Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire hígult fel a pszichos...

Mennyire hígult fel a pszichoszakma?

Figyelt kérdés

Úgy értem divatszakma lett és amit felkapnak az fel is hígul és romlik a minőségé.

Több helyről is hallottam,hogy nagyon sok művelője nincs megfelelő magasságokban ahhoz,hogy segítsen.

Az állami ellátásban nincs idő az emberre.

A magánterápián lehúzzák a pénzt az emberekről,de igazán ott sem segítenek.

ellentmondásos,hogy az a pszichológus,pszichiáter aki állami ellátásban nem tud segíteni magánrendelésen már igen.... szándékosan terelik az embereket a zsebük felé?

Biztos vannak akik tudnak segíteni, de elképzelhető,hogy sok szakmabeli már nem tud csak egyszerűen megélhetésből választja ezt a szakmát?

2017. dec. 11. 10:23
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
*pénz kell, bocsánat ez kimaradt.
2017. dec. 11. 16:12
 12/33 A kérdező kommentje:

9/75 %-os

A páciens megnevezés a betegre vonatkozik.

Aki nem beteg csak gondja van,problémája az is megkapja ezt a stigmát,hogy beteg,mert pszichológushoz jár.

egy élethelyzet fel nem dolgozása nem betegség. pl

Szerintem sokan így sem kapják meg a segítséget.

2-3szor annyi idő ?

Ezt elég nehéz elhinni,hogy készülne vagy foglalkozna a találkozó után az illető anyagával,problémáival annak megoldásával.

Én tudok olyanról ahol egyáltalán nem készültek fel, a fizetett időben kellett visszakeresgélni alapvető dolgokat,telefonált meg hasonlók.

Legyen így,de nehezen hihető,hogy a többség ilyen lenne.

És az a 3 heti 50 perc mit ér?

A "páciensnek" honnan kellene tudnia,hogy kihez érdemes elmenni ha még arra sem képesek,hogy ajánljanak valakit aki az illető gondjaival tudna foglalkozni?

Nekem kellene eldöntenem,hogy olyan szakembert keresek aki ilyen vagy olyan vonalat visz, ennek vagy annak az iskolának híve?sokféle terápia van, de miért nem mondják,hogy : Bocsánat én valószínű nem fogok tudni segíteni. Neked más módszerrel dolgozó szakember kell.

Gyanítom a pénz miatt. Fizető kuncsaftot elküldeni....

A szülésznél van ellenszolgáltatás.

Itt csak fizetnek az emberek és mikor kapnak segítséget?

Talán kapnak majd a bizonytalan jövőben. Nem biztos,hogy ,de fizetni kell.

A szülész viszont tuti segít.

10

egy laikus vajon honnan tudná kiszűrni,hogy melyik az amelyik csak a pénzért csinálja?

Mindig utólag derül ki, hogy mennyire hitvány, semmitérő az illető!

2017. dec. 11. 17:16
 13/33 A kérdező kommentje:

Azt is furcsállom,hogy elvárják,hogy a "pácines" is dolgozzon,tegye bele a maga részét.Azt viszont nem mondják el sehol,hogy mi az a rész.

Arról nem is beszélve,hogy nincs semmi megbeszélve amit a szerencsétlen segítségkérőnek meg kellene csinálnia?

Találkozó,új időpont egyeztetés,fizetés,viszont látásra.

Hol itt a terápia? Mit kellene csinálni annak aki hozzájuk fordul ha nem kap tanácsot,ötletet,házi feladatod? Semmit nem kap.

2017. dec. 11. 17:30
 14/33 A kérdező kommentje:

A terapeuta és a páciens közötti megbeszélés alapján rögzítik a terápiás módszert, az ülések idejét, gyakoriságát és a terápia várható hosszát.

Ha ez nem történik meg akkor mi van?

Ha nincs se a módszer se az időpont rögzítve?

Mert van ilyen !

Tulajdonképpen az üléseken mi történik?

Beszélnek az emberek,én, és....?

Milyen módszer használata történik 50 perc alatt amivel segítenek?

Mi olyasminek kellene itt történnie ami változást indít be?

Pusztán attól,hogy beszélgetünk nem változik semmi.

