Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért "gáz" az, ha valaki...

Miért "gáz" az, ha valaki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés

Nekem személy szerint régi nagy álmom, az egyetlen "életcélom".:P

21 f

2010. máj. 17. 14:01
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%

Hát, gáznak nem gáz, max csak gyávaság, de ezen is lehetne vittakozni. Mert gyáva, mert elmenekül a problémái elől, feladja, nem nézz szembe a valósággal, hogy igenis képes lennék rá vhogy megoldani (még ha hosszú folyamat is) csak vhogy nem meri bevállani.

De azért bátorság is kell ehhez, egyrészt megtenni, mondjuk belegondolni abba h vki felvágja az ereit, azért ahhoz igenis bátorság kell, mert látott h elvérzel azért az eléggé visszatasztíó ahogy látod magad h elvérzel, és érzed h nincs tovább.

Életcélod: miért nem tűzöl ki más célokat, pl barátokat szerezni, barátnőt szerezni, elmenni ide-oda tanulni vagy dolgozni

írtad h vannak akik szeretnek, akkor ne hagyd őket cserben, gondolj bele mekkora fájdalom lenne ez nekik, be mernéd vállani h tudod hogy szenvedni fognak?

Amúgy meg tényleg hülyeség volt aki azt írta h nem szól snekinek se, de ne mondja ki, de vhogy tudtára akarja adni a másiknak, hogy vmi nagyon nincs rednben, és megoldhatattlannak látom az életem, küld vészjelkeet csak nem mindneki veszi észre.

Ui: gondolj arra h a temetés mind fél millió, kitudjátok fizetni? mert ha nem és kölcsönökből tudjád csak majd kifizetni a temestést a szüleid, és ezért kell felvenni hitelt, na az hát elég szemétség lenne a részedről.

Sztem nem érdemes meghalni a problémák miatt, mindenből van kiút, ha most még nehéz is vmikor lesz jobb is, csak ki kell várni. A döntsé már csak rajtad áll.

De ha úgy döntenél h mégis inkább a halál, akkor menj el dolgozni, és keresd meg a temetésedre a pénzt mert így a szüleidetnek még ez is teher lesz, a lelki fájdalom mellett, és ki tudja, lehet h annyira belebetegednének, hogy nem tudnának dolgozni, és nem lesz pénzük, tisztára betegek lesznke, és követnek téged. Ezt akarod??

2010. máj. 17. 15:24
 12/48 anonim ***** válasza:
bocsi, de en az elso hosszu kommentet irtam 14:19-es vagyok, az utanam levo hozzaszolonak is veletlenszeruen 82%-a van. ez megesik. viszont megfigyelheto, hogy en ekezet nelkul irtam, o meg ekezettel..
2010. máj. 17. 15:27
 13/48 anonim ***** válasza:
70%
a kerdezonek pedig ajanlom a "help yourself out, because it is your life, your chance, and your decision. and if you don`t hanle your life, don`t expect from anybody to help you and pull you out from the deep,& don`t wait that once somebody somewhere will be sorry for you, because nobody does" tartabb fogalmat
2010. máj. 17. 15:40
 14/48 A kérdező kommentje:

Utolsónak: nem várok senkitől semmit magammal kapcsolatban.

"De ha úgy döntenél h mégis inkább a halál, akkor menj el dolgozni, és keresd meg a temetésedre a pénzt mert így a szüleidetnek még ez is teher lesz, a lelki fájdalom mellett, és ki tudja, lehet h annyira belebetegednének, hogy nem tudnának dolgozni, és nem lesz pénzük, tisztára betegek lesznke, és követnek téged. Ezt akarod??"

Szerinted miért élek még?-.-

2010. máj. 18. 12:27
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

28 vagyok és én is az szeretnék lenni és nem igaz hogy te alakított a sorsod.

Én 12 évesen hol szólhattam bele,hogy ne adják el a panellakásznkat a szüleim és nem vigyenek a szép otthonból egy lepukkant családi házba,hol szólhattam bele hogy anyám ne legyen zúg alkolista és ne nekem kelljen folyton takarítani,vagy hogy ne csúnyának szülessek és még emiatt is bántsanak folyton.Nem válaszhatunk és nem mindenki alakíthat,nem tudni ki hova születik és a másik az öngyilkossághoz v. otthonról való elszökéshez nagy bátorság kell.

