Mi a teendő? (anyám elviselhetetlen)
Szóval bipoláris 1 zavara van. Mikor megtudtam, kb. azt mondták, hogy néha rossz, néha meg jó kedve van. Mondom ok. Hát nem egészen...
Kb. elviselhetetlen. Röviden megpróbálom összefoglalni:
Mikor depressziós (ált. 2-3 hét), akkor mindenki h***e, kihasználjuk, tönkretesszük, nem eszik, nem csinál semmit (persze a háztartást én vezetem, gimi mellett). Csak alszik, de ha nem akkor sem sokkal jobb. Tehát nem csak rossz a kedve, hanem kifejezetten gonosz is tud lenni.
A mánia pedig még ennél is rosszabb. Folyamatosan beszél, ordít, énekel, piál. Ő a világ közepe, ha pedig mondom, hogy maradjon már nyugton, akkor nekem jön, meg h***e r***c vagyok. Random elmegy vásárolni, az éjszaka közepén jön haza részegen, hajnalban porszívózik, fenyeget.
Persze gyógyszereket nem (vagy ritkán szed), mert ő nem beteg. Mikor közlöm vele, hogy nem kéne berúgni, pasizni stb.), akkor elküld a p*****a.
Tudom, hogy nem tehet róla, de már nem bírom elviselni (ahogy apám sem, már elváltak). Mit kéne tennem? Azt ne írjátok, h költözzek el, mert az nem megoldás. Őt sem akarom egyedül hagyni, de a kisöcsémet meg főleg nem hagynám vele, aki 13 éves. Én 17/l vagyok. Tényleg elviselhetetlen.
Igen, ez az ÉN felelősségem. Az orvosának meg IDÁIG nem nagyon volt behatása, ugyanis stabilizálódott a helyzet (egy időre). Szinte hihetetlen, de önszántából ment el az orvoshoz (bár nem a pszichiáterhez), ugyanis "kevert" fázisa volt, ami azt jelenti, h nagyon szédült, hallucinált (persze szerinte nem a bipol miatt, gondolom ezért is ment el). A háziorvos pedig beutalta, ezért minimum 2 hét pihenő (bár azt mondták, h több lesz).
Amúgy hidd el, nem az életkor számít, tekintve, h 20-án nagykorú leszek. És mivel leszek bölcsebb? Ha idáig bírtam, most már nem adom fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!