Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a durvább gyógyszer, a...

Melyik a durvább gyógyszer, a Xanax vagy az antidepresszánsok?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nem ugyanaz a hatásuk, tudom melyik mire való, csak melyik a durvább, károsabb gyógyszer?
2017. márc. 19. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
30%

Az antidepresszánsok.

Egy Xanaxot bárki bevehet egyszeri alkalommal is. Antidepresszánst csak klinikailag depresszióval diagnosztizált személy, akinek felírta az orvos, és kúraszerűen kell szedni, a róla leállás is orvos által felügyelve megy.

Nekem álmatlanságra írtak fel antidepresszánst avval az utasítással, hogy a hatodát vegyem be, mert ha nem vagyok depressziós, 3 hétig föl sem ébredek egy szemtől.

2017. márc. 19. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Bizonyos értelemben a xanax. Könnyű rászokni, nehéz róla lejönni. Antidepresszánsra még senki sem szokott rá, és azt mindig orvosi felügyelettel kell szedni. Meg aztán az is számít, ki hogyan él vele..A xanax és társai már partidrognak számítanak.
2017. márc. 19. 11:18
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Mindkettő súlyosan agykárosító, és addiktív is. Az elvonási tünetek pár héttől tarthatnak hosszú évekig is, sokak permanens agyi-idegrendszeri károsodást szenvednek ezektől.

Az antidepresszánsok még ráadásul permanensen kasztrálják is az embereket (PSSD: Post-SSRI Sexual Dysfunction). Ez a maradandó kasztráció már egy pár szemtől(!) is bekövetkezhet, sokszor végleges.

2017. márc. 19. 18:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A xanax.

De egyébként egyik sem agykárosító. Legfeljebb azoknak, akik nem szedik és hülyeségeket írogatnak emiatt.

2017. márc. 19. 19:04
 5/7 anonim ***** válasza:
A xanax.
2017. márc. 20. 01:04
 6/7 anonim ***** válasza:

4: Jó, én mindkettőt szedtem, és a tapasztalatom alapján írtam az 1. hsz-t.

Egy fél szem Xanaxtól pár órán át idegességet éreztem, aztán semmi.

Egyhatod-egynyolcad szem antidepresszáns (ami gyakorlatilag egy nagyobb kenyérmorzsányi) teljesen kiütött 16-17 órára (aludtam mélyen), ébredés után még 6 óra volt, mire kitisztultam és éber lettem.

2017. márc. 20. 03:24
 7/7 anonim ***** válasza:

A xanax addiktívabb, az antidepresszánsok viszont tartósan átrajzolják az agyi kémiát,szóval ha így nézed azok erősebbek. Fontos az orvosi kontroll, a xanaxot sokan szedik feleslegesen,illetve hosszú távon.

Az antidepresszáns szedése sikeres kezelés esetén a xanaxot okafogyottá teszi, viszont főleg kezdetben azoknak jó néhány kellemetlen mellékhatása lehet.

Kicsit almát hasonlítunk a körtéhez,de próbálkoztam:)

2017. márc. 20. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!