Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen esetben kell valamit tenni?

Ilyen esetben kell valamit tenni?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy nem a legjobb kategóriába soroltam a kérdésemet, sajnálom.

Az a helyzet, hogy 13 éves lány vagyok, nemsokára 14. Gyakran írok történeteket, vagy forgatókönyveket, csakis a saját szórakozásomra. Mindig az van, hogy az általam létrehozott történetekben (egyes szám első személyben írok)sokkal jobban kezdtem magam érezni, mint a való világban. Ha valami a való életben rosszul sikerül, akkor mindig azzal vigasztaló magam, hogy a történeteimben minden jól fog sikerülni. Lassan odáig jutok, hogy a történeteimben szereplő emberek, események, helyszínek sokkal fontosabbak számomra, mint azok, akik a való életben körülvesznek.

Képes vagyok beleszeretni abba a nem létező emberbe, akit én alkottam meg.

Ez már beteges, vagy még belefér?

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!

2017. júl. 25. 13:27
1 2
 1/13 jeverezi ***** válasza:
100%
kamasz vagy ezen kívül nincs semmi bajod! :) Élvezd az életet a nyári szünetet :)
2017. júl. 25. 17:05
 2/13 jeverezi ***** válasza:
80%
És nem, ez az állapot szerintem abszolút nem nevezhető betegesnek és ne is gondolkodj ilyeneken mert szerintem az a te nagy bajod hogy túlságosan is sok a szabadidőd és nincs mivel eltöltened. Találkozz a barátaiddal, beszélj meg különféle programokat velük vagy ha nincs kivel akkor foglald el magad sétálj, járj el szép tájakra vagy nézz meg egy jó filmet sorozatot bármit ami leköt és feltölt! :)
2017. júl. 25. 17:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kèrdező, üdv a klubban! :D Ugyanígy cspatom mióta csak az eszemet tudom, annyi eltèrèssel, hogyha a story-kba menekülök vigaszèrt, nem pozitív vègkimenetelt kanyarítok a jelenetnek, hanem általában mègkemènyebben megfingatom szerencsètlen karaktereimet, mint anno a sors engem... XD
2017. júl. 25. 17:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

19 éves vagyok és kb annyi idős lehettem mint te mikor kitaláltam azt a storymat, amibe úgymond "menekülök".. bár nem mondanám menekülésnek, mert szerintem az, ha valamitől félsz vagy nem mersz megcsinálni (az én esetemben legalább is akkor), nem árt egy kicsit elszakadni a való életből és egy úgymond "fantazi" világban kicsit feltöltődni. :))

Mint ahogy említettem, én is főleg mikor valamilyen kilátástalan helyzetben vagyok, amit meg kell oldjak, akkor szívesen "vonulok vissza" a magamnak létrehozott világba, amit amúgy az elmúlt 6-7 évben egyszersem írtam le. :) A fejemben létezik, emlékszem MINDEN eseményre, szereplőre... talán ez az amire a legjobban emlékszem, néha még magamnak mesélgetem mi-hogy történik benne, ki mikor hal meg (bár ez durva :D) vagy ki kibe szeret bele. :)

Tök jó kikapcsolódás, de egyet értek az előttem lévőkkel, hogy néha nem árt kimozdulni, én is azon vagyok. ;)

Erdőkbe járkálgatok EGYEDÜL, és feltölt a természet, főleg, hogy egyedűl lehetek vagyok ott és élvezem a természet csendjét. :)

Néha még ott is sztorizgatok, a természet adja az ihletet. :D

2017. aug. 2. 23:35
 5/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok... Bocsi, a "helyesírásomért" :DD már késő van. :P:D
2017. aug. 2. 23:37
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól érzed magad tőle, de nem szakasz el a valóságtól. Tehát különbséget tudsz tenni fantázia és valóság között. És ha a szabad idődben teszed, a kötelességeidet elvégzed. Akkor teljesen normális. Az hogy egyeseket zavar, hogy nem velük foglalkozol. Az az ő dolguk. El kell fogadniuk téged így, ha jót akarnak neked. Azért nem árt a mozgás, meg menj néha közösségbe is.

Ez szerintem jobb, mint a TV vagy az alkohol. Meg Ráadásul még alkotsz is. Lehet egyszer még hasznát veszed.

2017. aug. 3. 05:08
 7/13 A kérdező kommentje:
De pont az a baj, hogy sokkal fontosabbak nekem a fantázia világomban a szereplők, mint a való életben...
2017. aug. 3. 08:06
 8/13 anonim ***** válasza:

# 4/ vagyok

Nem lehet, hogy van valami a 'való életben' amit nem mersz megtenni és ezért menekülsz előlük?

Vagy esetleg olyan személyek, akik bántanak?

2017. aug. 3. 12:41
 9/13 A kérdező kommentje:

A „barátaim" csak kihasználnak.

Menekülni? Nem hiszem.

2017. aug. 3. 17:00
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez ismerős..

De.. tudod csak azt lehet kihasználni, aki hagyja magát.

Nekem pl van/volt 3 olyan személy a suliban akikkel "haverkodtam". Mikor kérdezték, őket neveztem barátaimnak.

Az egész osztályban ők voltak azok, akik közt szívesen elvoltam, mert rajtuk kívül mással nem igazán tudtam beszélgetni - nem igazán a nekem való party ez a jelenlegi osztály.

De ahogy telt az idő kezdtem minél jobban rájönni arra, hogy ez a 3 személy sem "nekem való". Ugyanis tipikus energiavámpírok, akiket az éltet, ha el tudják szívni a másik energiáját, ezenkívül folytonos megjegyzéseket tesznek mindenre, amire csak lehet.

Voltak is ebből veszekedések régebben.

Mostanában hoztam egy dötést - nem tartom velük a kapcsolatot. Minek vagyok olyan emberek között, akiknél folyton csak azt érzem, hogy lehúznak?

E helyett megpróbálom magamat megismerni, elkezdtem mindenféle "programot" szervezgetni magamnak (túrázgatok a helyi erdőkben) és nagyon jó pihenésnek, feltölt.

Neked is szerintem át kéne értékelned, hogy megéri e miattuk szenvedni vagy nem. És nyilván nem. Nem ér annyit.

2017. aug. 4. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!