Mennyire hígult fel a pszichoszakma?
Úgy értem divatszakma lett és amit felkapnak az fel is hígul és romlik a minőségé.
Több helyről is hallottam,hogy nagyon sok művelője nincs megfelelő magasságokban ahhoz,hogy segítsen.
Az állami ellátásban nincs idő az emberre.
A magánterápián lehúzzák a pénzt az emberekről,de igazán ott sem segítenek.
ellentmondásos,hogy az a pszichológus,pszichiáter aki állami ellátásban nem tud segíteni magánrendelésen már igen.... szándékosan terelik az embereket a zsebük felé?
Biztos vannak akik tudnak segíteni, de elképzelhető,hogy sok szakmabeli már nem tud csak egyszerűen megélhetésből választja ezt a szakmát?
Hihetetlenul ertetlen vagy kedves kerdezo. Ha itt masok velemenyet nem tudod elfogadni, es nem kiakadni rajta, akkor pszichologusnal mit tennel, ha azt teszi amit elvarsz tole (elmondja mi a bajod, mit kene tenned), de te nem ertesz vele egyet?
Amugy azert nem mondhat semmi konkretat, mert neked kell rajonnod mi is a problemad, neked kell feldolgoznod azt. Nem befolyasolhat. Csak ravezethet a dolgokra ha van tippje. Ha veletlenul megmondana mit kene tenned, es balul sulne el, akkor pedig hibaztathatnad h "jajj h*lye pszichologus!! Bezzeg meg ezt se tudta. Az o hibaja h ilyen sanyaru sorsom van." de ekkor is a te hibad, hisz te dontotted el, hogy megteszed amit tanacsolt.
Sokfele szemszogbol lehet vizsgalni ezt a temat. Es nem csak a sajat velemenyt hajtogatni
"Úgy értem divatszakma lett és amit felkapnak az fel is hígul és romlik a minőségé."
A beszélgetést végigolvasva úgy gondolom érdemben nem tudok hozzászólni az általad indított témához, mert nemcsak elfogadó nem vagy, és csak a magad véleményét fújod, de érdemi vitára sem vagy hajlandó.
Na emiatt csak annyit szeretnék elmondani, hogy divatszakma ide vagy oda, nincs az a pénz, amiért én ezt a szakmát válasszam, és a hozzád hasonlókat órákon át hallgassam. Ezt nem lehetne eléggé megfizetni!
21
Még jó, hogy körbe tuják magukat bástyázni és nem kell felelősséget vállalni.
Ez kb olyan, mint ha a gyógytornász nem mondaná meg mit kell kezdeni a gerincferdüléssel hanem hagyná,hogy találgassak,kitaláljam.
Nem értem,hogy ha tudja mi a baj és tudja mi lehet a megoldás akkor miért nem mondja meg.
Lehet így előbb tudna segíteni.
KollárDávid
Nem az értékéről van szó.Szerintem nem megalázó betegnek nevezni azt aki nem az vagy még nem is tudják róla,hogy az.
A saját önbecsülésének nem tesz jót ha betegnek szólítják azt akiről még semmit sem tudnak.
Nem értem miért kell belemagyarázni egészséges emberekbe, hogy ők betegek.
Arról nem is beszélve,hogy ma már mi nem számít betegségnek? Az utcán rohangálók emberek felére rá lehetne húzni valamit,hogy te pszichológiai értelemben beteg vagy.Beteg vagy,mert nem mersz fizetésemelést kérni,mert rosszul működik a párkapcsolatod,mert rágod a körmöd ami egy komoly belső feszültség jele ami mögött bizony egy mentális betegség áll.
Ezzel van a bajom.
Maradjuk annál,hogy a szakmabeliek egy jelentős része miért nem ér semmit?
Miért nem tudnak vagy akarnak segíteni?
Ez amit valaki belinkelt meg amiket innen megnyitottam csupa jó és pozitív dolgot ír.Meg úgy általában a szakmáról.
A valóság miért nem ilyen?
Találkozott már valamelyikőtök lekezelő szakemberrel vagy olyannal akin látszik,hogy félvállról veszi az egészet?
