Pajzsmirigy alulműködésem van, és most kezdtem el rá szedni napi 50mg L-Thyroxin tablettát. Akinek hasonló a baja és ezt a gyógyszert szedi: - nektek mikor kezdett javulni az állapototok? - fogyás kezdődött-e (ha igen, mikor)
na, ne legyél vele igazságtalan.
szerintem korrekt volt olyan értelemben a megjegyzése, hogy önmagában ettől nem szabad sok fogyást várni.
vannak olyan emberek (és ezt, amíg nem láttam magam is, nem hittem volna el), akik fogyókúrás csodabogyónak tartják az L-thyroxint, és szedni akarják (persze, nem tudják, mert vényköteles). lehet, hogy a válaszadó is hallott ilyen esetről.
amikor nekem kiderült a cukorbetegség és a pm-probléma, rajtam 30 kiló volt, igazságtalanul, mert nem voltam nagy kajás. én is nagyon el voltam keseredve, és már sok mindenre képes lettem volna a fogyásért. pl. 90 naposoztam, ami tkp. nem szerencsés dolog. volt, hogy napokig nem ettem.
na, ne nehezteljetek egymásra - sajnos, a stressz nem jó a PM-ben. én a nyaki UH után holnap megyek vissza a kórház
ba. a házidoki tök normális volt, írt egy beutalót izotópos vizsgálatra.
az ultrahangos doki azt hitte, a pm-em azért lesz rosszabb, mert szültem. mondtam, nem szültem mostanában. akkor a stressz az oka - válaszolta. és lehet, mostanában nagyon sok aggódni valóm volt.
Visszaolvasva, elnézést kérek a hangnemért. 2 napja olyan migrénem van, hogy megőrülök, nem tudom mitől, és ilyenkor gyorsabban jár a szám, mint az eszem.
Igazságtalan egy betegség ez (minden betegség az), 178 centi vagyok és 90 kiló, lovagoltam, kézilabdáztam, kosárlabdáztam, számolgattam a kalóriákat, és egyre csak azon kaptam magam, hogy egyre nagyobb ruhák kellenek.
Nem beszélve a hashajtókra, béltisztító kúrákra költött súlyos pénzekről. Ja, és minden délután alig bírtam nyitvatartani a szemem a munkahelyen. Elég nehéz bemenni dolgozni úgy, hogy csak az ágyra bírok gondolni :(
Hülye az, aki ezt fogyókúrás szernek veszi, mert a túladagolásnak elég durva tünetei lehetnek, ahogy a tájékoztatóból olvastam, meg ahogy a neten tudakozódtam.
Hiúság, és persze frusztráció is - kit nem zavar hogy egyre nagyobb, fáradtabb, depressziósabb, és kidudorodóbb hasúbb lesz?!
Szóval persze hogy reménykedek a gyógyszerben, viszont nem hiszem azt, hogy "csodaszer". A sportolás, egészséges étrend, és a gyógyszerszedés együtt talán lehet az :)
Nincs gond, én is tudom, hogy milyen pajzsmirigyesnek lenni és tényleg nem rosszindulatból írtam, bocs, ha így jött le :)
Remélem rendeződik a hormonszinted, utána már jól leszel, hidd el!
Nekem igazából a hormonszintem jó volt, viszont amikor kiderült a pajzsmirigy probléma (uhon), azonnal műtöttek és eltávolították a bal oldalit, majd ezek után lett alulműködésem. Kb. 6-9 hónap alatt rendeződött és most már teljesen jól vagyok, a gyógyszert folyamatosan szedem, semmi gondom vele.
de jó, csajok :))) örülök, hogy tisztázódtak a dolgok. lehet, hogy ingerlékenyebbek vagyunk, de kedvesebbek is, mint a nem PM-esek ;))))
nekem annyi volt, hogy a házidoki kérte, hogy mindent alaposan vizsgáljanak ki. a szakorvos meg "fikázta" a házidokit, hogy nem ért hozzá, mert hogy 5 mm-es göböket nem szúrnak stb. Azért annyit elértem, hogy egy ATPO-t lehívtak.
Most ott tartok, hogy el kell mennem egy szcie...tográfiás vizsgálatra, nem jut eszembe a neve, és ott sok minden kiderül.
Elvileg a TSH-m jó, a normál tartományban van. A szakorvosom (ő egyben a diabetológusom is), annyit mondott csak az ultrahangra, hogy túl sok meglepetés nem ért minket, ezt mindig is tudtuk. Elindult a pajzsmirigygyulladás.
Pfűűűű, nagyon érzéketlen volt. Ez egy normális, velem egykorú pasi, de ezt nagyon csúnyán csinálta szerintem.
Jó, hogy ti legalább tisztáztátok a félreértést. Tegnap is itt olyan jó fórum alakult ki - ez segít, hogy néha bizakodjam abban, hogy az emberek normálisak is tudnak lenni ;)
A súlyról annyit még, hogy azt vettem észre, szépen, lassan csendben elkezdtek rám visszamászni a kilók. Na, ez ellen fel fogok lépni - több mozgás, energiaszegényebb ételek.
az l-thyroxin mint fogyókúrás módszer nagyon nagy problémákat (szív) tud okozni. tényleg nem normális, aki fogyitablettaként használja.
a házidokim még annyit mondott, hogy a jódozott só, illetve a jódtartalmú készítmények (pl. fogyitabletták, metabolikus szerek) nem szabad szedni PM-alulműködésben.
