Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyek azok az antidepresszáns...

Melyek azok az antidepresszánsok amelyik nem lassít, hanem inkább pörget?

Figyelt kérdés
Nem túl erős gyógyszerekre gondolok de a patikában vèny nélkül kaphatók nem segítettek. Van valakinek tapasztalata? Okozott mellékhatást? Rá lehet szokni?
2017. nov. 4. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs olyan antidepresszáns amit felpörget, viszont tompítani se tompít mindegyik. Én nagyon sok félét próbáltam, de mindegyiktől volt valami mellékhatás, kivétel a Sertralin-tól, jelenleg is ezt szedem.
2017. nov. 4. 15:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Milyen mellékhatások lehetnek?
2017. nov. 4. 18:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Általában a testúlygyarapodás a leggyakoribb. Van akinél fejfájás, szédülés, aluszékonyság, hasfájás...stb lehet. Ja, meg a szexuális vágy csökkenése.
2017. nov. 4. 18:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Mi a fenének szedtek ilyen mérgeket? Tudatában vagytok annak, hogy mekkora károkat okoznak ezek a vegyi anyagok a szervezetben? És mindezt azért, mert hülye gondolataitok vannak?!
2017. nov. 4. 20:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Azért mert a hülye társadalom, esélyt sem ad arra hogy beilleszkedj ha hülye gondolataid vannak. Én is gyógyszer ellenes vagyok a kérdés ellenére. Sok mindent kipróbáltam és elértem arra a pontra hogy nincs erőm tovább próbálkozni, támadásokat kapni, munkámat kockáztatni. Pár hónapra gondoltam csak, hogy segítene antidepresszáns amíg picit feltöltődök. Halogatom pár hónapja mert mivel ellenzem az egész gyógyszer szedést próbáltam más lehetőséget keresni.
2017. nov. 4. 22:04
 6/10 anonim ***** válasza:

4-es válaszoló: Azért, mert valaki nem csak azért szed antidepresszánst, mert "hülye gondolatai vannak".

Jobb ha tudod, hogy a depressziót okozhatja az is, hogy az agyban lecsökken a szerotonin szint amit ezekkel a gyógyszerekkel lehet helyreállítani.

Ráadásul sokszor veszélyesebb ha valaki gyógyszer nélkül marad, mintha szedi.

2017. nov. 4. 22:08
 7/10 anonim ***** válasza:
A szerotonin szintet maga az ember csökkenti le a hülye gondolataival. Meg kell tanulni meglátni mindenben a szépet, megtanulni nem törődni másokkal, elengedni a feszültséget, nem belemenni a játékba, meditáció stb segíthet. A gyógyszer a fő problémát nem oldja meg sajnos. Bár ilyen könnyű lenne :))
2017. nov. 5. 08:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Amiket leírtál, azt mind tudjuk. A probléma nem ebben van.
2017. nov. 5. 10:46
 9/10 A kérdező kommentje:

7-es válaszoló. Egyetértek veled, ez mind igaz, de:

Ha mindent megteszel azért hogy jobb legyen, és azt érzed hogy elakadtál és szenvedsz te mit tennél? (nyitott vagyok gyógyszer nélküli alternatívára)

A meditáció egy tök jó dolog de van aki képtelen kikapcsolni a "hülye gondolatait"

Mi van azokkal az emberekkel akinek gondja van a szerotonin termeléssel?-hiába él aktív életet.

Mint mondtam én sem értek egyet azokkal akik évekig ezt szedik és otthon a kanapén várják a csodát. Én aktív életet élek, boldog kapcsolatban, van munkám, sportolok, járok pszichológushoz... ennek ellenére elakadtam.

A "hülye gondolatok" dolgot sem értem teljesen. Azért nem mindegy, hogy valaki sajnâltatja magát, vagy olyan szorongással, feszültséggel küzd hogy gátolják a mindennapjaiban. Az mit csináljon?

2017. nov. 5. 11:35
 10/10 anonim ***** válasza:
A gondolat folyamot nem lehet megállítani. Ezért nem is kell erőlködni vele. Egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni. Nem mondom, hogy könnyű.. sőt... De ez az egyetlen út, hogy a kellemetlen érzéseket, gondolatokat el kell engedni nem szabad energiát adni nekik. a youtubon keress rá Gunagriha előadásaira. Temérdek van belőlük. Remélem szimpatikusnak találod majd, elég sokat lehet tőle tanulni. Sokféle témát elővesz. Pl. hogy kerülj ki a boldogtalan helyezetből.
2017. nov. 5. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!