Anyám súlyos alkoholbeteg és most ugy gondolom visszaválthatatlanná vált a helyzete mint fizikálisan mint mentálisan?
Annyi neki. Sajnos az ital miatt sok agysejtje károsodott.
Ha már sárga is colt, az azt jelenti, a mája sem egészséges már.
Annyit tehetsz, ne akard meggyőzni, hogy nem beszél igazat. Lehet, ez a téveszméje is elmúlik, ahogy tisztul.
Az én férjem anno szintén durván alkoholizmus miatti beteg lett. Az elvonási tünetei, közte az érzékenység majdnem egy évig tartott. De elmúlt az is.Türelemmel sokat tudsz segíteni az édesanyádon.
Fontos kérdés: amikor tévképzetek vannak, akkor józan?
Ha igen, akkor a mentális része nem visszafordítható. Ha csak alkoholos állapotban, akkor még visszafordítható, de csak szakember segítségével, és anyukádnak akarnia kell, és harcolnia!
A testi tünetek egy része visszafordítható (pl. fogyás), egy része viszont nem. Ha a mája összeomlik, azon már csak májátültetés segíthet, viszont ilyen állapotban, alkoholistaként a várólistára sem kerülhet fel.
Egy alapos kivizsgálás kimutatná, hol tart, mi károsodott véglegesen, min tudnak segíteni, de ahhoz anyukád is kell!
A beleegyezése nélkül semmit nem tudsz tenni, ráadásul a felépüléshez le kell tenni az italt!
Akkor már nem tudod visszafordítani, csak megállítani a romlást, sajnálom.
Az elpusztult agysejteket nem tudod pótolni.
Anyukád hgy viszonyul ehhez az egészhez? Követeli az alkoholt? Követeli, hogy engedjétek haza?
Vagy együttműködik?
Akkor haza fogják engedni, és kezdődik minden elölről... :/
Kényszergyógykezelés nincs. Ha elutasítja a kezelést, nem tudnak vele mit kezdeni. Akkor sem, ha mentális beteg... Kivéve, ha gyámság alá helyezteted. De az elég durva procedúra, én annak idején nem vállaltam be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!