Bocsánat, hogy kicsit össze-vissza voltam, csak kicsit izgatott (és rossz értelemben letört) vagyok.
sziasztok, jó PM-működést mindannyiunknak, és ne értsétek félre, de normál vécépapírforgalmat, meleg lábakat, éber tekinteteket (nekem már annyian mondták, hogy fáradékony vagyok és lassú), jó figyelemkoncentrációt kívánok mindannyiunknak.
Remélem rendeződnek a soraid, és mindenki jobban fogja érezni magát - mostantól :)
Nekem egy szimpla vérvizsgálat dobta ki, hogy a kritikus alsó határértéken vagyok, ezért csak 50 mg-mal kezdtem a kezelést. Vannak dokik, akik ezt nem veszik komolyan, hogy hát, egyek jódozott sót, hát mondom, köszi, attól nem lesz jobb ( ez fél éve volt, és neme lett jobb, szerencsére találtam egy másik dokit, aki egyből felírta a gyógyszert).
Már érzem a változást :) - duplatakaró már nem kell, reggelente le tudom menni WC-re (előtte csak Dulcolax-szal tudtam), és nem akarok fejjel előre esni be az ágyba délután 4 környékén...! :))
A fogyás az meg majd jön magától, vagy amikor akar : most már van életkedvem, ki is néztem egy új lovardát, meg sokat sétálok.
Alattomos kis betegség ez, na. Depresszióval hogy álltatok a gyógyszer előtt? Volt hogy nem volt kedvetek felkelni? Kitartás mindenkinek!!
előző voltam, a békítő ;)
- én azt hallottam, nem jó a jód nekünk. most tudtam meg, én is jódozott sót vettem eddig direkt
- depresszió nincs, de erőtlenség van. 35 négyzetméteren lakom, és mértem: legjobb esetben 6 óra (!!!) alatt végeztem a legalapvetőbb dolgok takarításával. Ez engem nagyon zavar, hogy nem vagyok pikk-pakk. A munkahelyemen állandó a feledékenység, a figyelemkoncentráció. Barátok mondták, hogy túl sokat alszom, lassú vagyok, idegesítően molyolok, pakolgatok, pedig ez alapból nem jellemző rám. Csomószor van, hogy elindulok vmiért - és elfelejtem, mi az. A mhelyemen már jegyzetfüzetet használok :((((
- nekem is lenne kérdésem: nekem mostanában - bleeehhhehhh - fekete szőrszálak jelentek meg az államon. a pasim állandóan simogatja a saját szakállát, ezzel szívat :)
- na, és ott a gyerekvállalás kérdése. kezdek egyre jobban beparázni, hogy szabad-e így, lehet-e így...
- és nagyon félek az elhízástól. van egy munkatársam, akinek már nagyon régóta van PM gyulladása. ő is, én is 180 cm-esek vagyunk. nagyon meghízott. na most, ha egy magas nő kövér, akkor az nem bájos. az félelmetes nagy brünhilda
- egy ideig váratlanul elkezdett valemynni kézkörmöm szétmállani - aztán másfél év után hirtelen mintha elvágták volna. Most megint kezdődik - szétesnek a körömlemezek. Ezt nagyon gyűlölöm!!!
Hát, ezek az én nagy paráim és problémáim.
- Igen, én is olvastam hogy a jód nem jó! Még "szerencse" hogy nekem is a biojódot ajánlgatta a doki (még szerencse, hogy nem vettem meg)
- fekete szőrök : nekem is vannak, de mi a fenétől?? Minden nap szedegetem, de nagyon gáz, tök szégyellem. Gyanta, stb, krém, csak a kiszedés használ. Egy napig :(
- "szüttyögés" : az elmúlt 10 évben minden nap aludnom kellett 1-2 órát délután, különben teljesen használhatatlan voltam.
- listaírás : vagyont költöttem post-it cetlikre, meg okosfüzetekre. Muszáj, különben mindent elfelejtenék...
- nekem az aluszékonyság volt a nagy ellenségem. A pasim sose hitte el, hogy ennyit tudok aludni. És tényleg...
A gyógyszertől most jobb, nem vagyok annyira álmos!
Fogyás? Hát, az a nagy nehézség : sok vizet kell inni, mozogni kell, és sok zöldséget kell enni! A Súlyfigyelők működött nekem :) csak 1 kiló lement, 2 meg vissza, amikor ettem valami jobb kaját...
Kitartás lányok! Nekem inkább a teherbeeséssel voltak problémáim, a műtétem után 2 évvel sikerült is :)
Depresszió nem igazán volt, inkább iszonyú fáradtság, most meg pláne, hogy itt a pici, és a mai napig fázós vagyok, mármint a lábaim hidegek, és nagyobb a görcshajlamom is. A fáradtság egyébként jellemző tünetünk :)
Ja, a fáradtság, na hát az kicsinál engem is. Bár amióta szedem a bogyókat, sokkal jobban vagyok. A körömszétmállásra nem tudok mit mondani, nekem a körmeimnél a bőr mállik. De már megszoktam, ez van.
A fázás nagyon sokat javult, ennek nagyon örülök. Hát, pénteken megyek orvoshoz (külföldön élek ráadásul) majd meglátjuk mit mutat a vizsgálat... Sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!