Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túlzott macskaszeret. Normális...

Túlzott macskaszeret. Normális vagyok?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 3 évben alakult ki. Előtte is szerettem az állatokat, de az utóbbi három évben olyan furcsán kötődöm a cicákhoz. Van négy saját cicám, 40 nm albérletben. Mindenhova felmehetnek, a falon is macskalépcsők, macskaheverők tömkelege. Próbálom a lehető legtöbbet megadni nekik. Próbálok segíteni kóbor cicákon is, többnyire kisebb anyagi összeggel, voltam ideiglenes befogadó is. (4-ből 3 esetben nem is tudtam örökbeadni a cicát, megtartottam). Volt, hogy rosszabbul mentek a dolgok, nekem nem volt ételre pénzem, de a cicámnak megoldottam, be szoktam tartalékolni nekik. Alig bírok elmenni itthonról, rettegek, hogy mikor lesz otthon tűz, mikor törnek be és szaladnak világgá a cicáim. Ilyenkor rettegek. Volt egy lakótársam, nem jól zárta be az ajtót, első nap után elküldtem. Inkább egyedül próbálok boldogulni. Van egy barátom, inkább hagytam, hogy szakítson velem, mert befogadtam a 4. cicát. De hát kóbor volt, nem 10 cicám van, egyszer volt 5, de az ötödik csak ideiglenesen volt nálam. Addig nem volt szellőztetés, amíg nem volt cicaháló (1 hónap). A nap 24 órájából 20-ban rájuk gondolok. És most lenne egy külföldi munka is, Ausztria. De megszakad a szívem, ha nem láthatom őket, és rettegek, hogy a jelenlegi barátom mindent rendben hagy-e otthon, bezárja -e jól az ajtót, stb. Nem tudom, hogyan konnyithetnék ezeken a rémes gondolatokon. Nekem Ők az életem, belehalnék, ha valami történne Velük... 29/L

2016. nov. 10. 10:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hmmm...
2016. nov. 10. 14:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Emberek! Nem vagyunk egyformák, és ezzel nincs semmi baj.

Én normálisnak tartom a kérdezőt. Az ő döntése, hogy milyen életet választ. Ha a család, karrier helyett őt a macskák teszik boldoggá, az miért fáj bárkinek is?

Kérdező! Nincs ezzel semmi baj, ha tisztában vagy a döntéseid következményeivel. Például azzal, hogy a pasik többsége ezt nem fogja tolerálni. Így valószínűleg több pasit kell majd lapátra tenned, ha helyettük a cicákat választod. Persze az is lehet, hogy találsz egy hozzád hasonlóan macskaimádó partnert, de nem lesz könnyű. Sokaknak ugyanis nem a macskák jelenlétével lesz baja, hanem azt nem fogják tudni elviselni, hogy a macskák több figyelmet kapnak tőled, mint ők. Közelítesz a 30-hoz, tehát a családalapítási terveidben is hátráltatnak a cicák, lehet, hogy kicsúszol a korból, mire olyan kapcsolatod lesz, hogy gyereket vállalnátok.

De ezt a döntést Neked kell meghoznod! Ha Te úgy döntesz, többet kapsz a macskáktól, mint az emberektől, és így vagy boldog, akkor senkinek sincs joga bírálni téged azért, ahogy élsz.

Egy dologra azért vigyázz: nem etikus párkapcsolatot fenntartani, vagy esetleg gyereket szülni úgy, ha tudod, hogy a pasidnak, családodnak nem tudsz annyi figyelmet adni, mint a cicáknak. Akkor inkább élj egyedül a cicákkal.

2016. nov. 10. 15:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem, a párom is ugyanolyan állatbolond mint én. Szóba sem állnék olyannal aki nem szereti az állatokat.

De áruld már el hogy takarítasz minden nap! Én napi 8 órát melózom, sem időm sem energiám minden nap porszívózni. Vagy 0 a magánèleted?

Te mondtad, hogy 1 hónapig nem szellőztettél...

2016. nov. 10. 16:35
 14/15 anonim ***** válasza:
Festi magát, aki nálam jobban szereti az állatokat. De ez, amit te csinálsz, ne is haragudj, a normálistól qrva messze van.
2016. nov. 11. 06:05
 15/15 A kérdező kommentje:
Akkor nem volt szelloztetve egy hónapig, amikor meg nem volt macskahalo, csak redőnyt leengedve (az szamomra nem rendes szellőztetés). 5-kor kelek, nem htalmas a lakas, 5:20-ig kávées ebredezes, 6:00-ra megvagyok a sopres-felmosassal, 7-kor indulok munkaba minden hétköznap, delutan haza. Szerintem ez nem megterhelő.
2016. nov. 11. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!