Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan nő aki mentálisa...

Manócska1 kérdése:

Van itt olyan nő aki mentálisan beteg, gyógyszereket szed? Azt mondták neki, nem lehet gyereke mert betegen születne?

Figyelt kérdés
mentális,betegség,nő,nem szülhet

2017. júl. 7. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
A mentális betegség mit takar egészen pontosan?
2017. júl. 7. 11:36
 2/5 A kérdező kommentje:
depresszió,például szorongásos de lehet pánikbetegség stb
2017. júl. 7. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Férfi vagyok, én úgy tudom, hogy bizonyos gyógyszerek szedése mellett nem tanácsos teherbe esni, és kihordani, megszülni egy gyereket, mert fenn áll a veszélye, hogy beteg lesz. Minden pszichés gyógyszer az agyra hat, de a benzoidiazepin tipusú nyugtatók (xanax, frontin, rivotril)különösen veszélyesek. Ha az anyánál kialakul a kémiai függőség, akkor a gyerek gyenge idegrendszerrel, függőként születhet. Most nem megyek bele mélyebben a GABA-receptorok működésébe, de a nyugtatóktól ez komolyan sérülhet.
2017. júl. 7. 12:29
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,tudom sajnos én vagyok beteg. csak érdekelne,más is van-e így?
2017. júl. 7. 12:41
 5/5 anonim ***** válasza:
64%

Így van, ahogy az előző válaszoló írja, a gyógyszerek hatással lehetnek a babára elég rossz értelemben, viszont csak azért mert valaki depressziós, még nem kell lemondania a gyerekről. Én 21 éves lány vagyok, súlyos depresszióm van, szorongás, kényszerbetegség, minden ami kell, de még soha nem mondták nekem, hogy ne lehetne gyerekem... Az már más kérdés, hogy semmiképp nem akarok, egyrészt nem vágyom rá, másrészt meg elég nagy a valószínűsége annak, hogy esetleg örökölheti a depresszióra való hajlamot. Nem akarom, hogy olyan élete legyen, mint nekem. Ilyen szempontból megfontolandó. Tisztázni kell az embernek magában, hogy amennyiben valamilyen mentális betegséggel fog küzdeni a gyereke a jövőben, tudja-e majd támogatni anyagilag, illetve erkölcsileg mindenben.

Ha jelenleg gyógyszereken "függ" az illető, akkor valóban nem érdemes kísérletezni egy babával. Persze én nem vagyok orvos, érdemes az ő véleményüket kikérni ezzel kapcsolatban. :)

2017. júl. 7. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!