem, buliztam, sportoltam, barátokkal voltam, szorongásnak nyoma sem volt, ez után történt egy eset, marihuánát fogyaszottam ami elvileg "fel volt ütve" valami hallucinogénnel mint tapasztaltam(nyilván erről nem tudtam) és életem egyik legrosszabb élményét sikerült okoznia, 1-2-3 órás pánikroham, félelem, rettegés, de utána sem kifejezetten szorongtam, egyszer volt egy flashbackem talán, de ennyi. Összejöttem egy másik lánnyal, és innentől jött a pokol, magamhoz költöztettem ide itthonra, ott hagytam az iskolát 16 évesen, sajnos szégyenszemre apámon élősködtem, és ez igy ment évekig, a lány hazudozott, drogozott, én próbáltam lehozni róla, sikerült is végül, de nagyon nehéz és lelkileg kimeritő csata volt ez, és ebben úgy érzem tönkrementem,motiválatlan lettem, bizalmatlan, állandóan szomorú, sokat szakitottunk, mérgeztük egymás életét folyton, összejöttünk, szétmentünk, ezt játszottuk két és fél évig, ebben az időszakban voltunk ugyan külön talán 4 hónapot, akkor nekem is volt más(az első barátnőm, vele vége lett hamar, utána még egy másik gyorslefolyású "kapcsolat", neki is, aztán mégis egymásra találtunk, folytatta a hazudozást, megelégeltem, és elhajtottam, örökre.

Ekkor újra összejöttem a legelső barátnőmmel, és maga volt a csoda, tényleg, évek után újra éreztem hogy élek, az egész 2017 es nyár maga volt a csoda, soha sem éreztem olyan jól magam a társasága enyhitett is minden rosszat, visszamentem tanulni, elkezdtem edzőterembe járni, de ősszel előjött bennem valami, ok nélküli szorongás, bizalmatlanság, sokszor gyomorgörcs,újra motiválatlanság és állandó szomorúság, és "megértésvágy" pedig ő megértett, de nekem ez nem volt elég, és nyilván jogosan a tudtomra adta hogy lehet nem ártana elnéznem egy pszichológushoz, aki végülis megállapitott nálam egy erős depressziót, ADHD-s tüneteket, és kényszergondolatokat, ezt elmondtam nyilván az akkori páromnak, ő meg is értette, de súlyosbodott, sosem volt jó kedvem, mindig szorongtam stb. és megelégelte, elhagyott, azóta nem találom a helyem, a gyerekkorommal volt egyenlő ez a lány, hiszen 14 és 18 éves korom között végig velem volt valamilyen szinten, még ha nem is állandó kapcsolattal, de "barát" szinten mindig, és most mégerősebb a depresszióm, teljesen be van zárva a szivem, nagyon egészségtelenül élek, sokszor félek hogy meghalok, ugyan akkor néha vágyom is rá. Amint erről kell beszélnem vagy irnom a szorongás felerősödik, ki hül a kezem, talán érthetetlenül, kuszán is fogalmazok, nem tudom, félek hogy valami komolyabb pszichiátriai eset vagyok, 18 éves vagyok és szeretnék egy lelkileg egészséges ember lenni, néhány durva dolgot kihagytam a sztoriból, de azokat még névtelenül sem szivesen osztanám meg.

Nyugtassatok meg hogy ez csak életkori dolog, és múlandó, nem kell egy életet igy leélnem.

2018. febr. 4. 02:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Erre nagyon nehéz lenne korrekt választ adni, vagy bármit ami használható. Sajnos elég komolynak tűnik a helyzeted, több éve én is próbálom rendbetenni az életem (ami negyed ennyire se kusza), sajnos egy éve pánikbeteg is lettem, illetve egy hasonló problémával megáldott sráccal levelezek jó ideje, próbáljuk egymást segíteni.

Így némileg van elképzelésem.

Amit leírtál az alapján elég komoly eset vagy, ellenben ahogy leírtad, az már egy egészen objektív és tiszta gondolkodású ember benyomását kelti és ez nagyon jó.