És még hogy nem megoldás?,mért az megoldás hogy valaki élete végéig boldogtalanul,szegényen,szorongva és egy általa utált testben él és sose lesz a mai világban ha csak nem nyer a lottón annyi pénze hogy külön költözön hogy változtasson az életén.

Milyen megoldás az hogy csak azért élj,hogy másoknak a haláloddal ne okozz fájdalmat?

Én nem kértem az életet,főleg nem ilyet.

Amikor segítség kellett soha nincs ott senki,mindenki csak a temetésekre megy el,egy egészséges ember hallálakor is,szóval természetes halálnál is.

Bárcsak lenne olyan gyógyszer amit ha bekapsz rögtön elalszol és már sose ébredsz fel,nincs fájdalom,boldogtalanság,csak béke és nyugalom örökre.

2010. máj. 18. 19:29
 16/48 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ez a szeretteink bele rokkanának,na hadjuk már,tényleg nincsenek ezek az emberek akkor ott amikor szükség lenne rájuk és néha tőlük kapjuk a legnagyobb pofonokat.Sok tönkre vágja az ember életét.Egy csomóan felelőtlenül vállalnak gyereket,aki aztán nyomorban,lemondásban nő fel.Más boldogsága miatt élni hülyeség.

Nézzétek meg a mély szegénységben élőket,piásokat.romákat stb.,nekem jó volt ez az élet hát oda szülök még párat,nem baj ha nyomorog és nem jár neki semmi ami más embernek igen,kibírja.Sok embernek ilyen a felfogása.

2010. máj. 18. 19:37
 17/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz,néha mindenki elgondolkodik róla.És vannak olyan betegségek amikor a kegyes halált hagyni kellene mint választási lehetőséget és mindenki had rendelkezen a saját életével.
2010. máj. 18. 19:42
 18/48 anonim válasza:
100%
"Kitől kérjek segitséget? ...."Én is hasonló cipőben járok. Sokan nem veszik komolyan az efféle "segélykiáltást" pedig a legtöbbet a környezeted tudna segiteni. Az öngyilkosság gondolatáról amikor írni tudsz róla, akkor még helyén van az eszed, ezt nem is ilyenkor teszik meg az erre elszánt emberek, hanem tudják azt hogy vannak, jönnel olyan pillanatok amikor nem tudja ezt már józanúl kontrolálni, és akkor már nem írni és beszélni fog róla, hanem egy ilyen "borzalmas pillanatban teszi majd meg". Ilyenkor kellene a segitség amkior mint egy segélykiáltás elhangzik egy elkeseredett ember szájából.... Később már lehet hogy késő lessz..
2010. máj. 18. 22:30
 19/48 anonim válasza:
82%

Én se értem, hogy miért gáz az öngyilkosság. Én is csak a szeretteim miatt vagyok még életben, pedig nagyrészt vállalnak abban, hogy nem szeretem az életem.

Nem értem miért ne lehetne valaki öngyilkos mikor semmi értelmét nem látja az életének, tudja, hogy úgyse fog semmit elérni, max "lehúz" még néhány évet. De minek? Sőt szerintem jobb is lenne ha a legtöbb életunt ember (szenvedélybetegek, csövesek, lelkileg teljesen összetörtek) ki merne lépni az életből, ők semmivel nem járulnak hozzá ahhoz, hogy jobb hely legyen a világ. Szintén ilyen vagyok én is, tudom, hogy egy senki vagyok, tök felesleges még itt húzni az időt, azonban a szerettek miatt nem lehet kilépni...

2010. máj. 18. 23:07
 20/48 A kérdező kommentje:

Gondodlom az utolsó néhány választ ugyanaz a személy írta... de azért sajnálom, hoyg így alakult az élete.

Nekem ennél sokkal kisebb gondjaim vannak, szimplán csak nem tetszik ez az egész...

2010. máj. 19. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!