Emetofóbia (hányástól való félelem) : hogy lehet legyőzni?
hát néha velem is van ilyen, de szerencsére csak 1-2 percre. gondolj arra, amit itt leírtál, hogy amiatt csak rosszabb lesz ha bebeszéled magadnak, és ezzel az utazást is elrontod, mert biztos nézhetnéd a gyönyörű tájat. ha ez nem megy, akkor gondolj valami erősre, aminek nem feltétlenül kell jónak lennie. pl: szegény dédidre gondolsz, aki betegen fekszik a kórházban, vagy már meghalt, vagy arra, hogy milyen sok házi van hétfőre(hát nem így nyáron :) és elkezdesz agyalni, hogy hogy írod meg a fogalmazást, vagy valami. hogyha ez se működik, akkor kezdj el ökörködni az ismerőseiddel vagy barkóbázni, és próbáld meg elfelejteni a bajod :)
ennyit tudok...
Tüneteid alapján enyhe pánikbetegség agorafóbiával.
Ezt önmagad nemigen tudod kikezelni. Könnyithet rajta olyan apró dolog, hogy viszel magaddal egy zacskót, hogyha hánynod kell, abba hánysz és nem az autót, buszt,stb-t rókázod össze. Ez tudat alatt megnyugtat és a hányás nem fog bekövetkezni.
Első lépésként keress fel egy pszcihiátert, mert a problémáid valószínűleg idegi alapon vannak.
Homeopátiás és egyéb kurúzslókat kerüld.
Amit csinálsz, szaknyelven figyelem elterelésnek hívják. Ez a kognitív viselkedés terápia egy kicsi része, DE EZ ÖNMAGÁBAN KEVÉS!
Hidd el orvosi segítség nélkül nem fogsz meggyógyúlni magadtól (főleg, hogy régóta fennáló a probléma), csak szerencsés és ritka esetben, azért javasoltam az előbb, a dokit.
Én rettegek a hányástól. Nem émelygek, nem vagyok rosszul, de ha mégis (csak egy kicsit is), akkor az az első gondolatom, hogy jaj, most hányni fogok. Pedig nem. Amióta ez tudatosult bennem, nagyon odafigyelek az étkezésemre. Ha úgy érzem, hogy valami kerülget (főleg vírus), akkor inkább egész nap alig eszem, akkor is gyümit, kekszet, és ehhez hasonló könnyű ételeket (persze vmennyi normális kaját is, de kevesebbet a megszokottnál). Ezzel igazából megnyugtatom magam, hogy semmi bajom sincs, nem hányok, minden rendben.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!