Hogyan lehet észrevenni ha valaki depressziós?
Ha van valaki aki már volt depressziós elmesélné, hogy milyen is volt?
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen. 19/F
Jelentős súlyváltozás,legtöbbször sokkal soványabbak a depressziós emberek (atipikus depressziónál kövérebbek). A depressziót szerintem inkább kedvtelenség,örömtelenség jellemzi,mint szomorúság. 100%-ig pesszimisták,kilátástalannak látják a jövőt. Vannak,akik vagdossák is magukat.
Nekem 12-15 éves koromig voltak depressziós epizódjaim,nagyon remélem,hogy nem lesz több. Mindegyiknél 10-15 kg-t fogytam alig 1 hónap alatt. Nem szándékos éheztetés miatt fogytam ennyit,hanem mert egyáltalán nem volt étvágyam. Volt,hogy 2 napig semmit nem ettem,és még így se éreztem magam éhesnek,mégis rosszul voltam a kevés evés miatt (szédülés,ájulásérzet).Minden lépésnél úgy éreztem,mintha +100 kg teher lenne a vállamon. Teljesen le voltam lassulva,nem tudtam koncentrálni se otthon,se az iskolában. Mindent kilátástalannak láttam,féltem a jövőmtől.
Nagyjából ilyen voltam,amikor depressziós voltam. Orvos+pszichológus segítségével szerintem biztos nem tudtam volna kimászni ebből a gödörből. Bár 1-2 tulajdonságot sikerült megőriznem belőle (pesszimizmus,önbizalomhiány),de nem olyan mértékben,hogy hátráltassanak a mindennapokban.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!