Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a véleményetek az öngyilkos...

Mi a véleményetek az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés
2017. aug. 26. 18:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Amíg van miért, kiért küzdeni, addig nem szabad feladni. De ha az embernek nincs senkije, se reménye, se semmi, akkor teljes mértékben meg tudom érteni. Általában azok mondják, hogy az öngyilok gyengeség, akiknek szerető családjuk/barátaik/pénzük/kapcsolataik vannak.
2017. aug. 26. 20:08
 12/29 anonim ***** válasza:
Kiéről ?
2017. aug. 26. 21:38
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Ja; Hemingway is az lett, és mások is a családjából.

Nem tudom, hogy van-e véleményem ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy szörnyű dolog lehet, amikor valaki megtalálja. Főleg, ha nem is lát, nem ismer semmi okot rá.

Ha valaki bizonyosan gyógyíthatatlan betegségben és tényleg szenved, akkor megérteném.

Akkor is, ha a családjának, közösségének jót tenne vele valahogyan.

És akkor is, ha a lelkiismerete miatt tenné. Tisztességből.

Nagyon nehéz kérdés ez, minden helyzet más.

2017. aug. 27. 04:58
 14/29 anonim ***** válasza:
44%

Nekem az a véleményem, hogyha valakinek van ereje megölni saját magát és arra hogy mindent megtegyen azèrt hogy egyedül legyen, akkor arra is van ereje hogy munkát keressen és kapcsolatokat intézzen.

Eutanáziát kér?-mire hogy belehal az életbe?

Néha kicsit idegesítő ami ezen az oldalon megy. Minden ember küzd problémákkal és mindenkinek a sajátja a legnehezebb. Ennyi erővel mindenki ölje meg magát. Én nem tartom gyengeségnek. Szerintem nagy erő kell ahhoz hogy valaki legyőzze magában az èletösztönt, és ennyi erővel rendbehozhatnâ az életét.

2017. aug. 27. 08:23
 15/29 anonim ***** válasza:
50%

Leszarom, aki akarja ölje meg magát.

Nekem.is lett vol a rá épp elég okom (lelki és fizikai terror éveken át), mégis itt vagyok.

A megoldás nem az lett, hogy felkötöm magam, hanem hogy elköltözök két országgal odébb a barom rokonoktol.

2017. aug. 27. 09:11
 16/29 A kérdező kommentje:
Szerintem munkát intézni nem könnyű a mai világban. Van sok ember Magyarországon, akinek nincsen jó szakmája, diplomája és nehezen vagy egyáltalán nem talál munkát magának. A kommunizmusban könnyebb volt, mert, ha más lehetősége nem volt egy embernek, akkor elmehetett a TSZ-be kapálni és azért kapott pénzt. Mondjuk most meg van közfoglalkoztatás, abba dolgoztam már én is, mert más munkát nem kaptam, hiába küldtem önéletrajzot sok helyre.
2017. aug. 27. 09:30
 17/29 A kérdező kommentje:
Szóval munkát szerezni elég nehéz, ha valakinek csak érettségije, esetleg nem túl jó szakmája, vagy 8 általánosa van. Nekem érettségim és egy műszaki cikk eladó szakmám van és környéken nem mentem vele semmire. Szóval munkanélküli maradtam. Lenne kedvem elvégezni vagyonőri szakmát, de nincsen pénzem rá, mert ugye pénzbe kerül a képzés, ha csak nem munkaügyi által indított szakmát szerzek, mert olyankor a képzés ingyenes. A műszaki eladó szakmámat is a munkaügyi központ által indított tanfolyamon szereztem.
2017. aug. 27. 09:35
 18/29 anonim ***** válasza:

Tudjátok, engem az bosszant a leginkább, hogy az emberek úgy állnak hozzánk, hogy mi csak nyafogós gyenge senkiházi kis p*csök vagyunk.

Igen, mindenkinek van nehézsége és nyilván saját maga számára a sajátja a legnehezebb.

Csak tudjátok ha egy szülő munkásszállón neveli a gyerekeit, mentális betegségekkel tele (és egyetlen vágya, ahogy legaláb a gyerekei egy részét ne vegyék el), vagy ha otthon alkoholista szülő veri el a pénzét még az alkoholizmuson kívül ökörségekre, és a mentális betegségekkel küzdő gyerek szakmai segítség helyett gyógyszereket kap, 29 évesen nem tudja, hogy kell beszélgetébe csatlakozni vagy megkérdezni valamit, mikor kell megköszönni valamit... Vagy akinek két főből áll a családja, mindenki elhunyt és jó viszony se mindenkivel van, vagy ha fiatal felnőttként nincs kivel megbeszélni a napjait, mert se IGAZ barátai, se párkapcsolata...

Mentálisan egészségesen, élő szülőkkel (legalább az egyik), 2 főnél többől álló SZERETŐ családi háttérrel, barátokkal és elviselhető munkahellyel könnyű osztani az észt, hogy mi gyengék vagyunk / mi okoztuk magunknak / miért nem változtatunk.

Küzdelmünkkel, erőn 300%-ának betevésével nekünk ilyen élet jut.

Nekem már nem sok kell, hogy az utolsó reménysugárkákat elveszítsem... A héten már történt esemény, amivel kialudt pár.... már nem sok van hátra, hogy az összes kialudjon.

2017. aug. 27. 11:07
 19/29 anonim ***** válasza:

Megoldás arra, hogy hogyan tegyük szomorúvá a köröttünk élőket,

megoldás arra, hogy hogyan vívjuk ki midnenki figyelmét arra a fél órára mikor a temetés zajlik, megoldás lehet arra hogy hogyan váltsunk ki szívinfarktust a levegőbe nyeklő-cseklő testünkkel, és aztán széttrancsírozott fejünkkel a szomszéd néniből. 

A problémákra nem megoldás ellenben.

Hátrányai: 

-Elveszíted a barátaidat. 

-Elveszíted a családod. 

-A barátaid elveszítenek. 

-A családod elveszít. 

-Munkád mindvégig hasztalan volt. 

-Demoralizáltság a környezetedben. 

-A statisztikára +1 öngyilkosság, csak azért rosszabb hely lesz Magyarország. 

-A statisztikára -1 értelmes ember az országban. 

-Halál előtt fáj. 

-Elveszíted az életed. 

Jób. 

5,18 Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de kezei meg is gyógyítanak. 

Nem megoldás, bár van olyan fájadalom amelyet jobb inkább az örökkévalóságban megélni, mint itt a földön egy egész életben. Valakinek már annyira rossz, hogy már nem érez semmit! (Secsak jót, rosszat). Ezért a szenvedés sem érdekli már, csak el akar ebből a világbol menni.

Na ilyen emberek azok akik nem néznek vissza a hídról, csak zuhannak a mélységbe...

2017. aug. 27. 13:19
 20/29 anonim ***** válasza:
18%

Kimegy az ember a munkásszállóról vagy a "legénylakásáról", ahol egyedül él és beveszi a gyógyszereket vagy tudom is én...

Ő nem szenved tovább, az embereknek fel se tűnik a hiánya, maximum öt percig szomorú a munkatársa, ha van.

Aztán jobb is, ha nincs tovább.

Hurráoptimista emberek, ti ezen a földön éltek?

Nem mindenkinek van családja, barátai?

2017. aug. 27. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!