Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet gyógyszer függő vagyok?

Lehet gyógyszer függő vagyok?

Figyelt kérdés
Amikor elkezdtem az egyetemet 19 évesen, akkor a második félévben kezdtem el két szert, cipralex meltz-et, és xanaxot szedni. a xanaxról a hetedik félévben le is tudtam állni bár nem volt könnyű. a nyolcadik félévben elvégeztem az egyetemet, és közben le is szoktam a cipralexről is tavasz táján. májusban így egy félév csúszással elvégeztem az egyetemet. beadtam a jelentkezést mesterképzésre, így a nyár elején nem kezdtem el munkát keresni. de végül csak levelezőre vettek fel, de itthon úgy döntöttünk koncentráljak csak a sulira, és ne menjek dolgozni. úgy kb. októberig egész jól mentek a dolgok elkezdtem vezetni tanulni, és a levelezőn a projekt tárgyam is ment. viszont a huszadik vezetés óra után, otthon abbahagyatták velem a vezetést, mert nagyon nem ment. és a projekt tárgyam is kudarcot vallott, egyrészt személyes gyengeség, másrészt technikai okok miatt (nem lehet azt megcsinálni, amit terveztem). aztán apukám rákja is kiújult, és nagypapám is rákos lett, tehát a környezetem is bizonytalanabb lett. egész nap csak otthon ültem, mert nem volt semmi ami miatt ki kellene mennem otthonról. így november eleje óta egyre csak rosszabbul érzem magam, egyre kevesebbet csinálok. programozó lennék, de max 10 sort írtam azóta. volt, hogy legalább a film nézés ment, és lenyugtatott kicsit, vagy ha legalább kimentem, már az se igazán segít. lehet, hogy a gyógyszer elhagyása mindennek az oka? januárban keresek valaki normális pszichiátert, aztán remélem helyrejövök.

2016. dec. 29. 16:00
 1/3 Duenna ***** válasza:
Az egész családod és te is egy mély lelki válságban vagytok, nem csoda, hogy te is hasonló cipőben jársz, mint a családod többi tagja. Egy pszichiáter semmit nem fog megoldani, csak felír még több, vagy másfajta gyógyszereket, hogy szedd, aztán a lelki problémák továbbra is ottmaradnak. Inkább keress egy hipnoterapeutát, aki néhány igazi lelki kezeléssel, meditációban helyreráz, vagy tanulj meg magadtól meditálni, rengeteg info van erről a neten és a YouTube-n. Esetleg iratkozz be egy jóga, vagy meditációs csoportba, ahol szakszerűen megtanítanak önállóan meditálni, és nemcsak a lelki egészségedet, hanem a testi egészségedet is, rendbe tudod tenni saját magad, bármi is az.
2016. dec. 29. 16:19
 2/3 A kérdező kommentje:
egy pszichiáter szerintem mindenképpen kell, de azt látom, hogy az nem elég. ami a családot illeti, ők úgy élnek, mint az előtt, apa is dolgozott végig, és meg is fog gyógyulni valószínűleg. találtak gyógyszert a betegségére. nagypapa sajnos meg fog halni, csak pár hónapja van hátra. pedig fél éve még úgy futott, mint egy 30 éves, de ha futni nem is futott úgy, de bármilyen fizikai munkát elbírt. mindig is nagyon felnéztem rá, hiányozni fog. ami még plusz nehézség, hogy a nagymama sokat tudott rajtam segíteni, de most ő se ér rá, illetve én se akarom a saját bajommal terhelni.
2016. dec. 29. 16:58
 3/3 anonim ***** válasza:
A mamáddal beszélgess nyugodtan. Nem fogod őt terhelni a bajoddal. Örülni fog, hogy tud neked segíteni. Gyengék az idegeid, és a körülmények miatt alakult így az egészségi állapotod. Tanulj meg relaxálni, és akkor ezeket a helyzeteket jobban tudod kezelni.
2016. dec. 29. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!