Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen depressziósnak lenni?

Milyen depressziósnak lenni?

Figyelt kérdés
Milyen depressziosnak lenni? Mit erez olyankor az illeto?

2017. jún. 7. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
16%
Magányosság okozza. Kb azt, hogy mindenki ellene van.
2017. jún. 7. 20:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen típusú a depresszió, es mennyire mélyen van benne az ember.

Hogy milyen érzés? Semmiképpen nem jó. Sem neki, sem a környezetének. Egy ideig olyan, mintha fájna valami, csak éppen nem meghatározható, hogy mi. Néha olyan, mintha fuldokolnál egy medencében, miközben körülötted mindenki vidáman pancsikol, és vagy nem vesznek észre, vagy legyintenek, hogy "csak hiszti", és ha lehet, még lejjebb nyomnak a víz alá. Magányosnak, elveszettnek, utálatosnak érzed magad, a környezeted pedig egyre kevésbé hajlandó segíteni. Ilyenkor dühös az ember. Iszonyúan dühös. Saját magára, másokra, mindenre. Elkeseredetten próbál segítséget kérni, de ha nem jut pszichiáterhez, akkor nem kap segítséget mástól. A baj az, hogy a legtöbb embernek már ebben az állapotban sincs betegség érzete, valszeg magától nem megy dokihoz. Pedig innen még elég gyorsan ki lehet vakarni valakit.

Végül kb már semmi sem érdekel. Enni, lélegezni sem fontos. Olyan, mintha egy sötét, mély gödör alján csücsülnél, de akkor már hiába dobálnak le kötelet, létrát, már kimászni sem tudsz, mert nem akarsz. Nem akarsz semmit. Totálisan semmit...

Ebből egyedül semmiképpen nem lehet kimászni. Valakinek le kell mennie, és kirángatni... ha akkor még életben vagy, akkor lassan sikerül...

Ez csak egy a sok lehetséges közül, de hidd el, a többi sem kellemesebb...

2017. jún. 7. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Minden szürke, lesz és hideg. A színek kifakulnak, én nem tudtam aludni és nem tudtam magam semmivel lefárasztani. Én könnyen észreveszem ha depresszió vagyok ahogy érzékelem a színeket arról tudom, szerencsére már vagy 5 éve jól vagyok. Aztán jön a másik oldal nem tudsz felkelni, mert minek? Meg napokig nem alszol, teljesen kész vagy. Volt olyan cetlire írtam fel mit kell vennem a boltban mert álltam és csak néztem mit is akarok venni? Pedig normál esetben azt is tudom mi van otthon. Olyan mint egy expressz visz mindent.
2017. jún. 7. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:
4-es válaszoló nagyon jól érzékelteti.
2017. jún. 7. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!