Mentális beteg leszek?
Most beszélek erről teljes egészében először.
22 éves vagyok, egyedül élek (vagyis két kiskorúval).
Egyszerűen rettegek attól, hogy valaki betör hozzánk. Nem bírom, hogy ne lássam a bejáratiajtót, utálom a hangzavart és kiborulok, ha rámcsukják az ajtót. elhúzzák a függönyt, ami a szoba és az előszoba között van. Pánikolok vagy nem tudom, mi a jó szó rá.
Ha hazaérek (egyedül), akkor muszáj benéznem mindenhova, hogy nincs-e ott senki. Ha valakivel együtt jövök, akkor is, bár akkor nem csinálom (annyira) feltűnően. Ma becsengetett a villanyóra szerelő. Összerándult a gyomrom a csengő hallatán és az első gondolatom az volt, hogy nem nyitom ki. A második, hogy ha nem nyitom ki, akkor mi lesz, ha mindenáron be akar jönni? Egyébként nem tudtam, hogy villanyóra csere lesz, nem számítottam rá.
Aztán...éjjel felébredek egy csomószor, napközben ha elalszom (csakis ajtóra nézve tudok elaludni) 5-10 percre, abban a pár percben szörnyű álmaim vannak (megölnek, meg akarnak ölni)... Nem nézek tévét, ez nem játszhat közre. Este, a sötétben is félek, rettegek. Villanynál alszom.
Előfordult, hogy kiborultam annyira, hogy a saját hajamat kezdtem el cibálni...Muszáj volt vakarnom magam, de nem viszketett. Nem is tudom elmagyarázni.
Több ember között lenni is van időszak, mikor ijesztő, kiborító. Sötétben utcára nagyon indokolt esetben (munkába menet) megyek csak, akkor is rohanok a célomig. Minden egyes zaj megrémít.
Beteg vagyok?
Nem érzem magam annak, de hónapokkal ezelőtt azt mondta egy kedves ismerősöm. hogy beteges, hogy 3 emeletnyi magasban, 4 ajtót bezárva (akkor máshol laktam) is rettegek, pedig ő csak a tőredékét hallotta a dolognak.
És egy beszélgetés tegnap este ráadásként végkép elgondolkodtatott.
De én tényleg nem érzem magam betegnek. Szerintem ez csak egy kis paranoiára való hajlam, ami a sok gyilkosság miatt nem alaptalan. Én is lehetek egy élvezetből ölő ember következő áldozata. Vagy kitudja... láthatok meg olyant, amit nem kellene.
Nekem régebben volt ilyen,mikor egyedül laktam albiban 19 évesen.
Este mielőtt lefeküdtem mindig benéztem pl a spajzba,hogy nem e bújt e el ott valaki(jó tudtam,hogy erre kicsi az esély).
De pl megnéztem vagy 10-szer,hogy lekapcsoltam e a lámpát a fürdőben,vagy elzártam e biztosan a vizet.
Ezek ilyen kényszercselekvések,amik valahol irracionális félelmekből erednek.
De mondjuk ha tényleg nyitva hagyod a csapot,akkor annak elég negatív következményei lehet,elázik a lakás,anyagi kár keletkezik.
Szóval minden félelem addig paranoia még meg nem történik a baj.
Szerintem valami kiválthatta nálad ezt,egy rossz élmény.
Anyukámat fiatal korában este megtámadta egy férfi,és azóta is mindig fél elengedni a húgomat este bárhová.
29/f
Nekem olyan volt,ahogy említettem,amikor albiban laktam az egyetem alatt,akkor este becsengettek hozzám a rendőrök,valami ügyben szemtanukat kerestek.
Én meg nem akartam kinyitni az ajtót,mert mi van,ha nem is rendőrök és még olyannal is poénkodott,hogy " ne aggódjon,nem ütjük le!".
Nekem nincs rá okom.
A Jehova Tanuinak üzenem, hogy nekem nem erre van szükségem, köszönöm. A vallásokkal is szkeptikus vagyok, a gyülekezetektől egyenesen rettegek.
Egy HIT gyülis összejövetelen voltam, borzasztó volt. Akkor épp jó volt, mert egy olyan emberrel mentem, akiben bízok, szeretem a társaságát, de belegondolva kiakasztó volt az a sok vigyorgó, aztán meg betöltekező ember.
A tanácsokat pedig megfogadom. :) Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!