Szép amit írtok,hogy a "páciensnek" is tartania kell magát ahhoz ami megbeszélnek,de mi van akkor ha semmit sem beszélnek meg?Amikor maga a "terápia" annyiból áll,hogy te beszél ő hallgat majd a végén távozol.Ennyi.Van aki még csak nem is kérdez,irányít,terelgeti. Nincs megbeszélve,hogy milyen pszichoterápiás módszerrel dolgozik az illető és,hogy a hozzá fordulónk melyik lehet a leghatásosabb.
Ilyenkor mi van?
21. vagyok
Tudom, h mit erzel... Az elozo ket pszichologusnal nekem is ez volt... En beszeltem ok nem adtak tanacsot semmit nem csinaltunk. Az elso ingyenes volt, nem hasznalt semmit. A masodiknak fizettem, o fel ev utan azt mondta nekem masfele szakemberre van szuksegem, es tanacsolt is egy terapiat. A harmadik tokeletes.. Lehet tobbet fizetek neki, de mond nyugtato gyakorlatokat, meghallgat, es valaszol is nekem. Tudod eleg nehezen nyilok meg, o ezt erezte es kitoltotte a csendet amit a tobbi nem tett meg. Kerestem, es talaltam. Nem nyavalyogtam h xar a szakma. Lehet vannak rosszak, de ha tenyleg olyan bajod van amit egyedul nem tudsz megoldani akkor keresel tovabb, nem adod fel. Ha meg nem akkor lehet h egyedul is meg tudod oldani csak meg nem szeretned (tudatalatt). Csak hozzaallas kerdese.
Amugy ajanlom, ha nem eletvezetesi problemad van, akkor ne pszichologust hanem terapeutat keress.. Tobbet segit. Ha magadtol nem tudod milyen terapia szukseges kerd ki pszichologus velemenyet! Mert azert vmi fogalma megis van a dolgokrol.
Vagy megfogadod a tanacsom, vagy nem.
Addig nem fogunk meggyőzni téged, amíg nem vagy hajlandó belátni azt, hogy a pszichológus csak a gyógyulás esélyét adja meg, rajtad áll, hogy meggyógyulsz vagy sem. A pszichológus olyan, mint egy mankó, egy mentőöv, amibe kapaszkodhatsz, ha egyedül nem tudsz kimászni abból a bizonyos gödörből. És amíg jársz hozzá, megtanulhatod alkalmazni azt, amiről egész végig beszéltetek, ami enyhíthet a rossz érzéseiden és ami végül teljesen megszünteti a problémát. De amíg ilyen elutasító/szkeptikus vagy velük szemben, nem fogsz rájönni, hogy nem minden szakembert azért diplomázott le, hogy a "kisember" nyomorából gazdagodjon meg.
Az iskolapszichológus nem pénzért hallgatott meg, nem "használt ki", és 8 hét alatt rendbejöttem, egy év szenvedés után. Természetesen azért sikerült viszonlyag hamar, mert nyitott voltam a gyógyulásra, mert le akartam győzni a sok beteg gondolatot, ami megkeserítette az életem. Szóval mindenre van példa, a jóra is, csak meg kell találni és hinni kell benne.
25,Te magad is az vagy? Sértő amit írtam?
Nekem utóítéletem van és nem elő! Nagy különbség.
Én is akartam,meg akarok csak segítséget nem kaptam.
Persze nem mondta el senki,hogy mi is az a segítség amit ezek nyújtani tudnak. A kibeszélés az kevés,de arra sem volt lehetőségem,mert másról kérdezett, mint ami nyomta a lelkem és nem is tudtok körüljárni a témát.
Amit 8 hét alatt meg lehetett oldani az nem tudom mennyire lehetett komoly,de 8 hét alatt azért sem tudtam volna megoldani a nem 1 hanem sok problémát ,mert volt akivel 3-6 hetente találkoztam. A legutóbbival 2 !
Ez túl ritka és rövid,hogy bármire is elég legyen.
21
A masodiknak fizettem, o fel ev utan azt mondta nekem masfele szakemberre van szuksegem, es tanacsolt is egy terapiat.
Nekem még csak nem is tanácsoltak semmit ha nem kértem.Volt aki akkor sem. Tudom hihetetlen ez mindenki számára,de én ezt tapasztaltam. Olyan ,hogy milyen terápia kellene nekem végképp nem került szóba.Az egyik lerázott azzal,hogy keressek valamilyen csoportterápiát. Neki mindegy milyet. De ő tényleg csak lerázott.
