Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sulyos elmebetegseg? Mi bajom...

Sulyos elmebetegseg? Mi bajom van?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem..

Nem volt egezseges gyerekkorom, folyamatos bantalmazas, 5 eves koromtol eveken at szexualis zaklatas..Rengeted minden.

Tortenetem: Mar kis korom ota tudom hogy valami nincs rendben velem, de az utobbi hetekbe roszabb lett. Igazabol fogalmam sincs hogy ki vagyok valojaban, percenkent megtud valtozni a szemelyisegem, a gondolkodasom, a ralatasom a dolgokra, vallasi nezetem.. Teljesen kulonbozo viselkedesek, ezek teljesen utik egymast. Ami a leginkabb megilyeszt amikor 'gonosznak' erzem magam.. Meg a tekintetem is megvaltozik, csak nezek elore es mosolygok mikozbe rossz dolgok jarnak a felyemben. Volt olyan hogy belenyomtam a cigit a kezembe es azon mosolyogtam hogy mennyire elvezem a fajdalmat, ilyenkor neha sajat magamtol is megilyedek. ( leginkabb attol ahogy erzem hogy megvaltozik az arcom, ez nem is en vagyok, mintha mas valaki lenne a testembe)

Beszelgetek.. magamba kerdezek mint egy szemely es hangosan valaszolok. Multkor vartam egy hivasra, 2 oran keresztul hangosan ismeteltem hogy : hivjal,hivjal,hivjal.. Megallas nelkul.

Panikrohamaim vannak, nem kapok levegot, remeg az egesz testem ( olyan mintha belulrol remegne) leblokkolok, hallom amit mondanak de nem tudok valaszolni mintha igazabol ott se lennek, az agyam mukodik gondolkodok de mintha egy alom lenne. De ilyenkor nyugodt vagyok,jobban belegondolva az hogy nem kapok levegot ( aszmanal is mem csak a panikrohamnal) az egy ilyen megnyugvas, beke erzetet kelt..

Nem tudom mi bajom van igazabol, hogy egyaltalan lehet ezt kezelni. Azt hiszem megorultem.

24/L

2017. ápr. 11. 01:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Már távol élsz a szüleidtől? Nem bántanak?

A szüleid voltak a bántalmazók vagy mások is?

Miket csináltak?

Tudtál valakinek szólni róla, és segítettek Neked?

2017. ápr. 11. 01:12
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen amint 18 lettem elkoltoztem majd kulfoldre.

Igen szuleim.. Volt olyan hogy anyam viszbe akart folytani, vagy a nyakamra tekert egy zsinort es azzal probalt.. ( apa meg ot verte mindig, eltorte a kezet, orrat stb..)

A molesztalas pedig nagybacsitol.. Errol nem beszeltem meg senkinek.

Sok baratom volt de nekik errol nem akartam beszelni gyerekfejel, utana pedig ugye elkoltoztem es mivel igy mar nem volt aktualis inkabb probaltam csak lezarni magamban.

2017. ápr. 11. 01:20
 3/10 Ella G. válasza:
33%
Szemèlyisègzavar pszihózossal. Ha nem mèsz kórhàzba, skizofrèn leszel,ès az a földi pokol. Jó hír, kezelhetõ. A zeldox impotenciàt okoz, Szeresd magad, alakítsd ki a szemèlyisèged.
2017. ápr. 11. 01:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszod.

Mindenkepp pozitiv hogy meg nem vagyok az.. Ez azert megnyugtat.

2017. ápr. 11. 01:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Kéne találj valakit, akinek elmondod a bántásokat, mivel ezeket nem lehet feldolgozni egyedül.

Más rokonod nincsen?

Én a helyedben feljelentést tennék mindenki ellen, akiket említettél, ezek súlyos bűncselekmények.

És még nem évültek el!!!

2017. ápr. 11. 02:40
 6/10 A kérdező kommentje:

Nehez keresni valakit, mert nem engedek soha senkit igazan kozel hogy ilyen dolgokrol beszeljek.

Egy rokonommal se tartom a kapcsolatot.

Feljelenteni oket semmikep nem akarom, tudom hogy azt kene mert bantottak, de nem birnam megtenni. Sok ido eltelt, tovabb kene lepnem.. Oszinten, mar nem is faj.. Az bant hogy ilyen lettem.

Koszonom a valaszodat.

2017. ápr. 11. 12:40
 7/10 Psycho ***** válasza:

Egy ilyen súlyos és hosszan fennálló traumából kis túlzássan az lenne a csoda, ha nem lett volna semmilyen következménye! Nagyon sajnálom, ami történt veled, elképzelni sem tudom, ez mennyire rossz lehetett :(

A leírásból nem vagyok meggyőződve, hogy ez pszichózis, mivel szerintem a realitás-érzéked a helyén van. Viszont mindenképp keress fel egy klinikai szakpszichológust. Lehet, hogy pszichiátriai támogatásra is szükség lehet. Ez alatt azt értem, hogy pszichológus nem írhat fel gyógyszereket, pszichiáter igen, de első lépésként a pszichológust javaslom, őneki tudnia kell, mi legyen a teendő.

Fontos kiemelni, hogy nem minden esetben tud rögtön az első olyan szakember segíteni, akihez elmész. Ez teljesen normális is lehet, a lényeg, hogy ez ne veszítse el a motivációdat.

Kitartást és sok erőt kívánok Neked! :)

2017. ápr. 11. 14:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a biztato szavakat.

Igen, olvastam hogy akik betegek fel se tunik nekik hogy valami gond van csak a kornyezetuknek. En tudom hogy bajvan csak nem ertem hogy micsoda.

Mindenkeppen eloszor keresek majd egy pszihologust, mar epp itt az idelye, aztan meglatjuk hogyan tovabb.

Bizok benne hogy gyogyszerekre nincs szukseg, csak valakire aki helyre raz.

2017. ápr. 11. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Belebotlottam ezekbe a tesztekbe, hátha hasznát veszed, megmutatom:

[link]

2017. ápr. 11. 20:43
 10/10 anonim ***** válasza:

6: Azért csak fel kéne jelenteni őket, mert másokra is ugyanilyen veszélyt jelentenek, mint Rád.

És ha megengedik ezt nekik minden további nélkül, csak egyre elvetemültebbekké válnak.

Pl. a nagybátyád közelében lévő gyerekekre ugyanilyen sors vár, csak azért, mert aki tudja róla az igazat, nem akar segíteni azoknak, akik most vagy később lesznek soron.

2017. ápr. 11. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!