Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pajzsmirigy alulműködésem...

Pajzsmirigy alulműködésem van, és most kezdtem el rá szedni napi 50mg L-Thyroxin tablettát. Akinek hasonló a baja és ezt a gyógyszert szedi: - nektek mikor kezdett javulni az állapototok? - fogyás kezdődött-e (ha igen, mikor)

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 01:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Nálam is pajzsmirigy alul működést és pajzsmirigy gyulladást diagnosztizáltak.Az érdekes hogy nem híztam semmit sem (azt mondják 2év alatt alakulhat ki)semmi tünetem nincs, bár volt egy nagy idegösszeomlásom fél évvel ezelőtt és utána diagnosztizáltak, lehet az hozta ki rendesen. Ugyanezt a gyógyszert szedem, (reggelente egy fél), és jódozott sót sem mehetek, de semmi változást nem érzek (nem nő meg tőle a mell?), bár nincs viszonyítási alapom. a bélműködésem eddig is lassú volt,(természetes szerekkel próbálom gyorsítani:tej, aszalt szilva, gyümölcscukor por), tehát majd szeptemberben meglátjuk hogy segített-e. Remélem jók lesznek az eredményeid!
2010. jún. 17. 22:47
 22/28 anonim ***** válasza:

újra a peacemaker:

a tsh-m oké, az atpo-m 808, ami horror, mert 55-60 körül van a normáltartomány teteje. volt már ilyen, akkor 1400 körül volt, utána sokat romlott a tsh-m is.

mivel a tsh-m jelenleg normális, nem változtattak a gyógyszerezésen. a doki annyit mondott még korábban, hogy ha majd megjönnek a leletek, elmond mindent. hát, a nagy fenét, semmit nem mondott, csak annyit, hogy a gyulladás beindult, amit előre is tudtunk, hogy be fog indulni, és ne aggódjak, évtizedek kérdése, mire teljesen elpusztul a pajzsmirigyszövet. hát, köszi!

annyit mondott még, hogy egyesek ajánlják a bioszelént, de hogy ő semmi hasznát nem látja. szedhetem, ha jólesik, de ő nem nagyon hisz benne.

ezt kaptam útravalónak, kontroll 3 hónap múlva.

az izotópos vizsgálaton a pajzsmirigyem nem vette fel az izotópot, úgyhogy semmi nem látszik a képen.

más, székrekedés: bocsánat, hogy mindig előhozom, de azt érzem, végre beszélhetek valakikkel a problémámról, akik meg is értik!

én ugye, cukorbeteg vagyok. egészségesen táplálkozom. minden nap eszem zöldséget, gyümölcsöt, vedelem a folyadékot, tehát sokmindent megteszek a belső dolgokért.

mégis, azt tapasztalom, hogy ha sikerül is elmenni minden nap vécére, akkor is tök kemény. ez azt jelenti, meg tapasztaltam is, hogy legalább 3 nap kell neki, míg fentről eljut lentre (asszem, ezt hívják tranzitidőnek). tehát akármit is csinálok, még ha látszólag nincs is székrekedés, hiszen minden nap kimegek, akkor is besűrűsödött kemény dolog a produktum. emiatt gyakran fáj a hasam, nyomásra nagyon érzékeny, gyulladtnak érzem a beleket.

ti ilyet nem tapasztaltatok?

.

régen nagyon sok hajam kihullott, főleg fejtetőn. amikor kiderült, hogy PM-em van, elkezdtem sportolni, plusz akkor derült ki a diabetes. lehet, hogy ez az egész életmódváltás is segített, de elkezdett visszanőni a hajam. az usziban vettem észre, hogy elöl, a homlokomon újra rengeteg a babahaj.

2010. jún. 18. 05:49
 23/28 anonim ***** válasza:

és még egy: én csak a menzesz 1-2. napjában valamikor zokogok. egyszerűen csak rám jön egy bőgési roham, és utána vége.

más érzelmi hullámot nem tapasztaltam.

inkább mogorva lettem, hirtelen felkapom a vizet, türelmetlen vagyok, másokra förmedek. de ez lehet, hogy a munkahelyem miatt van.

2010. jún. 18. 05:51
 24/28 A kérdező kommentje:

Szia, fel a fejjel, tudom hogy most nem örülsz annyira az eredményeidnek, de konzultálj más dokikkal is ha lehet! Ne add fel, és főleg ne hagyd magad!

Ittam egy időben a Colonix-termékcsalád korpáját és nekem nagyon sokat használt (akkor még nem szedtem a Thyroxint).

Kipucol belülről, sokszor mentem WC-re és lement a puffadás a hasamról. Gondolkodom rajta hogy megint megcsinálok egy kúrát, érdemes. Nem olcsó termék, de nagyon hatásos!

A természetes termékek segíthetnek ha nem tudnál elmenni : herbáriumban kell kérni teát, vagy valami ilyesmit. Én vettem növényi emésztésfokozót, és használt. A lényeg hogy ne használd mindig, mert könnyű hozzászokni a külső segítséghez és amikor tényleg kelleni fog, nem biztos hogy használni fog : szóval mértékkel! Fel a fejjel!

2010. jún. 18. 23:14
 25/28 anonim ***** válasza:

köszönöm, aranyos vagy :)

a colonixot megnézem, nem hallottam még róla!

2010. jún. 19. 05:12
 26/28 anonim ***** válasza:
Érdeklődéssel olvastam a beírásokat. Mennyi számszerüsítve az az érték amire már 100 gm-ot adnak? Nekem is aulműködést diagnosztizáltak, igen változó leleteim vannak. Néha teljesen normális, 2.5, néha a THS 6.3 de a T3 és T4 még jó. Állítólag ezért nem kell a gyógyszer. Erre a problémámra még rásegit a klimax, úgyhogy az összes tünetet produkáólom ...duplán. Nem nagyon értem miért nem írtak gyógyszert amikor kimondták az autoimmun Hashimoto-thyreoiditisállapotot.
2010. nov. 2. 09:43
 27/28 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigy alulműködés (Hashimoto-thyreoiditis) esetében, annak aki hasonló betegséggel küzd mi volt a TSH érték amikor gyógyszert írtak rá?
2010. nov. 2. 09:47
 28/28 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem a mostani laborom 7,25-öt mutatott és 125-öt szedek.

2010. nov. 3. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!