Mitől számít valaki alkoholistának? És miért nézik le az emberek az alkoholistákat?
Arra lennék kíváncsi ,hogy hol kezdődik az alkoholizmus... Mikor számít valaki betegnek...
Meg azt vettem észre, hogy az alkoholistát inkább lenézik, megbélyegzik, ment segítenének neki... De miért?
Ahogy látom, kedves Virág, kaptál egy-két durva üzenetet.. Aucs xd
Az egyik kérdező azt írta, hogy ha nem vette volna el az alkohol az eszed, fel sem tetted volna a kérdést. Gondolom, ő jogosnak, sőt, helyesnek érzi az elítélést.
Először is elmondanám, hogy nekem egyáltalán nem tűnsz butának, és szerintem nem vagy szűklátókörű. Egyetértek vele, hogy az ember azt többnyire elítéli, amivel rossz tapasztalata van. Szerintem ez jó meglátás. És tetszik, hogy te nem vagy ítélkezős. [persze meg lehet érteni azt is, ha elítélik azokat, akikkel rossz tapasztalatuk van (megérteni, nem helyeselni)].
És én jogosnak érzem a kérdést, hogy miért nézik le az alkoholistákat.. "miért ilyen az emberi jellem, miért ítélkeznek ilyen könnyen? " Hasonló kérdések, csak az utóbbi kettő általánosabb. De valószínűleg a két kérdésre (a tiédre és a toldalékra) ugyanaz a válasz.
[amúgy örülnék, ha válaszolnál itt, a Gyakorikérdéseken az üzimre :D (üzi, nem válasz)].
Azt még megjegyezném, hogy elítélni egy embert, megbélyegezni, lenézni, alábbvalóként kezelni nem ugyanazt jelenti, mint helytelennek tartani a tetteit.
Az is lehet, hogy a válaszoló, amelyik lebutázott, úgy gondolja, nincs különbség a kettő között. Mert az tényleg érthető, hogy miért tartják helytelennek. De a két dolog igazából nem ugyanaz. (Egyszerű példa: anyukám dohányos, függő. Nem helyeslem, amit csinál, és a tettét elítélem, de nem magát a személyt. Nem nézem le anyukámat, szeretőm őt. - Egyértelműen van különbség az ember lenézése, elítélése és az között, hogy helytelennek tartjuk a tetteit).
És mivel van különbség, a kérdésedre ("miért nézik le az alkoholistákat?") a válasz nem ugyanolyan egyértelmű, mint arra, hogy miért tartják helytelennek az alkoholizmust. Ígyhát teljesen indokolt a kérdésed!
Alaptalan, hogy ez miatt a válaszoló butának nézzen. Elég buta gondolat tőle.
Téged tényleg sok bántás ér.. nem csak otthon, de most már itt is kezdik. Arra szeretnélek kérni, hogy légy erős.. Egy kicsit betekintést adtál nekünk az életedbe, bajaidba, és erre itt is támadnak.. De ne feledd el, nem csak negatívat kaptál itt, értékes tanácsokat, meg egy piszi támogatást is^^ Ne érezd úgy, kérlek, hogy nem nyílhatsz meg, mert ha megteszed, akkor is csak megvetéssel néznek rád, bántanak. Nem. Vannak emberek, akiknek megnyílhatsz, és van olyan, aki támogat:)
Az otthoni helyzeted meg - ahogy leírtad - szörnyű..Azt hiszem, tényleg az elköltözés lenne a legjobb ötlet.. Eszemben sincs azt mondani, hogy megértem, min mész most át, mert nem igaz. De remélem, kicsit tudtalak biztatni^^
És ha gondolod, írj vissza üzenetben az üzenetemre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!