Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek a nyeléstől, ezért alig...

Félek a nyeléstől, ezért alig tudok enni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Másfél éve egyszer félrenyeltem, és majdnem megfulladtam, azóta félek lenyelni a szilárd ételt. Olyan érzésem is van, mintha valami váladék/gombóc lenne a torkomban/garatomnál, de szerintem ezt is csak beképzelem. Nagyon sokszor rágom meg az ételt, komótosan eszem, szárazabb dolgokat már nem is merek enni, és víz vagy bármilyen folyadék nélkül sem, mert ha nem megy le a kaja, és nem tudok rá inni, akkor bepánikolok.

Tisztában vagyok vele, hogy a félelmem irracionális, de valahogy mégsem tudok túllépni rajta. Gondolkoztam azon, hogy pszichológushoz is elmegyek, de előtte még mindenképpen szerettem volna magam próbálkozni. Valaki volt már hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok, mit tegyek? Mivel lehet legyőzni ezt a "betegséget"?

2017. szept. 3. 16:34
1 2
 11/12 anonim válasza:

Sziasztok,

Sikerült valakinek leküzdeni ezt a betegséget?

Sajnos velem is megtörtént 2 hete.

Majdnem megfulladtam, mert megakadt az étel a torkomon, azóta nem merek enni, csak víz és leves az is átszűrve, csak a leve.

Előre is köszönöm!

aug. 8. 11:47
 12/12 anonim válasza:
Szia!Nekem már sokkal jobb, nem az igazi de már merek enni bármit, eleinte csak úgy ettem, hogy bármihez is kakaó vagy tea aki megpuhitja az ételt a számba, mostanra már eszek mindent igaz néha még megijedek ha nagyon falat csúszik le, de elmulik.
okt. 8. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!