Mit tegyek? Nem tudok megváltozni. Kezdek megbolondulni?
Úgy érzem, hogy nem bírom már tovább. Mindenem megvan, de mégis mindig problémázom valamin.
A szerelmi életem mindig szerencsétlen volt, sosem kellek senkinek, pedig tényleg szerelmes voltam többször is, és mindent megtettem, hogy minden jó legyen.
Képtelen vagyok tanulni, mindig elcseszem az időt, aztán este döbbenek rá, hogy megint nem csináltam sz*rt sem... Még érettségire sem tanultam. Ugyan egyik érettségim sem lesz rossz, de nem elég ahhoz, hogy felvegyenek oda, ahová szeretnék menni. Anyukám mindig cseszeget, hogy milyen lusta vagyok, én meg nem tudom elmagyarázni neki, hogy nem lusta vagyok, hanem egyszerűen KÉPTELEN vagyok bármire. Mindig csúnyákat kiabálok rá, azt mondom, hogy utálom... Nagyon bánom, mert nagyon szeretem, és tudom, hogy jót akar, de...
Már mindentől a plafonon vagyok, hiába határozom el, hogy nem kiabálok többé anyukámmal, nem tudok változni.
Emellett valószínűleg OCD-s (kényszerbeteg) vagyok, agresszív kényszergondlatokkal küzdök, és egyfolytában azt hiszem, hogy meg fogok bolondulni, és skizofrén leszek, vagy valami.
Az egyedülléttől is rettegek. Szinte mindentől rettegek, az egész élettől, sokszor már arra gondolok, hogy jobb lenne, ha inkább nem is élnék.
Nagyon félek, hogy egyszer végső elkeseredettségemben valami szörnyűséget teszek...
Hogyan változzak? Ez már kész pokol!!!
19/L
*általában örömmel töltik el az embereket...
Bocsi, siettem.
Akkor tégy legjobb belátásod szerint! Csodát viszont ne várj, ha csak itt interneten leírod a problémáid.
Üdv
Azt reméltem, hogy kapok vmi hasznos tanácsot, hogy hogyan változzak meg, mire figyeljek.... vagy mind1... de nem hittem volna, hogy lesz olyan, aki rámsüti, hogy tömeggyilkos leszek, aztán egy másik, aki meg azt javasolja, hogy csesszem a rezet a kórházban kb egy hónapig és bogyóztassam magam szarrá... Ismerem jól a magyar pszichiátriát, és a jó kis bogyókat... elég sok szépet hallottam már.
Azért kösz a válaszokat.:D
És a legjobb az az, hogy régebben kiírtam egy ehhez hasonló kérdést, és arra meg olyan válaszokat kaptam, hogy "hát neked semmi bajod".
Szóval ezentúl szerintem hanyagolom ezt a kategóriát az oldalon...
Nálam is ugyanez van!
Nem érzed néha úgy, hogy felrobbanna a fejed, mert úgy véled többen is "laknak" a testedben?
Kedves Kérdező!
Megértem, hogy az érettségi kellős közepén nincs időd kórházba menni, ám a vizsgák után szerintem is érdemes lenne legalább egy pszichológust meglátogatni, mert a szorongás és az OCD magától nem igazán múlnak el, maximum csak az állapotod ingadozik, de érdemi változás nem valószínű, hogy fog történni.
Először is foglald le magad valamivel. Ha érzed, hogy kezdesz rosszabbul lenni, hallgass zenét, rajzolj, írj vagy csinálj bármi olyat, ami le tud kötni. Én is nehezen kezdek neki a tanulásnak itthon, nálam az a taktika, hogy tv kikapcsol, max egy kis zene a háttérben és bármilyen nehéz is, addig nem állok fel, míg legalább fél órát nem tanultam. Kell hozzá akaraterő, de gondolj bele, hogy érettségi végéig kell már csak kibírnod. Ha pedig kiabálni szeretnél anyukáddal, próbáld meg visszafogni magad, helyette inkább menj be a szobába és ott kiabálj/sírj/öklözz meg egy párnát.
Szorongásra ajánlják a B komplex vitamint, a Magne B6-t vagy a citromfű teát. Amiről személyes tapasztalatom van, az az első kettő, ezek nekem szoktak használni (, de együtt ne szedd ezeket, mert mindkettő B vitamin alapú és csak napi egy szemet vegyél be max és ha külön-külön próbálod ki ezeket, akkor rájössz, melyik a legjobb neked). Ezek most csak átmeneti tippek, de ha nem javul érdemlegesen a helyzet, kérlek menj el egy pszichológushoz, mert ő valószínű többet tud segíteni, mint néhány házi praktika.
18/L
Az elején írtad,hogy "elcseszed"az időt.Ezen tudatossággal lehet segíteni,mondjuk úgy,hogy meghatározod,hogy 4-5-ig ez lesz,6-8-ig meg ez.Persze lusta napok is kellenek,de ha zavar,hogy elfolyik a délutánod,ütemezd be!Anyukád pedig csak egy van,és nem tudhatod meddig marad Veled,próbálj erre gondolni,mielőtt kicsúszna a szádon egy sértés.Az anyukák sokkal többet érdemelnének,kell,hogy érezzék,hogy szeretjük őket!
A gyógyszert javasolók biztosan jót akartak,de egy mély lelki problémát furcsa gyógymód külső szerekkel tompítani.Olyan automatikus lett a gyógyszer,és olyan sok,aki rászokott!Vagy egy nem gyógyszer-központú pszichológust,vagy Kineziológust választanék.Vagy ha tabletta,akkor homeopátiás!Én is nehezen indulnék külső segítség után,de nem szabad ölbe tett kézzel várni,hogy felőrölje az életedet.Még fiatal Vagy,és pár év múlva nem fogsz emlékezni erre a nyugtalan időre.Ígérem:)
Köszönöm szépen, nagyon rendesek vagyok...:)
A B-komplexet kipróbálom, köszi a tippet.
Amúgy igen, az tényleg úgy van, hogy inkább időszakosan jönnek elő a kényszergondolatok, van olyan, amikor hónapokig szinte semmi. Most épp kezd megint rámjönni, ezért is írtam ki a kérdést... Amúgy valamilyen szinten tudom kontrollálni, tehát el tudom feledni az egész problémát, ha éppen "nem tehetem meg", hogy ezeken gondolkozzak (pl. érettségi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!