Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A frontn mindenkinél csak par...

A frontn mindenkinél csak par óráig hat? Ilyen esetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sokszor előfordult már hogy stresszesebb napokon bevettem 0,5 mg-ot, aztán kb 4 -5 óra mulva visszatértek a tünetek (inkább idegesség, hát vagy mellkas fájdalom , szoritás) és akkor ujra be kellett szednem. de alapjában pánikbeteg vagyok. SSRI -t szedtsm be egyszer a pszichiáter tanácsára, az valami antidepi volf. de nagyon megbolondította az agyam. Ugy éreztem a munkahelyen hogy beszédülök és lefordulok a székről, meg öngyilkos gondolataim lettek hirtelen, meg szédültem és úgy éreztem hangyák mászkálnak a fejemben. Azt mondtam soha többet. Frontintól ilyenek nincsenek.
2015. júl. 5. 01:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Én egyszer kaptam ügyeleten Frontint, mert kisebb pánikrohamom volt, de pár óra múlva elmúlott a hatása, 5 órát sem tartott. A szomszédtól kellett még egyet kérnem.
2015. júl. 5. 02:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálam 20 perc után már szokott hatni, de az érezhető hatása nálam is csak 3-4 órán keresztül tart.

Van elnyújtott hatástartamú nyugtató is, ugyanazzal a hatóanyaggal, mint a Frontin (alprazolam). Ezeknek viszont az a hátrányuk, hogy csak lassan, fokozatosan fejtik ki hatásukat, viszont elég lehet 2 X 0,5mg tabletta naponta (Xanax SR,Helex SR).

Lásd: [link]

2015. júl. 5. 08:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem. Az antidepresszánsok is így működnek?
2015. júl. 5. 08:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Az ilyen elnyujtott hatástartalmutol félek, hogy a szervezetem pár nap után megszokná és onnantol kezdve már csak az lenne jó, egy kis frontinra meg már nem is reagálnék szinte. Mindenesetre a pszichiáter azt javasolta hogy ha feszült vagyok akkor 3 szor egy frontin naponta. Nem akart ilyen elnyújtott hatástartalmút felirni soha. Nem tudom miért..... 23 éves vagyok.
2015. júl. 5. 08:30
 5/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Antidepresszánssal nincs tapasztalatom, viszont küldök olvasnivalót; benne van, hogy melyik betegségre milyen antidepresszánsok, nyugtatók a leghatékonyabbak (Magyar Pszichiátriai Társsaság adta ki):

[link]

2015. júl. 5. 09:08
 6/8 anonim ***** válasza:

A frontinnak az a dolga, hogy csak pár óráig hasson. Ilyen a hatásmechanizmusa. Mint már írták, van olyan nyugtató is ami inkább hosszabb távon hat, állandó szedés esetén az szerintem jobb. A hozzászokásról annyit, hogy mindegy milyen nyugtató, ha rendszeresen szeded az bzony többnyire függőséget okoz, plusz a szervezetednek is egyre nagyobb dózisra lesz szüksége ugyanahhoz a hatáshoz. Szóval igazából ha egész nap állandóan kapkodod be a frontint, az semmivel se jobb, mintha egy hosszabb hatású nyugtató szednél napi 1x.

Az antidepresszánsok teljesen más hatásmechanizmussal működnek, egy egyensúlyt állítanak be a szervezetedbe, ezért vagy 1 hónapig ki se fejtik igazán a hatásukat és a szorongás oldó, kedélyjavító hatásukat nem akkor érzed amikor beveszed a tablettát, hanem úgy általánosan egész nap, amíg szeded. Ezeknél a szereknél hozzászokás miatt nem kell növelni az adagot, de a leállást fokozatosan kell csinálni, mivel van egy beállt egyensúly a szervezetedben, tehát ha hitelen megvonod ezt az anyagot, az okozhat mellékhatásokat. Ha fokozatosan csökkentesz akkor akár minden mellékhatás nélkül le lehet állni.

Az SSRI az antidepiknek csak egy alkategóriája, rengeteg más hatóanyagú is van már manapság. Némelyiknél előfordul, hogy az első 1-2 hétben mellékhatások vannak amik aztán teljesen eltűnhetnek. Ha nem tűnnek el akkor váltani kell, mindenkinek más szer válik be. Az SSRI nálam is elég kemény mellékhatásokat okozott az első 2 hétben, de azóta egyetlen egy szernél se tapasztaltam ilyet.

2015. júl. 5. 14:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. júl. 11. 11:31
 8/8 anonim válasza:

egyebkent a frontin tenyleg csak par oraig tart

en rivotrilbol szedek este egyszerre 2 mg hogy tudjak aludni

es ha hiszed ha nem par eve en is 0.25 frontinal kezdtem nagyon rossz hamar hozzaszoksz es egyre tobb kell

ha pedig elmesz nagyobb dozisig ott mar csak segitsegel tudod lerakni

antidepreszanst rexetint szedek

szerintem probalj masik.antidepit iratni a nyugtatot meg probald inkabb lerakni

2015. júl. 14. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!