Milyen stresszoldó módszereket ismertek?
Zúzás ezerrel.
Amit csak tudsz, gondolok itt biciklizés, zenebömböltetés, favágás, elmenni konditerembe.
A zabpehely élettani hatásaival ismerkedve ezt találtam:
"A zab nyugtató hatása főként az aveninre, egy indol-alkaloidra vezethető vissza. Nyugtatószerként főleg a mag alkoholos kivonatát alkalmazzák. Bár készíthetünk mi magunk is kivonatot etilalkohol (70 %-os) 1/10 arányú hozzákeverésével, azonban a gyógyszertárakban Avena sativa tinktúra néven kapható eredeti készítmény felülmúlja az alkoholos kivonat hatását.
Idegesség és nyugtalanság esetén vegyünk be ebből naponta többször öt-öt cseppet. Altatószerként alkalmazva este �lefekvés előtt egy órával �húsz-huszonöt csepp az adag."
Nekem rokonszenves a tinktúra. Talán azért, mert tapasztalatom szerint az echinacea csepp nagyon hatékony, persze az immunerősítő, más tészta, csupán példaként hoztam ide. Ezek a természetes anyagok egészen mások, mint a májat rongáló gyógyszerek. Talán érdemes lenne kipróbálnod.
Módszert kérdeztél, elkerülte figyelmemet, és szerről írtam, bocsánat.
Az első számú stresszoldó módszer az autogén tréning. Vannak könyvek róla, de megtanulásának legjobb módja a tanfolyam. Lépésről lépésre oktatják, magyarázzák élettani hatását, gyakoroltatják. Csoportos képzésben vettem rész, kellemesek voltak a foglalkozás órái. Az AT módosult tudatállapotba juttat, és ezért a legkitűnőbb stresszoldó módszer, s egész életen át alkalmazható.
Az egyszerű relaxáció szintén jó módszer, jót tesz, ha megtanulod elengedni magadat.
Minden testmozgás felérhet egy meditációval, ha rá koncentrálva végzed. Hasonlóképpen, ha elhivatottan, szenvedélyesen festesz vagy más alkotó tevékenységet végzel. Szintén stresszoldó a zenehallgatás, a klasszikusok, vagy bármilyen dallamos, nyugodt zene. A technot éppen az ellenkezőjére találták ki.
menj le bokszolni, engem az mindig megnyugtat
vagy intenzív tánc, utána egy meleg aromás fürdő, egy meleg csézse nyugtató tea és irány az ágy:D
Frontin esetleg antidepresszánsok.
ha nem akarsz orvoshoz menni, akkor valeriana
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!