Hogy tudom végleg legyőzni a játékszenvedélybetegségemet?
Ez is olyan, mint az alkoholizmus, csak még rosszabb, mert rengeteg pénzt kell rá kiadni. Az csak illúzió, hogy az ember nyerhet. A menyem is hasonló cipőben járt, már annyira szenvedélyévé vált a játék, hogy képes volt meglopni a feleségemet. Ez sajnos már betegség volt nála. de végül valahogy mégis kimászott belőle, nem tudom, hogyan.
Nagyon nehéz dolgod van, de ha már idáig eljutottál, akkor szerintem valahogy sikerülnie kell megoldanod a gondodat. Beszélned kellene a szüleiddel, kivárni egy alkalmat, amikor őszintén, nyíltan el tudod nekik mondani azt, hogy segítségre szorulsz. A szülőknek az fáj a legjobban, ha a gyerekük nem őszinte, tudom magamról. Azt tanácsolom, hogy légy erős, légy felnőtt fejjel gondolkodó ember. Nézz szembe önmagaddal, és tedd fel magadnak a kérdést: Megéri ez nekem? Megéri a szüleimet becsapni, akik mindent megadtak nekem? Azt javaslom, próbálj meg valami mással foglalkozni. Vegyél elő egy könyvet, olvass, vagy menj el kirándulni, élvezd a természetet, csodáld meg a madarakat, a növényeket, a mezei virágokat, szóval kapcsolódj ki. Ha mégis a gonosz lélek arra akar rávenni, hogy menj játszani, akkor mondj neki ellent, légy erős, és akkor menni fog. Én bízom benned, és remélem, egy picit tudtam neked segíteni.
Hasonló cipőben jártam mint te. Évekig nem játszottam, viszont pár napja rossz útra tértem, és sikerült elég keményen belecsúsznom. A veszteséget elkönyveltem, ami arra volt jó, hogy ráébresszen arra mennyire megneheztette az életem ez a dolog évekkel ezelött.
Átérzem azt amin keresztülmész, gondolom a veszteség bánt, és folyamatosan azt hajszolod.. felejtsd el, fogd fel úgy mint egy drága hobbit. Mert ugye a bowlingnál sem kéred vissza a pénzt ha nem nyersz? :) Az elöttem szóló jól mondta, kösd le magad, vegyél egy konzolt, játsz azzal. Én is így tettem és bejött. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!