Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám legyőzni a...

Hogyan tudnám legyőzni a depressziómat? Egyáltalán lehetséges ez?

Figyelt kérdés
1 éve boldog anyukának mondhatom magam, ikreim születtek.Mindennél jobban szeretem őket és nagyon büszke vagyok rájuk, de képtelen vagyok túllendülni a depressziomon. Nem bízom senkiben -a férjemben sem-, azt gondolom, hogy mindenki rosszat gondol rólam. Az emberekkel mindenféle kontaktust, főképp a beszélgetést kerülöm, csak akkor beszélgetek ha nagyon muszáj. Tudom, hogy a gyerekeim érdekében változtatnom kéne, de nagyon nehezen megy...Forduljak szakemberhez?
2010. máj. 7. 15:28
 1/6 anonim válasza:

Én másfél éve vagyok anyuka. De az a depresszió amit "szülés utáni depressziónak" hívnak nem tart 1 évig. Szerintem a biztos az ha elbeszélgetsz egy szakemberrel.

Az addig sem árt, ha átgondolod (ikrek mellett sejtem, még gondolkozni sincs idő, nekem sincs) hogy mi lehet az igazi oka a depressziódnak. Talán csak elfáradtál kicsit és egy hosszú hétvégi pihenés hiányzik, valami másféle élménnyel feltöltődni.

2010. máj. 7. 15:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a gyors válaszodat! Sajnos világ életemben zárkozott voltam ( és mások szerint depressziós is). Mindenképp felkeresek egy szakembert, hátha segít.
2010. máj. 7. 15:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést akár én is írhattam volna, ugyanabban a cipőben járunk. Csak nálam már kényszeres rendmánia is társult a depresszióhoz. Már én is beláttam, hogy el kell mennem orvoshoz. Múlt héten voltunk a párommal, Ő is bejött velem és elmeséltük milyen tüneteim vannak. Azt mondta az orvos, hogy kevert szorongásos depresszió. Másfél éves lányom van, szinte mindig egyedül vagyok Vele, a napok egyformán telnek, mindent napirend szerint végzek, mint egy robot. Emiatt van az egész. Írt fel egy gyenge antidepresszáns gyógyszert, most kezdtem el szedni, még nem tudok a hatásáról beszámolni. Szerintem Te is fordulj szakemberhez, ártani biztos nem fog ha elmeséled a panaszaidat. Jobbulást Neked!
2010. máj. 7. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen fordulj szakemberhez, és minél hamarabb! A depresszió nem játék, nem lelkizés, hanem nagyon komoly probléma.
2010. máj. 7. 15:53
 5/6 anonim ***** válasza:

A szakembert én is javasolnám, de inkább próbálj meg olyat keresni, aki elsőre terápiát javasol és nem töm tele gyógyszerrel. Az antidepresszánsok nagyon veszélyesek, és inkább csak elfedik a tüneteket, mint gyógyítanák, ha pedig le akarnád egyszer rakni, nagy esély van rá, hogy előjönnek.

Az egyik barátnőm is depressziós volt. Elment egy dokihoz, aki már az első alkalommal írt fel gyógyszert. Szerencsére nem kezdte el szedni, hanem keresett egy másikat, aki terápiát javasolt. Igaz lassabban, de teljesen helyrejött a bogyók nélkül is. Ennek már több, mint két éve, és azóta sincs semmi baja.

2010. máj. 7. 16:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Addig is, amíg találsz egy jó szakembert, keress egy fórumot, ahol ugyanilyen gonddal küszködnek emberek, 'pofázd ki' magad, beszélgess, beszélgess - ne zárkózz be. A depresszió egyik lényege, hogy ki kell belőle zökkenni. Keress valami hobbit, menj gyakran az utcára, játszótérre beszélgetni, látogass rokonokat. Először nagyon nehéz lesz, de menni fog. A szakembert pedig semmiképpen ne hanyagold el. Írd majd meg, mi a helyzet :)
2010. máj. 7. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!