Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentális beteg leszek?

Mentális beteg leszek?

Figyelt kérdés

Most beszélek erről teljes egészében először.

22 éves vagyok, egyedül élek (vagyis két kiskorúval).

Egyszerűen rettegek attól, hogy valaki betör hozzánk. Nem bírom, hogy ne lássam a bejáratiajtót, utálom a hangzavart és kiborulok, ha rámcsukják az ajtót. elhúzzák a függönyt, ami a szoba és az előszoba között van. Pánikolok vagy nem tudom, mi a jó szó rá.

Ha hazaérek (egyedül), akkor muszáj benéznem mindenhova, hogy nincs-e ott senki. Ha valakivel együtt jövök, akkor is, bár akkor nem csinálom (annyira) feltűnően. Ma becsengetett a villanyóra szerelő. Összerándult a gyomrom a csengő hallatán és az első gondolatom az volt, hogy nem nyitom ki. A második, hogy ha nem nyitom ki, akkor mi lesz, ha mindenáron be akar jönni? Egyébként nem tudtam, hogy villanyóra csere lesz, nem számítottam rá.

Aztán...éjjel felébredek egy csomószor, napközben ha elalszom (csakis ajtóra nézve tudok elaludni) 5-10 percre, abban a pár percben szörnyű álmaim vannak (megölnek, meg akarnak ölni)... Nem nézek tévét, ez nem játszhat közre. Este, a sötétben is félek, rettegek. Villanynál alszom.

Előfordult, hogy kiborultam annyira, hogy a saját hajamat kezdtem el cibálni...Muszáj volt vakarnom magam, de nem viszketett. Nem is tudom elmagyarázni.

Több ember között lenni is van időszak, mikor ijesztő, kiborító. Sötétben utcára nagyon indokolt esetben (munkába menet) megyek csak, akkor is rohanok a célomig. Minden egyes zaj megrémít.

Beteg vagyok?

Nem érzem magam annak, de hónapokkal ezelőtt azt mondta egy kedves ismerősöm. hogy beteges, hogy 3 emeletnyi magasban, 4 ajtót bezárva (akkor máshol laktam) is rettegek, pedig ő csak a tőredékét hallotta a dolognak.

És egy beszélgetés tegnap este ráadásként végkép elgondolkodtatott.

De én tényleg nem érzem magam betegnek. Szerintem ez csak egy kis paranoiára való hajlam, ami a sok gyilkosság miatt nem alaptalan. Én is lehetek egy élvezetből ölő ember következő áldozata. Vagy kitudja... láthatok meg olyant, amit nem kellene.

2017. dec. 1. 11:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
akkor légyszíves ezt a rendőrségen szóló riasztót beszerelni és lenyugodni / túl nagy rajtad a felelősség és egyedül vagy rá, ez a baj forrása. Társasház? ha az akkor a szomszéddal együtt egy részt le tudtok zárni? és közösen megoldani ezt?
2017. dec. 1. 17:52
 12/21 A kérdező kommentje:
4 lakás van egy emeleten, nem lehet lezárni. Nem bízok senkiben sem.
2017. dec. 1. 18:38
 13/21 anonim válasza:
ha be van zárva az ajtó akkor minek nézed folyton?? Ha valaki betöri azt úgyis észreveszitek, de mi esély van erre?? szinte semmi, tarts otthon valami fegyvert azert de ugyse lesz ra szukseg, mondjuk egy láncfűreszt, de tanuld is meg kezelni.
2017. dec. 1. 18:57
 14/21 A kérdező kommentje:
Azért, mert úgy érzem, meg kell néznem. Tudnom kell, hogy biztos zárva van. Látnom kell, hogy nem nyílik az ajtó, hogy a műanyagflakon adott ki hangot, nem az ajtó... hogy ami leesett, mert mondjuk a szélére tettem a táskát, az magától esett le... mindent!
2017. dec. 1. 19:12
 15/21 anonim válasza:
hat ez mar biztos hogy betegseg, az is lehet hogy a maganytol mar kezdesz megbolondulni, lehet te az a tipus vagy aki nem tud sokaig par nelkul elni, szoval kezdj el randizni biztos lesz olyan aki 2 gyerekel is elfogad, ha lakna veletek ferfi is biztos jobban erezned magad, bar ezzel is vigyazni kell csak ha mar regota egyutt vagytok es nagyon jol ismered csak akkor szabad összekoltozni.
2017. dec. 1. 19:32
 16/21 A kérdező kommentje:
Van férfi az életemben, de nem élünk együtt, de vele is hasonlóan érzem magam, de igyekszem tartani magam. Bár már beszéltem neki róla.
2017. dec. 1. 19:41
 17/21 anonim válasza:

OCD / kényszerbetegség:

[link]

2017. dec. 2. 00:45
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem régebben volt ilyen,mikor egyedül laktam albiban 19 évesen.

Este mielőtt lefeküdtem mindig benéztem pl a spajzba,hogy nem e bújt e el ott valaki(jó tudtam,hogy erre kicsi az esély).

De pl megnéztem vagy 10-szer,hogy lekapcsoltam e a lámpát a fürdőben,vagy elzártam e biztosan a vizet.

Ezek ilyen kényszercselekvések,amik valahol irracionális félelmekből erednek.

De mondjuk ha tényleg nyitva hagyod a csapot,akkor annak elég negatív következményei lehet,elázik a lakás,anyagi kár keletkezik.

Szóval minden félelem addig paranoia még meg nem történik a baj.

Szerintem valami kiválthatta nálad ezt,egy rossz élmény.

Anyukámat fiatal korában este megtámadta egy férfi,és azóta is mindig fél elengedni a húgomat este bárhová.

29/f

2017. dec. 2. 01:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekem olyan volt,ahogy említettem,amikor albiban laktam az egyetem alatt,akkor este becsengettek hozzám a rendőrök,valami ügyben szemtanukat kerestek.

Én meg nem akartam kinyitni az ajtót,mert mi van,ha nem is rendőrök és még olyannal is poénkodott,hogy " ne aggódjon,nem ütjük le!".

2017. dec. 2. 01:37
 20/21 A kérdező kommentje:

Nekem nincs rá okom.

A Jehova Tanuinak üzenem, hogy nekem nem erre van szükségem, köszönöm. A vallásokkal is szkeptikus vagyok, a gyülekezetektől egyenesen rettegek.

Egy HIT gyülis összejövetelen voltam, borzasztó volt. Akkor épp jó volt, mert egy olyan emberrel mentem, akiben bízok, szeretem a társaságát, de belegondolva kiakasztó volt az a sok vigyorgó, aztán meg betöltekező ember.

A tanácsokat pedig megfogadom. :) Köszi.

2017. dec. 2. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!