Nagyon jó, ha legalább a saját problémáidat látod és fel tudod mérni, ennél sokkalta rosszabb lenne ha ez sem lenne meg.

Azt tudnám javasolni, képzeld el azt, hogy ha valaki a te helyedben lenne, te kívülállóként hogy próbálnál rajta segíteni.

Mit javasolnál neki? Ez egy nagyon egyszerű tanács, de sokat segíthet.

Ugyanígy sokat segít, ha kialakítassz egy napirendet, és ez rendszert visz az életedbe, nekem rengeteget segített.

Ezernyi dolgot lehetne még mondani vagy írni, de én most csak ennyit szeretnék. Sajnos nagyon nehéz egy ilyen problémás élethelyzetet jól megfogni, ezért is gondolom a kevesebb néha több.

2018. febr. 4. 02:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez egy nagyon érdekes gondolat, ez nagyon furcsán fog hangzani de kitartó szeretettel és törődéssel segitenék magamon. Egyébként pont az a legfurcsább az egészben hogy az agyam egyik fele mint egy külső szemlélő(semmi hallucinációm nincs mielőtt arra asszociálna valaki, se vizuális, se hang) látja a megoldást, és tudja hogy min kéne változatnom, ami nagyon hosszú dolog, összetett, de haladnék vele évek alatt, a másik fele pedig mint egy gonosz valami képtelenné tesz rá, és maradok motiválatlan, tulajdonképpen nem is feltétlen válaszra vártam, inkább csak tapasztalatok, nem is értem miért igy fogalmaztam, minden esetre köszönöm a válaszod :)
2018. febr. 4. 02:43
 3/6 anonim ***** válasza:

1.Amit leírtál, az sehogy sem fél bele 4 évbe, valami sántít.

2.Szinte biztos hogy nem volt hallucinogén abban a fűben, mivel kedv fokozó, ezért ha rossz kedved van (még ha nem is tudsz róla), az jön elé, alkoholra sem szabad tolni, persze lehet tényleg volt valami benne, de nem hallucinogén, sok drognál jön halálfélelem.

3.Nincs neked semmi komoly pszichiátriai eseted, attól hogy az idióta doktor 5 perc alatt, minden panaszod egy lapra ráírja, még egyáltalán nem biztos hogy mind igaz rád. Ugyan olyan hülye tini vagy mint az összes többi. Járj el egy normális pszichológushoz és magadban kezdj el dolgozni a problémán. Szeretted a barátnőd, de ő mégis ott hagyott, ez van, lesz másik, lesz jobb akit megérdemelsz. Legyen célod hogy ki akarj törni, járj el edzeni, egyél rendesen. A szorongásod próbáld kontrollálni és ne arra koncentrálj hogy ez az egész mennyire nehéz, hanem arra hogy kigyere ebből. Ha felnősz fejben és fogod tudni kezelni ezeket akkor jobb esetben elmúlik.

2018. febr. 4. 10:28
 4/6 A kérdező kommentje:

14-18. ez akárhogy nézem 4 év.

:) a "felütve" azt jelenti hogy "kevertek" (szórtak, fújtak) valami más, sok esetben szintetikus anyagot rá(aláirom, idióta döntés volt,akkor még nem tudtam hogy létezik ilyen, sokkal éretlenebb voltam)

A pszichológus nem 5 perc alatt allitotta ezt fel, hanem 1-2 hónapig tartó heti 1-2 alkalommal történő beszélgetés után.

Nem kötekedni akarok, az is egy vélemény amit te irtál, csak kicsit kiegészitettem.

2018. febr. 4. 10:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Újra olvastam amit irtál, látom nem a tisztaságát kérdőjelezted meg, viszont erős hallucinációim voltak tőle, a halálfélelem mellé.
2018. febr. 4. 10:42
 6/6 anonim válasza:
Mindenképp olvasd el Sue Atkinson "Kiút a depresszióból" c. könyvét. Nekem nagyon sokat segített, és nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan ember akinek ne segítene.
2018. febr. 6. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!