Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Nem tudok megválto...

Mit tegyek? Nem tudok megváltozni. Kezdek megbolondulni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy nem bírom már tovább. Mindenem megvan, de mégis mindig problémázom valamin.

A szerelmi életem mindig szerencsétlen volt, sosem kellek senkinek, pedig tényleg szerelmes voltam többször is, és mindent megtettem, hogy minden jó legyen.

Képtelen vagyok tanulni, mindig elcseszem az időt, aztán este döbbenek rá, hogy megint nem csináltam sz*rt sem... Még érettségire sem tanultam. Ugyan egyik érettségim sem lesz rossz, de nem elég ahhoz, hogy felvegyenek oda, ahová szeretnék menni. Anyukám mindig cseszeget, hogy milyen lusta vagyok, én meg nem tudom elmagyarázni neki, hogy nem lusta vagyok, hanem egyszerűen KÉPTELEN vagyok bármire. Mindig csúnyákat kiabálok rá, azt mondom, hogy utálom... Nagyon bánom, mert nagyon szeretem, és tudom, hogy jót akar, de...

Már mindentől a plafonon vagyok, hiába határozom el, hogy nem kiabálok többé anyukámmal, nem tudok változni.

Emellett valószínűleg OCD-s (kényszerbeteg) vagyok, agresszív kényszergondlatokkal küzdök, és egyfolytában azt hiszem, hogy meg fogok bolondulni, és skizofrén leszek, vagy valami.

Az egyedülléttől is rettegek. Szinte mindentől rettegek, az egész élettől, sokszor már arra gondolok, hogy jobb lenne, ha inkább nem is élnék.

Nagyon félek, hogy egyszer végső elkeseredettségemben valami szörnyűséget teszek...

Hogyan változzak? Ez már kész pokol!!!

19/L

2010. máj. 10. 15:35
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
0%

nincs

de ugye arról van szó, hogy a Te esetedben nem egészen tökéletesen működő pszichéről beszélünk (nem tudom, jól fogalmaztam-e, hogy ne bántsalak meg)

2010. máj. 10. 16:38
 22/47 A kérdező kommentje:

Mit értünk tökéletesen működő psziché alatt?

Tudom, hogy nem vagy teljesen normális, de azért őrült sem... Tisztában vagyok vele, hogy mi a bajom, és van rálátásom a problémára, ez pedig a durva elmebetegekre általában nem igaz. Valamint senki nem hiszi azt rólam, hogy bántani fogom, senki nem gondol agresszívnak, hiszen soha nem tettem semmi ilyesmit. Normálisan viselkedem társaságban. Mindenki tudja, hogy nem vagyok átlagember, de nem hisznek bolondnak sem. Még azok sem, akiknek beszéltem a problémáimról.

2010. máj. 10. 16:42
 23/47 A kérdező kommentje:
Valamint fontos események alatt, vagy bármikor, amikor el vagyok foglalva valami fontos dologgal, nem jutnak eszembe ezek a dolgok.
2010. máj. 10. 16:43
 24/47 A kérdező kommentje:
*vagyok (bocsi, elírtam)
2010. máj. 10. 16:44
 25/47 anonim ***** válasza:
0%
Mese nincs, ha jót akarsz magadnak és nem akarod a hátralévő életedet pokolként megélni akkor irány az első pszichiátria, szépen bejelentkezel egy pszichiáterhez és ott helyben megírja neked a beutalót a kórházba leírtad alapján min 3-4 hét, ott lesznek különböző csoportterápiák, beszélgethetsz terapeutával. Felveszik a diagnosztikát és beállítják a gyógyszereket, amiket rendszeresen előírtak alapján szedni kell, lehet csak pár hónapig, de lehet évekig, ha változtatni szeretnél az életminőségeden, akkor lépned kell!
2010. máj. 10. 18:27
 26/47 anonim ***** válasza:
0%

ja és ne az interneten különböző fórumokon lévő betegek alapját vegyed, minden betegség más és más. Kinek kínzóbbak a mindennapjai, kinek kevésbé.

20/F

2010. máj. 10. 18:30
 27/47 A kérdező kommentje:
Kár volt kiírnom a kérdést...
2010. máj. 10. 18:32
 28/47 anonim ***** válasza:
0%
Na ez megint lemaradt :D ne otthon diagnosztizáld a betegséged, hanem bízd szakemberekre. Nem egy megfázásról van szó aminél megiszok két teát és egyik napról a másikra el is múlt. Komolyan kell venni, mert ha nem lépsz időben, az ráteszi a bélyegét az egész életedre. NEM JÁTÉK!
2010. máj. 10. 18:34
 29/47 anonim ***** válasza:
0%
"kár volt kiírnom a kérdést" mit vártál valaki majd meggyógyít itt a gyakorikérdésen telepátiával?!!
2010. máj. 10. 18:37
 30/47 A kérdező kommentje:
Annyira nem vagyok rosszul, hogy ne tudjak örülni az apró kis dolgoknak, amik általában örömmel töltenek el (pl. szép idő, finom étel, szerető család, új ruhák), ki tudok mozdulni itthonról, ez sem okoz problémát, szóval nem hiszem, hogy kórházba kéne mennem, és gyógyszereket szednem. A tanulással mázlim van, mert gyorsan ragad rám, ezért össze tudok mindent hozni 4-esre vagy gyenge 5-ösre, de amúgy tényleg képtelen vagyok itthon leülni tanulni. Rengeteget csalódtam az emberekben, utáltam az osztályomat, úgyhogy emiatt is feszült vagyok. De jelenleg nem engedhetem meg magamnak még a gondolatot sem, hogy kórházba menjek, mivel érettségi kellős közepén vagyok, és mint már mondtam, nincs is szükségem erre szerintem...
2010. máj. 10. 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!