2017. dec. 11. 17:45
 15/33 A kérdező kommentje:

Ambuláns pszichoterápiás ellátás keretében a terápia maga úgynevezett zárt rendelés keretében folyik, azaz várakozás nincs, a beteg adott időre jön és távozik

Kivéve amikor 40 percet kell várnia és a megbeszélthez képest fele annyi idő jut rá.

2017. dec. 11. 17:49
 16/33 anonim ***** válasza:
34%

aki itt orvosokról beszél az eléggé el van tévedve. Pszichiátria nem divatszakma.

Pszichológia viszont tény hogy az. És igen, nagyrészük nem is ért hozzá... Pl. Depressziós betegnek ADHD-t diagnoztizál és elkér érte 30ezret. Ezert is menjetek pszichiáterhez, aki orvosit végzett, nem pedig ellógta a pszichológia szakot és zseninek képzeli magát. ( tisztelet a kivételnek!)

2017. dec. 11. 18:55
 17/33 anonim ***** válasza:
77%

Abban igaza van a pszichológusnak, hogy nem elég az, hogy ő mindenfélét mond a betegnek, a beteg pedig nem nyitott rá, vagy nem akarja elfogadni. Persze, nem köteles elfogadnia, de akkor miért kért segítséget, ha semmilyen megoldást nem képes fontolóra venni?

Amikor én voltam az iskolapszichológusnál, mindig meghallgatott, aztán kérdéseket tett fel, próbált rávilágítani, hogy mi okozhatja a problémát, amit én nem voltam képes egyedül belátni vagy éppenséggel nehezen ment. De mindig nyitott voltam mindenre, mindenen elgondolkodtam, amit mondott, adtam neki egy esélyt. De sokan úgy menjek el pszichológushoz, hogy azt hiszik, elég az, ha elmondják a problémáikat, és a doki majd mindent megold. Nem, ez nem elég. Lehet, hogy sok olyan orvos van, aki nem ért a munkájához, de ha valaki talál egy olyan szakembert, aki jól végzi a munkáját, akkor tényleg van esélye arra, hogy meggyógyuljon, de csak akkor, ha az illető is szeretne minél előbb meggyógyulni.

2017. dec. 11. 19:05
 18/33 anonim ***** válasza:
67%

Páciensnek azt nevezik, aki pszichoterápiára jár, vagy egészségügyben klinikai szakpszichológus foglalkozik vele. A páciens megnevezés teljesen helytálló, hiszen ezek az emberek valamilyen diagnosztizált vagy diagnosztizálható pszichiátriai, mentális zavarban szenvednek.

A klasszikus értelemben vett egészséges emberek nem járnak pszichoterápiára, ők pszichológiai tanácsadásra járnak. Akinek életvezetési problémái vannak, elakadásai, nehéz döntéshelyzetei, amikkel nem tud egyedül megküzdeni, őket a szakma nem páciensnek, hanem kliensnek nevezi.

2017. dec. 11. 19:25
 19/33 A kérdező kommentje:

sosem értem,hogy miért próbálnak rávilágítani a problémára és miért nem mondják meg helyette?

Amíg találgat a delikvens addig is fizet ?

Könnyű mondani,hogy pszichiáter kell keresni ha az nem foglalkozik az emberrel és pszichológushoz küldi.

EZ itt mind szép :A klasszikus értelemben vett egészséges emberek nem járnak pszichoterápiára, ők pszichológiai tanácsadásra járnak. Akinek életvezetési problémái vannak, elakadásai, nehéz döntéshelyzetei, amikkel nem tud egyedül megküzdeni, őket a szakma nem páciensnek, hanem kliensnek nevezi.

De ugyan azzal a problémával van ki így van ki úgy hívja azt aki hozzá jár ráadásul úgy,hogy még semmit sem diagnosztizáltak nála. Tehát amíg nem tudják, hogy van-e baja vagy sincs, addig ugye nem kellene így szólítani.

2017. dec. 12. 16:06
 20/33 anonim válasza:
86%
"Tehát amíg nem tudják, hogy van-e baja vagy sincs, addig ugye nem kellene így szólítani." - Miért nem? Aki beteg, az talán kevesebbet ér, mint az egészséges kliensek? Abból, amit leírtál, nagyon úgy tűnik, hogy a te szemedben igen.
2017. dec. 12. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!