Nekem gyakorlatokat sose mondtak,tanácsoltak !
Gőzöm sincs miből áll a terápia.
Én is nehezen nyílok meg.Ki is használtak. Akinél meg kinyíltam és összeszedett voltam az meg túl sok volt.Az nem volt a jó.
Akkor dolgozzunk a tudatalatti megváltoztatásán.De semmin nem dolgoztunk.
Nem akarom elhinni,hogy akihez megyek az nem csinál semmit.
Kértem pszichológusok véleményét,hogy nekem milyen terápia való. NEM kaptam rá választ !!!
Azt nem értem,hogy miért kell kérnem. Miért nem mondják maguktól,hogy neked ilyen terápia lehet jó,keress mást.
Jártam klinikai és mentálhigiénés felnőtt szakpszichológus és pszichoterapeutánál. Hát semmi sem úgy zajlott ahogy a szakmáról le van írva !
Aki csak felnőtt klinikai szakpszichológus az simán lerázott a csoport terápival. Amit itt nem fognak elhinni az emberek,de miután én tudom milyen beszélgetés zajlott köztünk csak lepasszolt miután benyelt vagy 50 ezret.
kérdező, van az a kategória, akin senki sem tud segíteni :D
Boldog karácsonyt!
Ha lesz egyszer férjed, őt meg Isten óvja :D
25-ös vagyok
Szorongtam, petefészekciszta miatt műtöttek meg januárban, nyáron kiderült, hogy újra cisztám van, nehezen tudtam feldolgozni azt a tényt, hogy meddő lettem, mert mindenem egy kisbaba. Igen, ez kis gondnak tűnhet, de mindenki a saját keresztjét cipeli, sok testi fájdalmat kellett elviselnem a lelki mellett. Emellett nem tudtam, hogy milyen irányba tanuljak tovább, ezért kényszeresen tanultam mindent, szóval nekem is megvoltak a saját dolgaim.
Valószínű, hogy nem érdekel, de ha már megemlítetted, hogy nekem mi bajom lehetett, leírtam.
27 A kérdéshez nem tudtál hozzászólni.
Nincs olyan nagy bajom. A kérdés,hogy miért nem dolgoznak a pszichológusok.
Amiket olvastam,hogy kiknek miben (akár hogyan) tudtak segíteni azt én nem tapasztaltam meg.
Nem az én bűnöm ha ők nem dolgoznak.
Köszönöm az értéktelen hozzászólásod.
25 Neked meg az értékes hozzászólásod. Hogy tudtak segíteni? Mit csináltatok a találkozásokon?
28-as vagyok
Minden gondolatom elmondtam, nem hazudtam saját magamnak sem. Jólesett, hogy valaki szemöldökráncolás nélkül végig tud hallgatni és érdeklődik az iránt, amit mondok. Mindig fokozatosan haladtunk, először csak általánosságban mondtam el a problémáimat, utána egyre részletesebben belementünk. Egyre több kérdést tett fel, amik valóban elgondolkodtatnak, és nem hagyták, hogy olyat mondjak, amit nem gondolok komolyan, így őszinte lehettem magamhoz. Kb a 3. találkozás után éreztem azt, hogy enyhül a szorítás a mellkasomban. Pár héttel később már boldogan újságoltam el, hogy mégis szeretnék egyetemre menni, mert megtaláltam azt, amit szeretnék. Az utolsó pár beszélgetést már végignevettük, jól éreztem magam. Kicsit nehéz volt "elengedni a kezét", de már az elején megbeszéltük, hogy addig maradok, amíg úgy nem érzem, hogy egyedül is boldogulok és nem érzek szorongást amiatt, hogy el kell engednem őt. Azóta sem érzek ilyet. Csak az van bennem, hogy büszke vagyok magamra, amiért mertem segítséget kérni és legyőztem önmagam a segítségével. Hamarosan újra elmegyek hozzá, nem azért, mert megint baj van, azt mondta, bármikor szívesen lát, és nekem is jólesik vele beszélgetni, jó hírt is megosztani, nemcsak rosszat. Meg amúgy is, már csak félévem van a gimiből, addig tudok menni hozzá, amíg gimis vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!