Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki lehet mászni ebből a...

Ki lehet mászni ebből a helyzetből vagy bele kell törődni?

Figyelt kérdés
Nálam elég zűrös volt a gyerekkor. Sokat vertek, terrorizáltak, hol egyik szülőnél, hol másiknál, rokonnál, vmi idegennél voltam felügyelet alatt. Gyerekként sokáig anyámmal éltem (a szüleim külön éltek, bár nem váltak el). Anyám nem törődött velem különösebben, apám sokszor megvert gyerekként mikor nagyritkán hazajött, ezért már attól idegbe voltam ha meghallottam a hangját. Kamaszként magához vett, ott viszont állandóan terrorizált, rabszolgaként bánt velem, manipulált, mosta az agyamat és építette lefele az önbizalmamat. Ezeknek a dolgoknak a hatására 18 éves koromra egy teljesen életképtelen, elmezavaros csődtömeg lettem célok meg minden egyéb ilyen nélkül. Hiába próbáltam egyről a kettőre jutni, mindig visszazuhantam, ez pedig mégjobban elvette az életkedvemet. Nem tudtam fősulira, egyetemre menni, mert gimi után egyből dolgoznom kellett hogy legyen esélyem elköltözni otthonról. Sajnos a múltbéli traumák hatására pánikbeteg és személyiségzavaros lettem, ezért egy munkahelyen sem tudtam sokáig dolgozni. A pszichológusok nem tudtak segíteni, a pszichiáter által fölírt gyógyszerek pedig csak rontottak a helyzetemen. Mivel csöndes, visszahúzódó és rideg természetű vagyok, ezért nem tudtam rendes emberi kapcsolatokat sem kialakítani. (Általában rossz szándékú emberekkel hozott össze a sors.) Semmilyen örömteli dolog nem volt az életemben és még a „szeretet” fogalmát sem ismerem. Jelenleg vegetálok és napi szinten gondolok arra, hogy be kéne fejeznem az egészet, mert ez így nem élet. Gondoltam előtte azért kikérem az itt jelenlévők tanácsát. Valóban nem érdemes egy ilyen ember az életre, vagy lehet még valami reménye?
2017. jan. 9. 02:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Még fiatal vagy,ne legyél öngyilkos,még van reményed :) Engem a barátnőm tört össze,lerombolt,de talpra álltam,persze kellett pici segítség.Sajnos a személyiségzavar nem egyszerű dolog,de megfelelő szakemberrel szinten tartható.Milyen fősulira mennél szíved szerint ?
2017. jan. 10. 21:23
 2/4 A kérdező kommentje:

# 1

Milyen fősulira mennék? Az a baj hogy már azt sem tudom hogy én mire lennék képes. Az évek alatt sok munkahelyet megjártam már. A gyerekkori traumák okozta különböző szorongásos és pánikszerű beidegződések miatt nem tudtam megfelelő teljesítménnyel dolgozni, ezért több munkahelyet is ott kellett hagyni. Az én életemben leginkább ezek az élmények okozták a legnagyobb törést és az, hogy miután ezek miatt munkanélküli lettem és nem tudtam fizetni az albit, utána az utcára kerültem.

Apám vállalkozó, de neki a cége mindig többet jelentett mint bárki és bármi más (ebbe a családját is beleértve). Szégyen szemre hozzá kellett menjek rabszolgamunkára. Ő kihasználja és visszaél a végletekig a kiszolgáltatott helyzetemmel és azt csinálhat velem amit akar. Az előző munkahelyekkel ellentétben itt "tolerálják" a mindenféle pszichés beidegződésemet, de cserébe azt csinálhatnak velem amit akarnak. A munkahelyen a legutolsó alkalmazott is úgy bánhat velem mint a lábtörlővel, nekem pedig szó nélkül el kell tűrnöm mindent vagy mehetek a híd alá.

Apám egy társasház jellegű cigánysoron él egy putriban (mert világéletében igénytelen ember volt) én meg vele és a f***át szopom fel minden egyes nap. A fizetésem nagy részét be kell szolgáltatnom a rezsibe.

Ezért szoktam rá az alkoholra is és ezért gondolok az öngyilkosságra is napi szinten. Ami kis pénzem marad havi szinten, annak egy részét biztosan piára költöm. Ha ez sem volna, már nem bírtam volna sokáig mert épésszel ezt nem lehet kibírni.

Próbáltam pszichológust, jártam pszichoterápiára de hiába voltak javulások, a kilátástalan élethelyzetem miatt mindig sikerült visszazuhanni.

Ezt a kérdést is csak amolyan "végső elkeseredésből" tettem fel meg azért hogy legalább ki tudjam írni magamból ezeket, mert senkim sincs akivel ezt meg tudnám beszélni.

2017. jan. 11. 00:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem azért próbáld meg a fősulit.Ha felvennének és kikerülnél ebből a környezetből felépülnél,de előbb az alkoholt is le kellene tenned.
2017. jan. 11. 10:06
 4/4 A kérdező kommentje:

# 3

Nekem először egy olyan módszerre lenne szükségem, ami rendet tudna csinálni a fejemben. Mert jelenleg én ott tartok magammal "ha arra képtelen voltam hogy megálljak a saját lábamon és most szégyenszemre mások rabszolgája vagyok, akkor másra sem lennék képes". Az a baj hogy az én életem a kudarcokról és a megaláztatásokról szól. Eddig mindenben mellé fogtam és soha nem volt sikerélményem. Nem ismertem soha az élet naposabbik oldalát sem.

Emiatt alakult ki bennem ez a pesszimista "úgyse fog sikerülni, minek kínlódni, úgyis sz@r minden" világszemlélet. Ezt kéne valahogyan kiűzni belőlem ha egyáltalán van erre mód.

2017. jan. 11. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!